02 september 2014

Het Massagehuys: Oosterse massage in Dutch design

Tried & Tested

Tried & tested: Het Massagehuys in Amsterdam
Thaise massages, huisgemaakte oliën en verse slow juices gehuld in Dutch design. Residence test Het Massagehuys in Amsterdam.

Binnenkijken bij Het Massagehuys

Het interieur

Toe aan wat ontspanning? Sinds vorige week kan je terecht bij Het Massagehuys in Amsterdam West. Wij gingen op bezoek en troffen geen typisch Thaise massagesalon, maar een toegankelijke locatie met een fris interieur. De inrichting kenmerkt zich door eenvoud en ingetogen tinten als wit, mintgroen en grijs. Centraal een ronde tafel met daarop verschillende tijdschriften en biologische theesoorten. Op de vloer lichtgrijze vloerkleden met een geometrisch bloemenmotief. Het interieur komt van Tank, een interior design en branding bureau uit Amsterdam. (Voor de kenner: Tank deed onder meer de interieurs van de Amsterdamse Odeon, Hotel Arena en Meatballs). Verder naar achteren vind je de huisvormige massagesruimtes - die met wit linnen van elkaar gescheiden zijn - en de minimalistische kleedkamers en kluisjes.


Kijk ook binnen bij het nieuwe Edward van Vliet-interieur van Het Hof in Bergen!


Het conceptBij binnenkomst serveren initiatiefnemers en tevens echtpaar Jaap Spreeuwenberg en Mam Prakay Vichapa ginger & lemon thee. Jaap: 'We willen dat mensen zich direct op hun gemak voelen vanaf het moment dat ze binnenkomen. Daarom beginnen we met een pot thee aan de ronde tafel.' Welke soort thee hij serveert hangt samen met de massage die je kiest. 'Wij vragen onze gasten eerst waarom ze een massage willen. Heb je last van stress en wil je ontspannen? Of heb je juist energie nodig?' Aan de hand daarvan wordt een massage, thee-soort en massageolie geadviseerd. Mam is verantwoordelijk voor de massages en Jaap stelt zelf massage-olieën samen. 'Eigenlijk krijg je hier een Thaise massage op zijn Nederlands. Tot voor kort kon je overal Thaise massages krijgen, maar de salons zijn vaak onder de maat en hebben een slecht imago. Terwijl de massages zelf vaak goed zijn. Daarom wilde ik een locatie creëren, waar mensen gemakkelijk binnenlopen en waar je een goede massage met duurzame producten voor een goede prijs kan krijgen. Het is heel anders dan een spa en in deze opkomende buurt heel stads.' Hij lacht: 'Ik sla soms een beetje door met mijn ideeën. Ons huis staat tegenwoordig helemaal vol met allemaal oliën, die ik zelf maak van bijvoorbeeld amandelpitten en druivenpitten. Ik stel elke maand een nieuwe olie samen, die ik afstem op het sterrenbeeld van de betreffende maand.'

Ontspannen uur

Een uur later, na een weldadige stress-relief massage van de toegewijde Mam is de thee nog warm. Het Thaise stenen potje heeft zijn werk gedaan. Volledig ontspannen door de massage - een absolute topper voor iedereen met een verhoogd spannings-niveau - nippen we van de thee en laten we de zachte klanken van de Oosterse muziek ons inwerken. Door het grote raam is de drukte van de stad te zien. Nog even genieten van de rust, voordat we de stadsdrukte weer induiken.

Adres: Jan Evertsenstraat 110-H Amsterdam
Meer info: Massagehuys.nl

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

BOXTEL
€ 2.695.000 k.k.
1/6
Everbeek
Prijs op aanvraag
2/6
ROTTERDAM
€ 2.950.000 k.k.
3/6
NOORDWIJK ZH
€ 2.900.000 v.o.n.
4/6
AALSMEER
Prijs op aanvraag
5/6
ABBENES
€ 2.600.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

ROOSTEREN
€ 5.900.000
1/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
PRINSENBEEK
€ 1.200.000
4/5
BEEKBERGEN
€ 2.900.000
5/5

Nieuw aanbod

Catharijnesingel 101
UTRECHT
€ 825.000 k.k.
Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.