04 juni 2015

Coming soon: The Hoxton Hotel

Opent 6 juli zijn deuren op de Herengracht in Amsterdam

The Hoxton Hotel opent 6 juli zijn deuren op de Herengracht in Amsterdam
Amsterdam is vanaf 6 juli weer een hotspot rijker. The Hoxton Amsterdam is de eerste vestiging buiten Londen. Het hotelketen dat bekend staat om zijn fijne inrichting en betaalbare prijzen siert de Amsterdamse grachten. Het designduo Nicemakers tekende voor de inrichting.

Het Amsterdamse designduo Nicemakers (Joyce Urbanus en Dax Roll) kreeg de taak het Amsterdamse hotel een herkenbare signatuur te geven. De twee creatievellingen hebben ervaring in interieurontwerp, mode, marketing en horeca. Deze taak hebben ze dan ook uitstekend uitgevoerd. Een opdracht begint bij Nicemakers in eerste instantie met een sfeer, een verhaal. Daarna bedenken ze hoe dat praktisch kan worden ingevuld. In dit geval diende de rijke historie van het pand en de buurt als inspiratiebronnen. Waar mogelijk hebben ze bijzondere details, zoals plafondschilderingen en authentieke balken aan het plafond, hersteld.

Lees meer over interior designers Joyce Urbanus en Dax Roll.

Amsterdamse signatuur

De kamers bevatten fijne designelementen en trendy kleuren, zoals petrol, mosterdgeel en brass. Alle kamers zijn voorzien van een en-suite watervaldouche en in enkele kamers staat een bad of zelfs een dubbele watervaldouche. Prima toeven dus, en dat met een prachtig uitzicht op de Amsterdamse grachten. Het hotel bevindt zich namelijk in vijf grachtenpanden aan de Herengracht, de voormalige ambtswoning van de Amsterdamse burgervader. Naast de hotelkamers bevat het hotel het Italiaanse restaurant Lotti’s en The Apartment, vijf verschillende ruimtes waar flexwerkers en buurtbewoners kunnen neerstrijken voor een zakelijke afspraak, kop koffie of brainstorm. ’s Avonds transformeert The Apartment in een bruisende bar met verschillende evenementen, van inspirerende lezingen met designers tot pop-up stores.


Hoxton Hotel

Het eerste Hoxton hotel opent in 2006 in de wijk Shoreditch in Londen. Het hotel staat bekend als een stijlvol en betaalbaar concept met verrassende extra´s. Zo tref je een koelkast met verse melk en mineraalwater gevulde minibar, mag je een uur lang gratis telefoneren en ontvangt iedere gast een goedgevulde breakfast bag. Vanaf 6 juli kunnen gasten in Amsterdam verblijven in een van de 111 kamers, verspreid over vijf verdiepingen. Na de opening in Amsterdam volgen Parijs, Williamsburg en New York in 2016.

Binnenkijken


Meer hotspots?

Pastabar Eddy Spaghetti
Meat West, voor vleesliefhebbers
Eetbar Wilde Zwijnen

Tekst: Jackie Oomen
Beelden: thehoxton.com

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

DIRKSLAND
Prijs op aanvraag
1/6
VINKEVEEN
€ 4.950.000 k.k.
2/6
AMSTERDAM
€ 2.795.000 k.k.
3/6
LEUR
€ 3.600.000 k.k.
4/6
WASSENAAR
Prijs op aanvraag
5/6
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9 Salon
  • 5 interieurs van NEDERLANDSE designers
  • MASTERCLASS styling
  • HOTSPOTS in de hoofdstad
  • Art nouveau en fotografie

Meest bekeken

BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000
1/5
LEENS
€ 650.000
2/5
BAARN
€ 895.000
3/5
LAREN NH
€ 1.389.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Rijksstraatweg 117
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000 k.k.
Sternlaan 31
KAMPERLAND
€ 1.595.000 k.k.
Zwaanweg 12
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag