03 augustus 2016

Restaurants in Amsterdam

Nieuwe hotspots met een mooi interieur

Residence selecteert nieuwe restaurant met een mooi interieur
De horeca van Amsterdam is altijd in beweging. Elke week opent er een hotspot of vijf, het is soms niet bij te houden. Daarom een overzichtje met de mooiste, nieuwe restaurants volgens Residence.


Restaurant JacobszOnze lievelingen van Nicemakers (ook verantwoordelijk voor het interieur van o.a. the Hoxton, SLA, Americano, Franklin en Carter) hebben weer een Amsterdams restaurant afgeleverd: Jacobsz in Amsterdam Oost. Een monumentaal pand aan het water van de toch al mooie Ringdijk. Het pand komt weer mooi tot zijn recht en het interieur is authentiek, compleet met sigarenlounge en whiskybar. De ondernemers van Jacobsz kunt u kennen van Staets, de succesvolle pop-up in het Felix Meritis-gebouw.


Restaurant The Lobby FizeaustraatHet Amsterdamse Hotel V opent in augustus een nieuwe vestiging: Hotel V Fizeaustraat in het nog vrij onontdekte Amsteldorp (vlakbij Amstelstation). Ook het bijbehorende hotelrestaurant The Lobby heeft er sinds 21 juni een tweede vestiging: The Lobby Fizeaustraat. Het interieur is een mix van authentieke luxe met een vleugje jaren zeventig en de industriële, ruwe bouw van het voormalige kantoorpand. De kaart is bij de vestiging aan de Fizeaustraat geraffineerder; de bediening net zo vriendelijk en fijn als aan Nesplein.

Fizeaustraat 2, Amsterdam. thelobbyfizeaustraat.nl


Bar BotaniqueBar Botanique, Cafe Tropique; alleen de naam klinkt al heerlijk en dat is het ook bij de botanische bar in Amsterdam Oost. Het interieur flirt met de jaren twintig, maar is met zijn vele planten (hallo botanische trend), roze en groene fluwelen banken en grafische bar helemaal up to date. Roze marmeren terrastafels met groene draadstaalstoelen zetten ook buiten de trend voort. Met Franse brasseriegerechtjes kom je tropische zomeravonden (welke?) wel door.

Eerste van Swindenstraat 581, Amsterdam. barbotanique.nl


Restaurant VermeerNa een grondige verbouwing is het sterrenrestaurant Vermeer van het NH Collection Barbizon Palace hotel (aan de Prins Hendrikkade) weer geopend. Chris Naylor, die de scepter zwaait in de keuken, kiest meer en meer voor groenten op de kaart. Tijdens de verbouwing werd in de kapel, die onderdeel uitmaakt van het hotel, het pop-up restaurant Roomservice at Olof’s gerund. Daar stonden groenten centraal en dat beviel de keuken wel, net als de casual sfeer. 'We koken hier op hoog niveau en ook de service is hoogstaand, maar dat wil niet zeggen dat het stijf moet zijn. Wij moeten ervoor zorgen dat mensen een leuke avond hebben. Zonder bullshit, zoals we dat in Engeland zeggen', aldus Naylor. Ook het interieur, dat er weer piekfijn en modern uitziet, is geïnspireerd op de natuur en heeft een casual, maar verfijnde uitstraling.

Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam. restaurantvermeer.nl


Restaurant Happyhappyjoyjoy East

Foto: Wouter van der Sar

Helaas moet Oost afscheid nemen van Mercat in het mooie gebouw naast Panama, maar er komt wel iets heel leuks voor in de plaats: Happyhappyjoyjoy East. De Aziatische keet van Julius Jaspers - een daverend succes in West - neemt zijn intrek in het ruime pand met groot terras aan de Oostelijke Handelskade. De hysterische Aziatische aankleding wordt ook hier gehandhaafd, waardoor je je midden in Tokyo waant. Laat de dimsum, steamed buns en curry’s van Julius Jaspers maar doorkomen.

Oostelijke Handelskade 4, Amsterdam. happyhappyjoyjoy.asia


Café Waldeck


Een bar met klasse is verrezen aan het Vondelpark. De architecten van Framework tekenden voor het interieur en dan weet je dat het goed komt. Art deco invloeden, Parijse chique met intense, frisse kleuren. Echte café-materialen zoals eikenhout, messing, tegels en rookglas werden gebruikt, afgewisseld met fluweel en leer. Het geheel is perfect en gelikt afgewerkt, niet nonchalant of vintage zoals veel bars verkiezen vandaag de dag. Het uitzicht op het Vondelpark vanaf het terras - in de winter een overdekte serre - maakt deze bar af.

Willemsparkweg 223, Amsterdam. cafewaldeck.nlBar & Brasserie OccoHotel The Dylan heeft onlangs Bar & Brasserie OCCO geopend in de Negen Straatjes. Koffie, brunch, cocktails; je kunt de hele dag terecht bij OCCO voor een hapje en drankje met lokale ingrediënten en internationale receptuur. Het interieur van Studio Linse is sophisticated en relaxed tegelijk. De golvende bar van zwart marmer met speciaal ontworpen koperen lamp is de eyecatcher, bijgestaan door fluwelen stoeltjes, klinkers op de vloer en donkere balken aan het plafond. Voor romantische dates is de authentieke stadstuin dé plek om in de binnenstad een zwoele zomeravond te beleven.

