02 september 2014

Binnenkijken bij Het Hof in Bergen

Met Edward van Vliet-interieur

Binnenkijken bij Het Hof in BergenMet interieur van Edward van Vliet
Na lange tijd gesloten te zijn geweest opende landhuis Het Hof in Bergen afgelopen vrijdag 29 augustus op feestelijke wijze haar deuren. Het gloednieuwe interieur van de hand van interior desginer Edward van Vliet geeft het Middeleeuwse landhuis een frisse, eigentijdse allure.

Binnenkijken bij Het Hof in Bergen

Bekijk ook de Ibiza-look voor thuis en 15 verschillende woonstijlen.

Interieur van Edward van Vliet

Het Hof ligt op een idyllisch landgoed en is een ontmoetings- en belevingsplek waar cultuur, natuur, kunst en gastronomie hoog in het vaandel staan. Dat is niet verwonderlijk, de geschiedenis van Het Hof gaat terug tot aan de Middeleeuwen en is omringd door het duinlandschap van Bergen. Om het landhuis te bereiken rijden we door een bosrijke omgeving en steken we te voet een slootje over via een oude loopbrug, die naar alle waarschijnlijkheid door Jhr. Anthonis Studler van Zurck gebouwd. Studler is de grondlegger van Het Hof; de rijke koopman van Zwitserse afkomst was degene die het Hollands classicistisch aangelegde buitenplaats in 1641 realiseerde.

Bekijk ook de mooiste te koop staande landgoederen in het huizenaanbod van deze website!

Het Hof staat als een trotse dame midden op het landgoed. Speciaal voor de opening is gezorgd voor culinaire hoogstandjes, goede wijn en een indrukwekkende openingsact van dansende en zingende artiesten. De Nederlandse interior designer Edward van Vliet zorgde voor het interieur. In de entree staat centraal een grote ronde tafel, rijk gedecoreerd met kleurrijke accessoires afgewisseld met vondsten uit de natuur.

Dwalend door de zalen, die ingezet kunnen worden voor lunches, diners en meetings proeven we de sfeer van het interieur: toegankelijk en fris, strak vormgegeven met warme accenten, rijk gedecoreerd en af en toe een grapje. Op de muren een bond behang met bladeren, vogels en vlinders. Boven de deuren naar de vertrekken zwarte vogels met de naam van de desbetreffende kamer op z'n borst. Vanuit een van de zalen op de eerste verdieping lopen we het bordes op en kijken we over het landgoed. De ideale locatie voor een trouwerij!


Ook kun je bij Het Hof terecht voor kookworkshops. Wie graag zijn kookkunsten vertoond op een Big Green Egg is hier aan het juiste adres. In de verbouwde keuken staan er meerdere opgesteld. Met uitzicht over het groen en de originele sfeer geen verkeerde plek voor een kookfestijn!

Interesse in interior design voor thuis? Binnenkort geeft de wereldberoemde interior designer Nina Campbell een Residence Masterclass over het realiseren van een droominterieur. Lees meer en schrijf je in!

Interior designer Edward van Vliet

Edward van Vliet is een Nederlandse ontwerper en interior designer, die na zijn studie aan de Design Academy Eindhoven al snel tot de pioniers onder de Dutch Designers behoorde. Wereldwijd verovert de interior designer terrein. Zijn ontwerpen zijn veelal blikvangers tijdens de Salone di Mobile in Milaan. Tot de opdrachtgevers van Edward van Vliet behoren Nederlandse bedrijven als ICE Carpets, MOOOI, Palau en Quasar, maar ook de Italiaanse Design brands als Moroso voor wie hij de succesvolle Sushi-collectie ontwikkelt, Bisazza, Casamilano, Venini, Italamp en vele anderen. Als interior designer heeft Edward van Vliet eveneens een indrukwekkend portfolio, waarvan NL Hotel Museumplein in Amsterdam, Hotel Dom in Utrecht, Blooming Hotel in Bergen en 5 sterren Resort Coral Lodge in Mozambique deel uit maken. In 2014 verschijnt zijn allereerste, internationale boek. Zijn bureau, Edward van Vliet® is gevestigd in Amsterdam. Meer lezen over Edward van Vliet? Klik door voor het Residence-interview met de ontwerper.

Hof is inmiddels te boeken voor zakelijke bijeenkomsten, evenementen, kookschool en private diners. Bezoek de website van Het Hof voor meer informatie.

Bekijk ook de mooiste te koop staande landgoederen in het huizenaanbod van deze website!

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

Kapellen
€ 3.650.000 k.k.
1/6
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
2/6
LEIDSCHENDAM
Prijs op aanvraag
3/6
BEEKBERGEN
€ 2.995.000 k.k.
4/6
DOMBURG
Prijs op aanvraag
5/6
Brasschaat
€ 6.100.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

ROOSTEREN
€ 5.900.000
1/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
RIJSWIJK ZH
€ 1.320.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.