20 september 2017

HOTEL ARENA OPENT NIEUWE HOTELVLEUGEL

Sereen stadshotel met groene vibes

Residence ging een nachtje slapen in de nieuwe hotelvleugel van Hotel Arena in Amsterdam. Lees onze bevindingen!
Na een grootscheepse verbouwing opent Hotel Arena aan het Amsterdamse Oosterpark de deuren van het hotelgedeelte in een nieuw aangebouwde vleugel. Residence neemt als een van de eersten de proef op de som en ervaart groene vibes in een stadse omgeving.

Hoe vaak stappen we niet in een vliegtuig voor een citytrip, terwijl er genoeg exposities en hotspots in eigen land zijn die we moeten missen? Trek een paar dagen uit voor een bezoekje aan de hoofdstad, selecteer je favoriete adressen en reserveer een kamer in Hotel Arena. De perfecte hideaway aan de rand van het Oosterpark, met het smaakvol ingerichte restaurant Park met herb-to-table dining concept én gloednieuwe kamers met wonderlijk uitzicht.


Lobby Hotel Arena

Aanwinst voor de stad
Vorig jaar al werd Park geopend en constateerden we dat het prettig toeven is in het met glazen puien omhulde café-restaurant. Alleen al door de ligging direct aan het groene Oosterpark en het uitnodigende interieur, waarin loungen, dineren en koffieleuten prima samen gaan. Inmiddels kunnen we melden dat ook de volledig nieuw aangebouwde hotelvleugel, die sinds begin september geopend is, een aanwinst is voor de stad. Met de opening van deze vleugel is het volledige project van hand van de interieurontwerpers van Tank en de architecten van Team V afgerond.

Room with a view
Een glazen pui rijkt van de vloer tot aan het metershoge plafond van de split-level hotelkamer. De ruime Park King room biedt zicht op het originele deel van Hotel Arena, het met gras begroeide dak van restaurant Park en daarachter het groen en de vijver van het ons wel bekende Oosterpark, maar dan vanuit een meer verrassende invalshoek dan we gewend zijn. Duidelijk is dat Tank ervoor koos het panorama de blikvanger van de kamer te laten zijn, verder tekende het team een fris, ingetogen interieur in. Hierbij maakten zij gebruik van verschillende tinten wit, grijs, bruin en zwart. Qua materialen werd gekozen voor licht hout op de vloeren, opengewerkt zwart staal voor de balustrade en glas in de pui en badkamer. Optimaal genieten van het uitzicht doe je met een wijntje en zakje popcorn vanuit het zitje met bruin leren fauteuils of in de vrolijke hangstoel op de vide, waar ook het kingsize bed staat.Rust in de stad
Voor het ontwerp van de aanbouw werden de originele tekeningen (1886) die architect A.C. Bleijs schetste voor het toenmalige St. Elisabeth Gesticht en slechts gedeeltelijk gerealiseerd werd, geraadpleegd. Dit plan vormde de basis voor de nieuwe hotelvleugel. Monumentale delen werden behouden - zoals een waanzinnig mooie, originele houten trap direct voor de lobby en een gerestaureerde kapel met gebrandschilderde ramen - en gecombineerd met eigentijdse elementen, zoals het glas in de pui en de rijen baksteen met daartussen brede, donkere voegen. De stijl die werd toegepast in de zestien kamers in de nieuwe vleugel is overigens in lijn met de bestaande 133 kamers: allemaal ademen ze dezelfde rust. Al is geen kamer in dit viersterrenhotel hetzelfde, maar wat wil je in een monumentaal pand uit de negentiende eeuw, vol schuine wanden, houten balken en eigenzinnige erkers. Hotel Arena, 's-Gravesandestraat 55, Amsterdam.

Tekst: Charlotte Balder

Hoxton gekozen tot beste hotelbar van Amsterdam >
Binnenkijken bij restaurant Kaleo in Beiroet >
Restaurant Nacarat in Hudson's Bay Amsterdam >

Programma bekend van Salon Residence! >


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

ABBENES
€ 2.600.000 k.k.
1/6
AMSTERDAM
€ 4.000.000 k.k.
2/6
VINKEVEEN
€ 4.950.000 k.k.
3/6
PURMEREND
€ 3.250.000 k.k.
4/6
LOOSDRECHT
Prijs op aanvraag
5/6
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

BLARICUM
Prijs op aanvraag
1/5
EARNEWALD
€ 595.000
2/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
3/5
BEEKBERGEN
€ 2.900.000
4/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
5/5

Nieuw aanbod

Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.
Brouwerijstraat 52
OOSTKAPELLE
€ 1.000.000 k.k.