In hotel The Dylan, Keizersgracht 384, Amsterdam. dylanamsterdam.com


Restaurant Meneer NiegesHet lijkt een verdoemde plek, die prachtige locatie van voorheen Nevy en Nevel, met een open uitzicht op het IJ zowel binnen als op het ruime terras. Zal het de golden boys van o.a. Hannekes Boom, de Bloemenbar en Disco Dolly wel gaan lukken? Ze hebben het lot van hun voorgangers in ieder geval al omgezet in een kracht met de naam die kozen voor hun etablissement: ‘Daar zit de nieges op’ is een Amsterdamse uitspraak voor een plek die vervloekt lijkt te zijn. Het interieur heeft een flinke ommezwaai gemaakt en is met kroonluchters, schommelbankjes en planten aan het plafond een stuk losser en laagdrempeliger dan zijn voorgangers. Het succesnummer van Hannekes Boom, de ronde haard waar je lekker omheen kunt schurken op koude dagen, is ook bij Meneer Nieges ingezet. Zelf zegt Meneer Nieges ‘ongelooflijk dol op belachelijk lekker eten’ te zijn, maar hoort een goede prijs en een beetje dansen daar ook bij. Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Westerdoksdijk 40H, Amsterdam. meneernieges.nl


Restaurant The White Room, NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky


In het onlangs heropende Krasnapolsky is het historische restaurant The White Room geopend. In 1885 werd de ‘Witte Zaal’ voor het eerst geopend en je kunt dan ook spreken van het oudste restaurant van Amsterdam. De ontwerpers van Studio Proof herstelden de zaal, met monumentale status, in originele staat met moderne invloeden. Chef Jacob Jan Boerema, van driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen, is de geestesvader van de keuken en vertaalt de ervaringen van zijn thuisbasis De Leest naar Amsterdam. Fris, puur en veel specerijen in een elegante maar toegankelijke cuisine. Perfect passend bij de omgeving die natuurlijk bovenal wit is, met messing accenten, zandtinten en originele, klassieke details.

Dam 9, Amsterdam. restaurantthewhiteroom.com


Restaurant Breda


3 middelbare schoolvrienden uit Breda (vandaar de naam) openden in 2015 Guts & Glory, een restaurant dat elke 3 maanden van thema en kaart verandert. Voor de minder flexibele mens openen ze nu Breda waar de kaart breder en klassieker is en zich niet beperkt tot een thema. Franse en Aziatische invloeden tekenen de internationale kaart die op hetzelfde, hoge niveau als Guts & Glory bereid wordt. Het fijne interieur deden ze zelf, maar wel onder sterke begeleiding van bevriend interieurarchitect Erik Koijen.

Singel 210, Amsterdam. breda-amsterdam.com


Restaurant Scheepskameel


Gelukkig voor al die Amsterdammers die proberen een plekje te bemachtigen bij het razendpopulaire restaurant Rijsel: hij heeft een broertje erbij! Scheepskameel op het voormalige marineterrein in Oost. Zoals het een echt broertje betaamt, wordt hij liever niet vergeleken met zijn grote zus, Scheepskameel is een totaal andere beleving. Wel weet je welke kwaliteit je kunt verwachten van de mannen achter de succesformule Rijsel. Goed gastheerschap, goede producten en een ontspannen sfeer. Het interieur is dan ook laagdrempelig en eenvoudig gehouden, de service en het eten bepalen het niveau. Uniek (in heel Amsterdam) is de volledig Duitse wijnkaart. En natuurlijk de ligging aan het water met prachtig uitzicht over stad.

Kattenburgerstraat 7, Amsterdam. scheepskameel.nl


Hotspots in andere steden:

Latijns-Amerikaanse cantina Supermercado in Rotterdam
Industrieel en neon: Mama Kelly in Den Haag
Hotspots in Arnhem
Conceptstore Out of the blue in Eindhoven


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

OSS
Prijs op aanvraag
1/6
AMSTERDAM
€ 3.200.000 k.k.
2/6
WASSENAAR
€ 6.850.000 k.k.
3/6
Brasschaat
€ 6.100.000 k.k.
4/6
REEUWIJK
€ 3.950.000 k.k.
5/6
NOORDWIJK ZH
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #12
  • Aan tafel met Residence
  • Chalet in Chamonix
  • Casa Colori
  • Happy Colours
  • Haardendossier
  • Reizen naar Ljubljana
  • Dress your homel
  • Power koppels in de kunst

Meest bekeken

OVERASSELT
Prijs op aanvraag
1/5
LOENEN AAN DE VECHT
€ 5.850.000
2/5
AMSTERDAM
€ 2.280.000
3/5
LOENEN AAN DE VECHT
€ 1.995.000
4/5
MAASTRICHT
€ 1.950.000
5/5

Nieuw aanbod

Blekerij 52
MAASTRICHT
€ 1.950.000 k.k.
Singel 142
AMSTERDAM
€ 2.280.000 k.k.