10 november 2014

Binnenkijken: Klassiek interieur met moderne kunst

Huis van interior designduo Gilles & Boissier

Binnenkijken: Klassiek interieur met moderne kunst
Het succesvolle designduo Gilles & Boissier staat bekend om hun high-end ontwerpen. Patrick Gilles & Dorothée Boissier, partners op zowel werk- als privégebied, wonen in een prachtig , sfeervol appartement. Kijk binnen in hun negentiende eeuwse, gerenoveerde appartement in Parijs.

Het appartement heeft een klassieke uitstraling door de hoge plafonds vol ornamenten, grote open ruimtes als balzalen, Franse balkons en klassiek lijstwerk. Negentiende eeuwse architectuur valt in dit appartement samen met eenentwintigste eeuwse woonstijl. Het was voor het duo noodzakelijk dat hun kinderen konden rondrennen en spelen in het huis, terwijl het historische details de aandacht krijgen die ze verdienen. Er is grote zorg besteed aan het oorspronkelijke houtwerk en lambrisering, die tijdens de renovatie helder wit geschilderd zijn. De zachte, klassieke uitstraling wordt hierdoor behouden, maar het interieur oogt fris en nieuw.

Kijk ook binnen in een licht interieur met kleurrijke details.


Bijzondere dynamiek in het interieur

Alle muren, deuren en plafonds zijn wit geschilderd, waardoor het ruime appartement nog groter lijkt. De houten visgraat vloer en het lichtbruine vloerkleed geven het interieur een warme uitstraling. Traditionele sierlijsten en moderne fotografie worden gecombineerd in dezelfde ruimte, hiermee creëert het designduo grote dynamiek.


Speelse uitstraling

In de keuken staan natuurlijke materialen en kleuren centraal. Een marmeren tafel en aanrechtblad geven het strakke, hedendaagse keukenontwerp een luxueuze uitstraling. Het bijzondere aan de keuken is de bovenste, ondersteunende plank onder de keukenkastjes. Het geeft niet alleen een speelse uitstraling, maar is ook erg handig in gebruik. De eettafel is ontworpen door Gilles & Boissier zelf, het is een eigentijds ontwerp dat goed past bij de rest van het interieur. Veel meubels en hanglampen zijn door het duo zelf gemaakt, hierdoor is het interieur erg persoonlijk. Bekijk tips voor een persoonlijk interieur.


Karakter door kunst

In elke kamer van het appartement kom je bijzondere kunstwerken tegen; van een gedeelte van een paard tot aan een portret van een jonge vrouw. De fotografie komt van acte2galerie van Alexander Percy. Deze kunstwerken spelen een belangrijke rol in het karakter van de ruimtes. Kunst speelt een belangrijke rol in huis, lees hier meer over.


Ook interessant:
- De rol van kunst in huis
- Binnenkijken: klein appartement met veel karakter
- Binnenkijken: modern interieur met rijke details
- Binnenkijken: klassiek interieur met moderne touch
- Binnenkijken: nieuwe studio Yoga Delight

Beeld: Sisters Agency / Birgitta Wolfgang Drejer
Bron: Yatzer.com

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

Brasschaat
€ 3.095.000 k.k.
1/6
BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
2/6
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
3/6
OSS
Prijs op aanvraag
4/6
NAARDEN
Prijs op aanvraag
5/6
BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

AMSTERDAM
€ 3.400.000
1/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
2/5
HEEG
€ 500.000
3/5
EARNEWALD
€ 595.000
4/5
WARMOND
€ 1.425.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.