17 augustus 2017

Toplocaties Top 5: Monumentale Huizen

Te koop aangeboden op Toplocaties

TOP 5: Monumentale Huizen
Hoe heerlijk is het te wonen in een huis waar je de historie terugziet in elke steen, een woning vol karakter, maar die je ondertussen toch helemaal kunt aanpassen aan je eigen woonwensen. Residence toont de vijf mooiste monumentale woningen die op dit moment te koop worden aangeboden op Toplocaties. Ga mee op een reis door de tijd!

1. Zandpad 7, AmsterdamDeze geheel vrijstaande villa ligt direct aan het Amsterdamse Vondelpark die je met een eigen toegangspoort kan bereiken. Het huis, gebouwd in 1897, beschikt over 6 terrassen/balkons, een buiten jacuzzi en 363m2 woonoppervlakte. Het Vondelpark, het Rijksmuseum en de welbekende PC Hooftstraat bevinden zich op minimale loopafstand van het huis. Een huis in de stad, maar met de privacy en rust van het platteland. The best of both worlds, zouden wij zeggen!

>> Bekijk dit huis op Toplocaties


2. Burgwal 106, KampenHet monumentale grachtenpand genaamd 'Het Buitenburghof' stamt uit het jaar 1629 en onderging in de loop der tijd grote verbouwingen en renovaties. Verspreid over drie woonlagen, beschikt het pand over 9 kamers, waarvan er 7 kunnen worden ingericht als slaap/werkkamer. Bijzonderheden van dit huis zijn de prachtige binnenstadstuin die is voorzien van meerdere terrassen en sierbestrating en een volwaardige wijnkelder die via de woonkeuken is te bereiken. Met een woonoppervlak van 446m2 beschikt dit huis over een ruime verscheidenheid aan mogelijkheden: geheel wonen, een bedrijf of een combinatie door een praktijk aan huis te realiseren.

>> Bekijk dit huis op Toplocaties

3. Dorpsweg 120, TwiskDeze 19e eeuwse dorpspastorie (bouwjaar 1878) ligt op ruime afstand van de dorpsweg in één van de meest karakteristieke dorpen van Noord-Holland. Via een eigen brug met oorspronkelijk smeedwerk uit 1878, bereikt men het monumentale pand. Kenmerkend voor deze villa is de indrukwekkende entree met ruime vestibule waar een lange brede gang begint die tot aan de achterdeur van het huis leidt en het monument zo op natuurlijke wijze in tweeën deelt. Samen met de pastorie komt het naastgelegen 'meidenhuis' dat nu wordt gebruikt als galerie. Het bijhuis heeft een eigen entree buitenom, openslaande tuindeuren en een extra bovengelegen verdieping die kan worden gebruikt als logeer- of hobbyruimte.

>> Bekijk dit huis op Toplocaties


4. Raadhuislaan 1-3, HavelteDit monumentale raadhuis met burgemeesterswoning is gebouwd in 1924 en is omringd met eiken- en beukenbomen. Het raadhuis heeft inmiddels geen publieke functie meer, maar er kan nu in gewoond worden. Het pand staat op de gemeentelijke monumentenlijst vanwege de verschijningsvorm die in de loop der jaren ongeschonden is gebleven en de ligging in dit mooie gedeelte van Havelte. Hoewel karakteristieke elementen (glas-in-loos ramen en geornamenteerde plafonds) van het pand in alle ere zijn behouden, beschikt het huis over comfortabele voorzieningen zoals vloerverwarming en goed onderhouden badkamers.

>> Bekijk dit huis op Toplocaties


5. Dorpsweg 187, MaartensdijkIn het prachtige Maartensdijk, aan de rand van het Gooi en vlakbij het sfeervolle pannenkoekendorp Lage Vuursche, ligt Hofsteede Rustenhoven. Het monumentale huis is gebouwd in een mengeling van het Hollands classicisme en de Louis XV-stijl. De historische buitenplaats heeft vrij uitzicht over uitgestrekte landerijen en ligt pal naast prachtige bosgebieden. Daarnaast beschikt het huis over zonnige kamers, een monumentale ontvangsthal, een veranda, een kruidentuin, een koetshuis en, voor de sportievelingen onder ons, een tennisbaan. Rust, romantiek en recreatie en dat in de Randstad!

>> Bekijk dit huis op Toplocaties


Bekijk ook: de top 5 mooiste huizen aan het water >
Binnenkijken bij hoofdredacteur Miluska van 't Lam >
Villa Exotica: van voormalig consulaat naar warm familiehuis >


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag
1/6
AMSTERDAM
€ 4.000.000 k.k.
2/6
ABCOUDE
€ 2.700.000 k.k.
3/6
AMSTERDAM
€ 3.500.000 k.k.
4/6
AMSTERDAM
€ 4.700.000 k.k.
5/6
Brasschaat
€ 3.095.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

OISTERWIJK
€ 6.000.000
1/5
BEEKBERGEN
€ 2.900.000
2/5
BLARICUM
Prijs op aanvraag
3/5
EARNEWALD
€ 595.000
4/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
5/5

Nieuw aanbod

Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.
Brouwerijstraat 52
OOSTKAPELLE
€ 1.000.000 k.k.