04 december 2014

Hotspot: East meets West

Zens Lifestyle aan de Oudezijds Voorburgwal

Zens Lifestyle aan de Oudezijds Voorburgwal
Eind november opende het Aziatische designmerk Zens Lifestyle voor het eerst een winkel in Europa. Ons kleine Nederland was de gelukkige. En dat betekent dat onze hoofdstad - Amsterdam - een bijzondere winkel, aan een van zijn oudste grachten, rijker is.

Oosters

Dat de naam van het merk je misschien niet meteen bekend in de oren klinkt is niet zo gek. Want met de opening van de vestiging aan de Oudezijds Voorburgwal maken we voor het eerst kennis met het Aziatische designmerk. Dat vinden we bij Residence aangenaam, want Zens Lifestyle is gespecialiseerd in wat ze in Azië als geen ander kunnen; serviesgoed en glaswerk. Met minimalistische producten zoals schalen, karaffen, mokken maar ook koffie- en theeserviezen definieert Zens hun eenvoudig vormgegeven, maar tevens luxueuze assortiment.

Futuristisch

De winkel heeft een opvallend interieur en de visie van architecten SchilderScholte uit Rotterdam ligt hieraan ten grondslag. Het ontwerp is geïnspireerd op westerse ontwerpmethodieken in combinatie met oosterse accenten en dit uit zich op een spannende, futuristische manier. Zo zijn er honderden zachtblauwe, houten balkjes langs de wanden en het plafond geplaatst. De gedachte hierachter is dat het effect van de balkjes bijdraagt aan een huiselijke sfeer, iets wat in het verre Oosten synoniem staat voor de ceremonie rondom het nuttigen van thee. Een leuk bruggetje naar het feit dat het merk ook daadwerkelijk theeserviezen verkoopt. Het blauw van de balkjes steekt daarnaast stijlvol af bij het goudgeel van de wanden met wandschilderingen van de Nederlandse kunstenaar Roger Cremers. Een leuk detail is dat deze schilderingen met de kleurextracten van thee gemaakt zijn; een echte eyecatcher, die de plek warm en uitnodigend doet aanvoelen.

Zo ontmoet deze winter het Oosten het Westen in Amsterdam. Dus mocht je nog op zoek zijn naar nieuw servies van Aziatische kwaliteit voor bijvoorbeeld de feestdagen? Neem dan zeker eens een kijkje in deze bijzondere winkel.Zens Lifestyle Europe:

Oudezijds Voorburgwal 306
1012 GL, Amsterdam
Zens Lifestyle online shoppen?
zenslifestyle.com

Fotografie: Ronald Tilleman

Bekijk meer hotspots:
- Restaurant de Keizer in Eersel
- Pizzeria Orso in Antwerpen
- Gourmethamburgerbar Il Cardinale in Mechelen
- Bar stan in Leuven

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
1/6
DRUNEN
€ 3.650.000 k.k.
2/6
Everbeek
Prijs op aanvraag
3/6
Kapellen
€ 3.650.000 k.k.
4/6
VROUWENPOLDER
Prijs op aanvraag
5/6
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

OISTERWIJK
€ 6.000.000
1/5
ROLDE
€ 795.000
2/5
ZANDVOORT
€ 3.950.000
3/5
ROCKANJE
Prijs op aanvraag
4/5
ARNEMUIDEN
€ 760.000
5/5

Nieuw aanbod

Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.
Brouwerijstraat 52
OOSTKAPELLE
€ 1.000.000 k.k.