29 september 2014

Binnenkijken: klein appartement met veel karakter

Ingericht door architect Juan Luis Medina

Wooninspiratie: klein appartement met veel karakter
De Spaanse Juan Luis Medina is naast architect initiatiefnemer van interieur design studio Madrid in Love. Hij en zijn team creëren levendige interieurs, waarvoor zij inspiratie halen uit hun eigen stad Madrid. Dat Medina verstand heeft van interieur is te zien in zijn eigen appartement. Klein, maar fijn. Neem een kijkje en laat je inspireren!

Klein appartement, groot karakter

Het is er op het eerste gezicht niet aan af te zien, maar het appartement van Juan Luis Medina bevindt zich in een oude schoenenwinkel. Het kleine appartement heeft een prachtig hoog plafond van wel 3,5 meter. Om het karakter van het gebouw te behouden liet de designer de oorspronkelijke vloer liggen. Wel is het behandeld met een beschermend vernis. Ook het ijzerwerk in het appartement is behouden, maar wel in een lichte tint geschilderd waardoor het appartement ruimer oogt.

Interesse in klein wonen? Zo richt je een klein appartement slim in.


Rijke details

De rijke, originele details geven het interieur van het appartement een bijzonder en karakteristiek karakter. Je zou denken dat het rommelig wordt met veel accessoires in deze vrij kleine ruimte, maar dit is niet het geval. Dit komt onder andere doordat er gekozen is voor grote kasten en een ruime eettafel. Hiermee creëert de designer centerpieces in het interieur. Accessoires gebruik je voor het verrijken van een interieur, maar houd er wel rekening mee dat je ze niet combineert met (te) kleine meubels. Terwijl er in combinatie met grote meubels mogen er best wat frutsels in huis mogen zijn. Wanneer een ruimte kleiner is, betekent dat niet dat je per se kleine meubels moet toepassen. Sterker nog, wanneer je alleen kleine meubels in een kleine ruimte plaatst, oogt de ruimte nog kleiner dan dat hij daadwerkelijk is.

Een keramische schedel van kunstenaar Hector Sarabia.

Kunst en kleine schatten

Op de rechterfoto hierboven is een marmeren tafel te zien met een verzameling vondsten die Medina groepeert, waardoor ze beter tot zijn recht komen. De terracotta buste van keizer Caracalla wordt gecombineerd met de moderne sculpturen, wat het interieur een verrassende. Verder staan verschillende vondsten op het dienblad uitgestald, die Medina vond op rommelmarkten in Parijs.


Functionele indeling

Aangezien het kleine appartement uit één ruimte bestaat, is het lastig om te slaapkamer te scheiden van de rest. Medina gebruikt smalle gordijnstroken, zodat er een subtiele afscheiding tussen de twee ruimtes is. Ook in deze ruimte worden vintage objecten, zoals de kist voor het bed, gecombineerd met moderne producten zoals de nachtkastjes. Rechts is te zien hoe er gebruik wordt gemaakt van de lengte van het appartement. De lange kast zorgt voor een opslagplaats.

Bekijk ook het artikel over multifunctionele meubels: design met een twist.


A touch of nature

Het kleine appartement is met natuurlijke elementen ingericht en bevat planten en bloemstukken die het geheel verlevendigen. In elke ruimte gebruikt Medina houtmateriaal. Ook in de keuken is dit terug te zien. De keuken zelf is simpel en ingetogen, maar dit is in dit appartement juist fijn; je zit er tenslotte constant naar te kijken.

Ook interessant:
- De rol van kunst in huis
- Binnenkijken: modern interieur met rijke details
- Binnenkijken: klassiek interieur met moderne touch
- Binnenkijken: nieuwe studio Yoga Delight

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

WASSENAAR
€ 3.500.000 k.k.
1/6
DOMBURG
Prijs op aanvraag
2/6
AMSTERDAM
€ 3.400.000 k.k.
3/6
VINKEVEEN
€ 3.250.000 k.k.
4/6
LEUR
€ 3.600.000 k.k.
5/6
AMSTERDAM
€ 7.500.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

MEERLE
€ 2.690.000
1/5
HEEG
€ 500.000
2/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
3/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
4/5
EARNEWALD
€ 595.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.