06 juni 2018

Specialisten in aan- en verkoop in het Gooi

Je moet als makelaar heel dicht in de samenleving staan

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
In ‘de bladen’ staat hij bekend als ‘de sterrenmakelaar’ en daarmee is Jacques Walch, NVM-makelaar in Het Gooi, zelf bijna een BN-er. Toch?


28 medewerkers telt Voorma en Walch. Hier op de foto, van links naar rechts: Marie-Louise Blom, Bart Lammerts, Kathelijne Vos en Jacques Walch. ‘Dan zijn er dus 24 teleurgesteld omdat ze niet op de foto staan’, zegt Walch met een knipoog.

Onzin, vindt Walch. ‘Ik ben geen sterrenmakelaar, ik ben makelaar van hooguit enkele sterren. En die sterren zijn trouwens ook gewone mensen.’ En dan nog iets: ‘Ik verkoop net zo graag een huis van € 240.000 als een van vele miljoenen. Het is elke keer een kick om een transactie tot stand te brengen waar beide partijen een goed gevoel bij hebben.’ Die kick, daar doet hij het voor. En omdat hij eigenlijk een makelaar in geluk is. ‘Geluk zit in vele dingen en prettig wonen hoort daarbij. Of dat nu in een klein of groot huis is.’ Makelaar, dat is het allerleukste beroep dat er is, vindt Walch. ‘En je kan alleen maar dingen heel goed doen als je het heel leuk vindt.

Grootste

Wij zijn misschien wel het grootste kantoor van Het Gooi, zeker in het topsegment van de markt.’ Wat maakt hem dan zo goed? ‘Een goede makelaar is een makelaar die het beste resultaat behaalt voor zijn verkoper, maar ook aan de koper alles vertelt wat hij zelf graag had willen weten. Hij moet midden in de samenleving staan en in zijn regio wonen.’ Trouwens: ‘Vrouwelijke makelaars zijn vaak beter dan mannelijke, want ze hebben meer empathisch vermogen.’ Dan gaat de telefoon en die moet worden beantwoord.

Sociale cohesie

Even later: ‘Ik heb net een object verkocht dat in de stille verkoop stond. Een van onze secret objects, 3,9 miljoen euro in Blaricum. Ik ben eigenlijk de makelaar van the garden of Amsterdam. De prijzen in Amsterdam zijn sterk gestegen en die prijsstijging zie je terug in Het Gooi. Het aantal leuke huizen in het middensegment is schaars aan het worden. Je moet nu echt een NVM-makelaar vinden om je te helpen.’ Walch begrijpt het al te goed, een verhuizing naar Het Gooi. ‘Het Gooi is gewoon lekker wonen! Amsterdam en Utrecht vlakbij, overal water, de prachtige heide, fantastische scholen en een bloeiend verenigingsleven. De sociale cohesie is groot.’ En dat vindt Walch heel belangrijk. ‘Zo’n vereniging vormt het cement van de samenleving. Je moet als makelaar heel dicht in de samenleving staan en daarom vind ik het ook belangrijk om verenigingen – van de stichting Matthäus Passion in Huizen tot het hockey voor mindervaliden in het Gooi – te supporten. Wij proberen mensen te verbinden.’ Hij vervolgt: ‘Ik wil maatschappelijk ondernemen op woongebied, daarom hebben wij diverse kleine kantoren dichtbij de mensen. We hebben vestigingen in Laren-Blaricum, Huizen en Naarden-Bussum, waar we met veel plezier met een team van 28 medewerkers werken. Een echt familiebedrijf!’
voorma-walch.nl, Brink 34, Laren

WIE: Jacques Walch
IS: Registermakelaar-taxateur in Het Gooi
SPECIALITEIT: Objecten in het topsegment
WAAR: Brink 34 in Laren, Ceintuurbaan 22 in Huizen en Kooltjesbuurt 1 in Naarden

Beeld bovenaan: Bergweg 14 in Blaricum te koop bij Voorma en Walch.

Bloemenpracht vind je hier >
Deze bijzondere werkplek mag je niet missen >
Nummer 6 ligt nu in de winkel, hier alvast een voorproefje >


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 4.000.000 k.k.
1/6
SCHILDWOLDE
Prijs op aanvraag
2/6
DRUNEN
€ 3.650.000 k.k.
3/6
OSS
Prijs op aanvraag
4/6
ROCKANJE
Prijs op aanvraag
5/6
DOKKUM
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

ROOSTEREN
€ 5.900.000
1/5
BEEKBERGEN
€ 2.900.000
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
4/5
BLARICUM
Prijs op aanvraag
5/5

Nieuw aanbod

Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.
Brouwerijstraat 52
OOSTKAPELLE
€ 1.000.000 k.k.