17 november 2014

Binnenkijken: Bohemian interieur met speelse details

Het huis van reizende fotografen

Binnenkijken: Bohemian interieur met speelse details
Fotografen hebben bij uitstek gevoel voor kleur, vorm en licht. Dat zie je terug in het interieur, zoals in dit appartement in Los Angeles van fotografenduo Caroline en Jayden Lee.

‘We wilden het interieur luchtig en speels houden en verwijzen naar onze liefde voor reizen’, zegt huiseigenaar Caroline Lee. ‘In dit interieur voelen we ons als een paar kinderen in een snoepwinkel’. Het creatieve designduo kreeg bij de inrichting van het interieur hulp van interior designer Jessica Taylor van designduo Disregarden.

Avontuurlijk interieur

Een felroze gestikte poef, kleurrijk Marokkaans kussen en bijzondere lijsten; in dit interieur zijn verschillende vondsten te vinden die het interieur persoonlijk en uniek maken. De poef en het kussen in de hangstoel vonden ze tijdens een reis door Marokko. Het kunstwerk met sliertjes naast de hangstoel is zelfgemaakt. De liefde voor reizen is terug te zien in heel het huis. Accessoires als een wereldbol en vintage schatten creëren dat gevoel. Het speelse karakter wordt versterkt door eigenzinnige meubels, zoals de bekende witte hangstoel.De roze stoel, beter bekend als The Pink Throne is een blikvanger in het interieur. Het schilderij is van Adam Lee, een kunstenaar uit Melbourne en het roze geschilderde behang uit de jaren zestig is ingelijst. In elke hoek van de zitkamer is wel een kamerplant te vinden; je waant je in een kleine jungle. De plantenbakken zijn goudkleurig gespoten door de huiseigenaren en sommige staan in een plantstand. Lees hier meer over. De goud- en kopertinten keren meerdere keren terug in het interieur. Ook deinzen de creatieve huiseigenaren niet terug voor wat roze. De flamingo vonden ze op een rommelmarkt; een plek waar verschillende vintage schatten vandaan komen in dit interieur.


Vintage schatten

Veel elementen doen denken aan de Mid Century interieurstijl. Zo ook het houten dressoir. Dit is een vondst van een van de vele rommelmarkten. Het Marokkaanse vloerkleed is van Coco Carpets, een Amerikaans bedrijf dat berber vloerkleden verkoopt. In bijna elke ruimte is een bijzonder vloerkleed te vinden. Het zijn allemaal verschillende exemplaren, maar wel in dezelfde kleurrijke, Marokkaanse stijl. De peacock chair en een piñata stonden hoog op het verlanglijstje van huiseigenaar Caroline Lee. Waarom? Dat weet ze zelf ook niet precies. Het zorgt voor de speelse uitstraling die ze graag wil creëren.


Stapels magazines worden hier gebruikt als een designobject. De op maat gemaakte kast in de eetkamer is ontworpen door Jessica van Disregarden Design Co. Elke hoek wordt goed benut. De hand is van een etalagepop die ze toevallig zagen liggen in een container in Madrid.


‘De slaapkamer was de laatste ruimte die we inrichtten en al snel perfect’, aldus Caroline Lee. Het is een rustgevende kamer met fijne details. Het dekbedovertrek en de nachtlampjes zijn van Urban Outfitters. De roze kussens zijn zelfgemaakt. Ook in de slaapkamer zien we een het kussen met de ananasprint. Bekijk de interieurtrend: ananas.


Het appartement in Los Angeles heeft een bijzonder en kleurrijk interieur met veel persoonlijke details. De persoonlijkheid van de huiseigenaren komt goed naar voren, waardoor het interieur goed bij ze past. Zelf moeite met het inrichten van een persoonlijk interieur? Residence geeft tips, bekijk ze hier.

Beelden: Caroline and Jayden Lee
Bron: Designsponge.com

Ook interessant:
- De rol van kunst in huis
- Binnenkijken: klein appartement met veel karakter
- Binnenkijken: modern interieur met rijke details
- Binnenkijken: klassiek interieur met moderne touch
- Binnenkijken: nieuwe studio Yoga Delight

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

Aerdenhout
€ 2.900.000 k.k.
1/6
MAASLAND
Prijs op aanvraag
2/6
LOOSDRECHT
Prijs op aanvraag
3/6
OLDENZAAL
Prijs op aanvraag
4/6
BIEST-HOUTAKKER
Prijs op aanvraag
5/6
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

WARMOND
€ 1.425.000
1/5
AMSTERDAM
€ 3.400.000
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.