30 mei 2017

8 x eten in de tuin

Nederlandse restaurants met een tuin

Acht keer eten in de tuin bij Nederlandse restaurants
Een terras is meestal niet te missen, maar tuinen zitten nog wel eens verborgen achter de gevel van een restaurant. Toch zijn het heerlijke plekjes om rustig te genieten van het lekkere weer en culinaire kunsten. Acht restaurants met een mooie tuin op een rij!

Bistro Kir Royal in BorneBistro Kir Royal in Borne, een dorpje vlakbij Enschede, vernieuwde eerder dit jaar zijn binnentuin met veel groen en houten details. Je eet er a la carte op grote houten banken langs de wand en tafels met zwarte en grijze buitenstoelen. Grote witte lampen zorgen voor een warme, sfeervolle tuin waar je terecht kunt voor een uitgebreid diner of een borrel.
Prins Bernhardlaan 148, Borne, bistro-kirroyal.nl

Restaurant Bridges in Amsterdam
De kantine van het voormalige stadhuis van Amsterdam is omgetoverd tot restaurant met een royale binnentuin. In het hart van de stad vind je in de verborgen binnentuin nog authentieke Amsterdamse School-elementen, zoals de sculptuur die van de Amsterdamse beeldkunstenaar Jacob Kaas in 1931. Voor een culinaire beleving en de kookkunsten van Executive Chef Andrès Delpeut neem je plaats in deze oase van rust. Bridges werd in september 2015 uitgeroepen tot Gezelligste terras van Amsterdam en is gelegen naast Hotel The Grand. Sinds 2012 werkt Bridges samen met sterrenchef Ron Blaauw.
Oudezijds Voorburgwal 197, Amsterdam. bridgesrestaurant.nl


Restaurant Ballroom in RotterdamIn het centrum van Rotterdam ligt Ballrroom aan de levendige Witte de Withstraat. Bij binnenkomst in de tuin spot je naast het vele groen meteen de opvallende zwart-witte tegels op de vloer. Ballroom staat vooral bekend om zijn fameuze Gin & Tonic, maar je kunt hier ook dineren of gezellig borrelen aan de houten tafels.
Witte de Withstraat 88b, Rotterdam. ballroomrotterdam.nl


Restaurant Lion Noir in AmsterdamNiet alleen het interieur van Lion Noir - in 2012 bekroond met een Interior Design of the Year Award van Venuez - is prachtig, ook de tuin mag er wezen. Het restaurant van Casper Reinders, ingericht met Thijs Murré, bevindt zich in het drukke centrum van Amsterdam, maar in de rustige tuin merk je daar niks van. Met industriële stoelen, rechthoekige tafels met witte kleden en veel groen, is dit een plek waar je met dit fijne weer perfect kunt lunchen of dineren. Met een uitzicht op de mooie gevels van grachtenpanden, eet je lokale en verse ingrediënten van het seizoensgebonden menu.
Reguliersdwarsstraat 28, Amsterdam, lionnoir.nl


Restaurant Dudok in Arnhem
Aan de voorkant zie je de toren van de Eusebiuskerk en het terras, maar aan de achterkant van Dudok in Arnhem ontdek je een sfeervolle, groene binnentuin. Neem een kijkje en ontdek de robuuste houten tafels, pastelblauwe stoelen en picknicktafels. Of je nu komt voor een ontbijt, lunch, borrel of diner, in deze binnentuin is het goed toeven.
Koningstraat 40, Arnhem, dudok.nl


Restaurant Feliz Fine Food in GroningenIn Groningen vind je familierestaurant Feliz Fine Food. Het restaurant is opgedeeld in drie delen, to go, to stay en to lounge. To go voor bijvoorbeeld een ijsje of smoothie, to stay voor een lunch of borrel en to lounge voor een uitgebreid diner. Als het weer het toelaat, loop dan zeker naar de New Yorks ingerichte binnentuin met lounge banken, zwarte stoelen en tafels, vuurkorven en palmbomen.
Brugstraat 13, Groningen, feliz.nl


Restaurant Quarz in MuiderbergRestaurant & foodbar Quarz in Muidenberg is sinds vorig jaar april geopend. Ondernemers Nicky Quarz en Michele van der Linden leerden elkaar kennen bij een sterrenrestaurant en besloten samen een eigen plek te openen. Wandel naar je tafel door het lichte grind en geniet van het moderne buiteninterieur met ronde tafels met marmeren blad en zwarte stoelen met witte kussens.
Dorpsstraat 29, Muiderberg, restaurantquarz.nl


Restaurant De Harmonie in Rotterdam
Sinds 1890 is er niets meer aan de terrastuin van De Harmonie in het centrum van Rotterdam veranderd. Terwijl je de tuin in stapt, stap je ook de kleurrijke natuur voor bloemen en planten in. Op houten stoelen en banken met zachte kussens kies je uit verschillende à la carte gerechten of chefs menu’s. De bloemen en planten waar je tussen zit, kunnen zomaar op je bord belanden in frisse en zomerse gerechten.
Westersingel 95, Rotterdam, deharmonierotterdam.nl


Bekijk ook:
Tuinupdate: Scandinavisch >>
Interieurtrend: terrazzo >>
Hotspot: verse vis bij Pesca >>


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

WESTBROEK
€ 2.500.000 k.k.
1/6
AMSTERDAM
€ 3.400.000 k.k.
2/6
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
3/6
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
4/6
NAARDEN
Prijs op aanvraag
5/6
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #10 Opera
  • THEATRALE interieurs
  • A day at the OPERA
  • Badkamer en suite, HOTELLUXE thuis
  • De L’EUROPE, Grande Dame in nieuwe couture

Meest bekeken

HEEG
€ 500.000
1/5
HOEK VAN HOLLAND
€ 950.000
2/5
DRUNEN
€ 3.650.000
3/5
DAARLERVEEN
€ 620.000
4/5
HARDENBERG
€ 629.000
5/5

Nieuw aanbod

Kruserbrink
HARDENBERG
€ 629.000 v.o.n.
Amersfoortsestraat 113
SOESTERBERG
€ 1.195.000 k.k.
Wilhelminasingel 125
MAASTRICHT
€ 825.000 k.k.