16 augustus 2014

Ibiza-look voor thuis

Haal het strandgevoel in huis

Ibiza-look voor thuis: Haal het strandgevoel in huis
Rotan, katoen, ikat-prints, schelpen en natuurlijke elementen. Laat de hippie-look van het Spaanse eiland Ibiza een inspiratiebron zijn voor je eigen na-zomerse interieur.

Interieurinspiratie uit Ibiza

Binnenkijken bij zonnige interieurs

Ingrediënten van een Ibiza-interieur

Wat heb je nodig voor de look van een Ibiza-interieur? Een typisch Ibiza-huis heeft een simpele bassis, met tadelakt of leimsteen op de muren en een houten plafond. Kleur vind je terug in accessoires en een enkel kleurrijk meubelstuk. Houd je aan de volgende regels en je komt een heel end, ook zonder uitzicht op zee.

1. Wit in de basis

Hou de basis simpel. Spierwit, of eventueel een off-white tint, is jouw kleur. Zeker van je zaak? Kies dan voor tadelakt of leemstuc op de muren.

2. Houten plafonds

Veel strandhuizen hebben een donker houten plafond, dat mooi afsteekt tegen het heldere wit van de muren. Helaas is zo'n mooi authentiek plafond niet voor iedereen weggelegd. Niet getreurd, een plafond met ornamenten is een goed alternatief.

3. Werk met licht en schaduw

Heldere ruimtes, bij voorkeur gehuld in natuurlijk licht zijn belangrijk. Door een grote vingerplant of palmboom van onder de belichten, creëer je mooie schaduwen op de muur. Meer informatie over verlichting en verf in huis vind je hier.

4. Natuur in huis

Werk voor een Ibiza-interieur altijd met natuurlijke materialen. Hangplanten en her en der een cactus doen het goed. En een aangespoeld stuk hout of een bos gedroogde veldbloemen passen ook goed, en vergen minder aandacht. Plaats ook een mini-terrarium in je interieur. Kijk hier hoe je deze zelf maakt.

De meest belangrijke Ibiza-accessoires

1. Ibiza-stijl vloerkleden

Een wollen vloerkleed in lichte tinten of een dierenhuid op de grond doet het goed bij de Ibiza interieurstijl. Uit Marokko komen de kleurrijke Boucherouite vloerkleden, deze misstaan ook zeker niet bij deze interieurstijl.

2. Ikat kussens

Ikat is een eeuwenoude weeftechniek, die in verschillende delen van de wereld toegepast wordt. Zo ook op de Spaanse eilanden, waar een herkenbare print wordt geweven of gedrukt. Met name de geweven variant is mooi. Tegenwoordig kan je kussens en plaids met dit motief in veel (online) winkels kopen, bijvoorbeeld bij The Sixtine of Anna + Nina.

3. Schelpen en stenen

Breng schatten die je vindt in de natuur in je interieur. Schelpen van het strand bijvoorbeeld doen het goed bij de beach-look. Scapa heeft een interieurcollectie die geïnspireerd is op de beach look.

4. Houten bankje of rotan stoelen

Geen Ibiza-interieur zonder houten bankje of rotan meubilair. Combineer het met accessoires met floral-print.


Houd je van deze interieurstijl? Kijk dan ook binnen bij zonnig designverblijf op Mallorca en het interieur van Malene Birger op Mallorca en de stijl Het nieuwe kamperen.

Andere mooie interieurs vind je hier:
- Idyllisch vakantiehuis
- Zomers grijs, zeker niet saai

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 2.750.000 k.k.
1/6
HEDEL
Prijs op aanvraag
2/6
BEEKBERGEN
€ 2.900.000 k.k.
3/6
AMSTERDAM
€ 3.400.000 k.k.
4/6
ZIERIKZEE
Prijs op aanvraag
5/6
EINDHOVEN
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

MEERLE
€ 2.690.000
1/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.