13 augustus 2014

Hotspots in Arnhem

De fijnste adressen in de mode en cultuuurstad van het oosten

De redactie van Residence zet de fijnste hotspots in modestad Arnhem op een rij
Op een regenachtige zomerdag vertrekt Residence naar het oosten van het land. In Arnhem worden we verrast door mooie concept stores, fijne wijkjes en de nuchterheid van de bewoners van dé mode en cultuuurstad in het oosten. De fijnste adressen op een rij.

Iedereen heeft het erover: De Bijenkorf is weg. Op oudjaarsdag 2013 sloot zij definitief haar deuren. Een groot gemis volgens verschillende inwoners, helemaal nu er een vestiging van meisjesketen Primark haar intrede heeft gedaan. Maar hoewel het jammer is dat inwoners niet meer terecht kunnen bij de Bij, treuren we niet. We ontdekken twee prettige wijken waar we prima aan onze shop-behoeften kunnen voldoen!

Bekijk ook de andere cityguides van Residence, met mooie adressen en hotspots in onder andere Amsterdam, Mastricht, New York en Rotterdam

De 7 straatjes van het Stegenkwartier

We beginnen onze shoppingroute in de zeven straatjes van het Stegenkwartier in het oude centrum van Arnhem. De zeven straatjes - Pastoorstraat, Bentinckstraat, Kerkstraat, Arke Noachstraat, Wielakkerstraat, Zwanenstraat en het pleintje Eiland - zijn ingesloten tussen de grotere Kerkstraat, de Bakkerstraat en de Ketelstraat. In het centrum is dit hét gebied met de fijnste shopadressen, voor interieur, kadootjes, kleding en lifestyle.

Halverwege de Kerkstraat (nr 23) vind je de grote conceptstore Arnhem Coming Soon. De winkel biedt een mooie mix aan kleding en (interieur)accessoires en enkele meubelstukken. Denk aan de betaalbare en fashionable brillen van Ace & Tate, handdoeken van de hand van het Nederlandse designersduo Scholten & Baijings voor Hay, geometrisch gevormd keramiek van Lenneke Wispelwey en stijlvolle dameskleding van jonge ontwerpers als Sanne Jansen.
Conceptstore Arnhem Coming Soon, Kerkstraat 23

Terwijl we verder struinen door de wirwar aan oude steegjes drinken we koffie met de nieuwe eigenaren van het Oranjekoffiehuis, dat stamt uit 1870 (Arke Noachstraat 7). Bloemen haal je bij de mooie boutique Noozili en voor kadootjes stap je binnen bij designwinkel Dutch Things and more (Bentinckstraat 55), waar prachtig dun porselein in de etalage staat, en bij Van Mij; een klein winkeltje dat vol staat met accessoires voor thuis. Van grote houten kralenkettingen tot kleurrijke plaids, van theelichthouders van &K tot kussens met grafische prints van Ferm Living.
Kadowinkel Van Mij, Kerkstraat 1

Designwinkel Dutch Things and more (Bentinckstraat 55) en boutique Noozili.

Voor een wijntje duiken we het leuke tentje Bargavi in en bij het bekende café brasserie Dudok prikken we een vorkje mee.
Horecagelegenheden Bargavi en Dudok

Voor de grote interieurwinkel Meijer & Floor loop de Bakkerstraat in. In een wirwar aan gangen, kamers, trappen van een sfeervol pand staan talloze designmeubels uitgestald. Merken als Linteloo, Muuto, Hay, Scapa Home en Piet Boon zijn hier verkrijgbaar, voornamelijk in ingetogen kleuren als grijs, nude, wit en crème.

Interieurwinkel Meijer & Floor, Bakkerstraat 21

Loop een eindje door het commerciële centrum naar de Weverstraat 14. Hier vind je de prachtige flagshipstore van Humanoid. Buiten het Arnhemse merk zelf, zijn hier merken als Aesop (beautyproducten voor een urban hippe badkamer >>), Minifellow, Malin+Goetz, Rop van Mierlo, Folk en Acne Studio verkrijgbaar. Bekijk ook de inspirerende campagne foto's van Humanoid >>
Entree van de flagshipstore van modeketen Humanoid.

Bekijk ook de andere cityguides van Residence, met mooie adressen en hotspots in onder andere Amsterdam, Mastricht, New York en Rotterdam

Het Modekwartier in Arnhem

Een eindje buiten het centrum in een echte volksbuurt vind je Het Modekwartier van Arnhem. In deze opkomende buurt poppen jonge ondernemers met hun creatieve initiatieven op. Vanaf de Sonsbeeksingel steek je simpelweg de lange, omhoog hellende Klarendalseweg in, die je afloopt tot aan eetcafé Sugar Hill. Aan het Elly Lamakerplantsoen 2, aan het begin van de weg ligt café Caspar, lekker voor de lunch. Direct ernaast kan je terecht bij het modehotel van fashion tekenaar Piet Paris: Modez. De kamers zijn ingericht door verschillende ontwerpers, waaronder de dames van Spijker & Spijker, The People of the Labyrinth en Sjaak Hullekes. In de ontbijtzaal worden je hersens op de proef gesteld door een bijzondere print op de muren.

Café Caspar, voor een lekkere lunch


Hotel Modez, van modetekenaar Piet Paris

Onderaan de Klarendalseweg (34) ligt de lieflijke bloemenwinkel Mon Fleuri, en verderop de hipster Barbershop (zoals we die bijvoorbeeld kennen in Rotterdam). Voor illustraties en accessoires ga je naar Het Paradijs, op nummer 172. Bij Graphic Playground loop je binnen voor grafische interieuraccessoires en fijne stationaryproducten.

Bloemenwinkel Mon Fleuri

Hotspots in Het Modekwartier: Barbershop, De Bakbar en Het Paradijs in Het Modekwartier


Grafische interieuraccessoires bij Graphic Playground in Het Modekwartier

Loop bij Studio Lenneke Wispelwey op 442 naar binnen (lees het interview in Residence editie 10!) voor mooi grafisch vormgegeven keramiek in pastelkleuren. Wispelwey speelt in haar ontwerpen met geglazuurd en ongeglazuurd keramiek en is sindskort met haar winkel en aangelegen atelier naar deze nieuwe locatie verhuisd.
Handgemaakt keramiek bij Studio Lenneke Wispelwey


Kook- en bakgerei sla je in bij De Bakbar, tevens een favoriet adres van gastblogger Justine Biesot (434).

Bekijk ook de andere cityguides van Residence, met mooie adressen en hotspots in onder andere Amsterdam, Mastricht, New York en Rotterdam. Ontdek ook de favoriete adressen in Arnhem van gastblogger Justine Biesot

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag
1/6
AERDENHOUT
€ 2.695.000 k.k.
2/6
OSS
Prijs op aanvraag
3/6
AMSTERDAM
€ 2.795.000 k.k.
4/6
LEIDSCHENDAM
Prijs op aanvraag
5/6
AMSTERDAM
€ 3.500.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

EARNEWALD
€ 595.000
1/5
ARNEMUIDEN
€ 760.000
2/5
LOCHEM
€ 849.500
3/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
4/5
Vlaardingen
€ 1.985.000
5/5

Nieuw aanbod

Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.
Brouwerijstraat 52
OOSTKAPELLE
€ 1.000.000 k.k.