31 augustus 2017

Haute cuisine & healthy life op z’n Chinees

5 seizoenen proeven bij HanTing Cuisine in Den Haag

5 seizoenen proeven bij HanTing Cuisine in Den Haag
Iedere gang bij HanTing Cuisine wordt geserveerd in een eigen kleur, gebaseerd op de vijf Chinese seizoenen. Een bijzonder kunstje van de chef, die zijn gerechten inspireert op de Chinese voedingsleer waar zijn opa veel kennis van had.

Wie zonder horeca-ervaring al na drie jaar een Michelinster toegekend krijgt voor zijn nieuwe restaurant kan niet anders dan over talent beschikken. Chef-kok Xiao Han Ji en zijn vrouw Ting Ting Ji runnen sinds 2008 hun Chinese restaurant HanTing in Den Haag en namen de ster in 2011 in ontvangst. Voor het vierde jaar op rij komt de chef met een vernieuwd menu, waarvoor hij zich iedere keer opnieuw laat inspireren door zijn opa, die over veel kennis van de wel 5000 jaar oude Chinese voedingsleer beschikte. De filosofie onderstreept dat een goede gezondheid het resultaat is van de juiste harmonie binnen de vijf elementen. Deze elementen - hout, vuur, aarde, metaal en water - zijn de basis van de traditionele Chinese geneeskunde en ieder verbonden aan onderdelen van ons lichaam. Met dit in zijn achterhoofd weet de chef dit jaar te verleiden met een bijzonder vijfgangenmenu, gebaseerd op vijf Chinese seizoenen, waarbij hij het hele bord opmaakt in elk hun eigen kleur. En niet alleen het bord verrast: in het glas treffen we geen wijn, maar bij elk gerecht een bijpassende thee.

Aziatische sferen in het interieur van HanTing

Kleurrijke seizoenen

Ben je een van de mensen die slechts bekend is met vier seizoenen, dan kan je nog wat leren bij HanTing. Het ligt in China wat anders dan in Nederland, legt gastvrouw Ting Ting Ji uit. In het land van haar herkomst wordt aan de ons bekende seizoenen steeds een na-seizoen gekoppeld, waarmee een overgangsperiode wordt aangekondigd en er in feite acht seizoenen bestaan. Dus een na-zomer, een na-winter enzovoort. Voor het menu koos de chef voor één na-seizoen, namelijk de na-zomer, waardoor we ons mogen verheugen op in totaal vijf gerechten in ieder zijn eigen kleur. De frisse lente heeft de kleur groen, terwijl de kleur rood aan de zomer gekoppeld is. In de herfst verandert de kleur in wit en de winter toont zwart. Het laatste seizoen op de kaart is de nazomer, gehuld in de kleur geel.

Verleiding van de zintuigen

Elk gerecht dat ter tafel komt is te vergelijken met een kunstwerkje. Zonde om op te eten? Nee, want het overtuigend groene lente-gerecht met dry-aged coquille, eendenlever en miso shiso pesto is om je vingers bij af te likken en dit is nog maar het begin. Het volgende gerecht is rood, met een koningsgamba in granaatappelsaus centraal. Voor de witte herfst-gang koos Han Ji voor tong met sepia, saffraan en witte curry. Uiteraard geserveerd met witte thee. De zwarte winter is vertaald in een filet en bout van anjouduif, en we eindigen met een vrolijk bloemetjes en bijtjes-gerecht, dat de nazomer symboliseert. Inderdaad, de gerechten zijn niet puur Chinees, maar een creatieve mix van invloeden uit de Chinese voedingsleer en uit de Franse keuken.

Rechts het wintergerecht met anjouduif.

Een diner bij het met een sterbekroonde HanTing is een ontdekking van de Chinese voedingsleer en elk gerecht is een feestje opzich. Alles dat je hoeft te doen is aan te schuiven en te luisteren naar de geanimeerde uitleg van mevrouw Ji.

Tekst: Charlotte Balder

Liever Italiaans? Bekijk de mooiste Italianen wereldwijd >
Vintage glamour hotel om bij weg te dromen >
Chique hotspot in een oude fabriek in Roermond >
Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

ROOSTEREN
€ 5.900.000 k.k.
1/6
ZANDVOORT
€ 3.950.000 k.k.
2/6
LAREN NH
€ 2.695.000 k.k.
3/6
OISTERWIJK
€ 6.000.000 k.k.
4/6
BEEKBERGEN
€ 2.900.000 k.k.
5/6
MONTFOORT
€ 3.900.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

BEEKBERGEN
€ 2.900.000
1/5
PRINSENBEEK
€ 1.200.000
2/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
3/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
4/5
EARNEWALD
€ 595.000
5/5

Nieuw aanbod

Catharijnesingel 101
UTRECHT
€ 825.000 k.k.
Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.