18 december 2014

Hotspot: C.T Coffee & Coconuts

Amsterdam is een exotische hotspot rijker

Amsterdam is een exotische hotspot rijker
Dat Amsterdam een broeikas is voor hippe hotspots moge duidelijk zijn. En dat de buurt de Pijp daar al jaar en dag flink aan bijdraagt ook. Sinds september dit jaar is er aan de Ceintuurbaan, in een voormalig jaren twintig theater, een culinair plekje geopend waar je in (voor Nederlandse begrippen) exotische sferen kunt eten en drinken. C.T Coffee & Coconuts is de naam.

Concept

Inspiratie komt op de gekste momenten. En dit gold ook voor Bas Beijer, eigenaar van C.T Coffee & Coconuts (tevens voormalig eigenaar van het Hutspot café in Amsterdam). Want terwijl hij langs het leegstaande, twintiger jaren Ceintuurtheater liep, kwam hij met een goed idee voor de invulling ervan. Het toeval wilde dat het pand door de gemeente de bestemming café/restaurantgelegenheid kreeg en dat betekende dat hij, samen met zijn voormalige collega’s Jasper van het Nederend en Ruerd Akersloot, in de startblokken kon gaan staan. Geboren werd een nieuw concept met als doel het samenbrengen van inspirerende en gepassioneerde voedselmakers met foodies. Het resultaat? Een plek waar je in alle rust, met een surfmuziekje op de achtergrond, kunt genieten van een ontbijtje tot diner en van kokosdrank uit kokosnoot tot speciaal gebrouwen Dodo bier (door Oedipus Brewery). Bovendien is het café al om zeven uur ’s ochtends geopend en sluit het pas om tien uur ’s avonds. Dus zowel vroege vogels als avondmensen kunnen allen hun bezoekje brengen aan het biologisch verantwoorde café.


Interieur

Het interieur van de plek is evengoed noemenswaardig; zo werd het voormalige theater op een bijzondere manier in ere hersteld. In samenwerking met meerdere partijen, waaronder atelier Suhka (Haarlemmerstraat), creëerden ze een ongedwongen, ongestylede ambiance, die niet alleen heel ecologisch oogt, maar ook het gevoel van een industrieel en exotisch strandhuis geeft. En extra leuk: bij binnenkomst kom je meteen een van onze favoriete Cole & Son behangetjes tegen; Palm Jungle. De hotspot heeft meerdere verdiepingen en dat geeft ruimtelijk overzicht. Om dit te bewerkstelligen moest er echter wel nog een trap ingezet worden. Ook opvallend zijn de hangende houten tafels aan flinke touwen, die de ruimte op een speelse manier afbreken. Al met al is het een rustgevende omgeving en dat is prettig aan zo’n drukke en toeristische plek als de Ceintuurbaan. Lees meer over interieurtrend Tropical.

Mocht je dus eens een bezoekje aan de Amsterdamse Pijp brengen, schroom dan niet binnen te stappen in deze fijne hotspot. Bestel - naar voorkeur per dagdeel - een biologische maaltijd, drink daarbij een lekkere kokosdrank en droom weg; op een onbewoond eiland… daar zou ik willen zijn.

C.T COFFEE & COCONUTS
Ceintuurbaan 282-284
Amsterdam
Website Coffee & CoconutsBekijk meer hotspots:

- Geiten Wollen Winkel
- Zens Lifestyle
- Restaurant de Keizer in Eersel
- Pizzeria Orso in Antwerpen

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
1/6
EINDHOVEN
Prijs op aanvraag
2/6
WASSENAAR
€ 2.975.000 k.k.
3/6
OLDENZAAL
Prijs op aanvraag
4/6
MAASLAND
Prijs op aanvraag
5/6
VINKEVEEN
€ 4.950.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #10 Opera
  • THEATRALE interieurs
  • A day at the OPERA
  • Badkamer en suite, HOTELLUXE thuis
  • De L’EUROPE, Grande Dame in nieuwe couture

Meest bekeken

HARDENBERG
€ 629.000
1/5
MIJNSHEERENLAND
€ 1.750.000
2/5
DAARLERVEEN
€ 620.000
3/5
DRUNEN
€ 3.650.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Kruserbrink
HARDENBERG
€ 629.000 v.o.n.
Amersfoortsestraat 113
SOESTERBERG
€ 1.195.000 k.k.
Wilhelminasingel 125
MAASTRICHT
€ 825.000 k.k.