06 maart 2013

Het stijlvolle interieur van Filippa Knutsson

Hoe richtte de Zweedse haar interieur in?

Het stijlvolle interieur van Filippa Knutsson
Hoe richt een stijlvolle Zweedse haar interieur in? Met lichte kleuren en natuurlijke materialen, maar zonder de functionaliteit uit het oog te verliezen. Althans, zo doet Filippa Knutsson het (inderdaad, één van de oprichters van het fijne Zweedse kledingmerk
Filippa K). Toplocaties kijkt binnen.
Gelegen op de bovenste verdiepingen van een neorenaissance gebouw uit 1890 en midden in het centrum van Stockholm. Filippa Knuttson had geen mooiere locatie kunnen kiezen voor haar appartement. Ten tijde van de aankoop was het nog een traditioneel negentiende-eeuws appartement, maar tijdens de recente renovatie werden verschillende ruimtes samengebracht. Hierdoor ontstond een appartement die aan de eisen van een moderne familie voldoet.

Foto's interieur Filippa K


De stijl van Filippa K.

De Zweedse mode-ontwerper koos voornamelijk voor de zwart- en wittinten, die ze combineerde met uiteenlopende natuurlijke materialen. Denk hierbij aan warm eiken, oude houtsoorten, met de hand vervaardigd baksteen, wollen tapijten, matte stenen, ruig gips en fluweel. Aangezien de materialen contrasterende eigenschappen hebben, werd een sensueel effect gecreëerd. In verschillende vertrekken, zoals de hal en de keuken, werd gekozen voor het gebruik van patronen op muren en vloeren. Hiermee wordt zichtbaar dat Arabië als inspiratiebron heeft gediend. Het idee hierbij is, dat een kosmopolitische oase gecreëerd werd door te verwijzen naar andere tijden en culturen.

De indeling van het appartement

Het uitgangspunt van het appartement was de bakstenen muren en de houten balken van het dak. Door deze in stand te houden ontstond een warme en authentieke sfeer. De centrale hal verbindt de omliggende kamers; een keuken die ruim genoeg is om gezamenlijk te koken; een woonkamer die uitnodigt om te socializen; een privé-zone, waar een slaapkamer, badkamer en logeerkamer in zijn opgenomen. Op de bovenste verdieping zijn de kinderkamers te vinden en een extra media-kamer, die allebei verbonden zijn met twee terrassen.


Lees ook:
- Hoe creëert u een minimalistisch interieur?
- Kho Liang: Minimalistische meesterstukken
- Trendy matzwart in de keuken
- Verliefd op een appartement

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

VUGHT
€ 3.180.000 k.k.
1/6
HEDEL
Prijs op aanvraag
2/6
WARMOND
€ 2.940.000 k.k.
3/6
WIJNANDSRADE
Prijs op aanvraag
4/6
AMSTERDAM
€ 3.680.000 k.k.
5/6
Kapellen
€ 3.650.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #5/6
  • floral Deco
  • Salone del Mobile Milano
  • De buiten kamer
  • Bloemen in het interieur

Meest bekeken

ZANDVOORT
€ 3.950.000
1/5
BEEKBERGEN
€ 2.900.000
2/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
3/5
ALMEN
€ 2.985.000
4/5
FRANKRIJK
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Kennemerweg 1
ZANDVOORT
€ 3.950.000 k.k.
Weg naar As 32
Genk
€ 1.289.000 k.k.