05 september 2018

Specialisten in aan- en verkoop in Amsterdam en omgeving

'Deze complete aanpak is uniek in de makelaarswereld.'

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.

‘Bij “architectuur & Broersma” denk ik onmiddellijk aan onze expertise op het gebied van herontwikkelingen transformatie,’ vertelt Kees Kemp bevlogen vanuit het kantoor in Amsterdam-Zuid.

‘Van een bestaand gebouw worden nieuwe appartementen gemaakt, denk aan een oud ziekenhuis dat helemaal verbouwd wordt.’ Een ander voorbeeld is het voormalig depot van het Rijksmuseum, dat door de architecten van &Prast&Hooft wordt getransformeerd tot appartementencomplex Dépôt Zuid met daarin achttien loftappartementen.

'Co-creatie noemen we dat'


Het team van Broersma – dat in totaal 26 medewerkers telt – denkt mee in het project. Nanneke Koopman legt uit: ‘Alle betrokken partijen, van de projectontwikkelaar tot de architect, hebben hun eigen expertise en wij brengen die samen. We houden overzicht en zijn een stevige sparringpartner.Co-creatie noemen we dat.’ Een belangrijke taak, want architecten en andere creatieven hebben meestal geen rechtstreeks contact met de toekomstige bewoners van de huizen die zij ontwerpen.

Kemp: ‘Architecten kunnen vanuit hun creativiteit heel enthousiast worden over hun ontwerpen. Vaak zijn ze ook prachtig, maar een huis moet ook bewoonbaar en goed toegankelijk zijn. Daar komen wij kijken. Als de buitenruimte in een ontwerp niet direct aan de woonkamer of keuken grenst, is dat eigenlijk al een ontwerpfout.’ Koopman knikt instemmend: ‘En mensen kijken graag vanuit de bank naar buiten. Wij hebben die kennis in huis, begrijpen waar een koper behoefte aan heeft. Daarom sluiten we al in een vroeg stadium aan.

Tegelijkertijd vinden alle partijen, ook de kopers, architectuur wel degelijk een belangrijk aspect. Mensen onderscheiden zich graag als individu door middel van hun woning. Architectuur speelt daarin een grote rol. Veel mensen die bij ons komen houden van kunst en cultuur, en architectuur hoort in dat rijtje thuis. Ze kiezen vaak expliciet voor een onder architectuur gebouwd huis.’

One of a kind


Nog een voorbeeld van hoe architectuur de individualiteit van de bewoner ondersteunt is project HAUT. Een nieuwbouwtoren die ontworpen werd door Team V Architectuur en ARUP. Op een bijzonder klein en ook nog asymmetrisch grondoppervlak aan de Amsterdamse Amstel verrijst straks een toren die is opgetrokken uit hout en glas. Koopman: ‘Hier is gekozen voor duurzaamheid en innovatie. Er wordt gebouwd met hout en dat betekent dat het gebouw minder CO2 uitstoot. Daar komt een groep mensen op af die zich daardoor aangesproken voelt.’ Kemp: ‘Het is een prachtig visionair project; alle betrokken bedrijven zijn zeer innovatief.’

Koopman en Kemp begeleidden de ontwikkelaar en adviseerden in ‘het verhaal’. Niet het technische aspect, maar de menselijke kant staat hierin centraal. De hoofdvraag is: wat betekent dit gebouw straks voor de mensen die er gaan wonen? Deze complete aanpak, en dan vooral de helicopterview, is one of a kind in de makelaarswereld.

Koopman: ‘Ons doel is om onze hoeveelheid kennis, ervaring en deskundigheid te delen; technische kennis, juridische kennis, commerciële kennis, alle kennis die je opdoet neem je weer mee naar een volgend project. En het delen van al het verkregen inzicht, vind ik echt een kernkwaliteit van Broersma en daar komen onze klanten ook voor.’

WIE: Kees Kemp en Nanneke Koopman
ZIJN: Makelaar en consultant bij Broersma Makelaardij en NVM Nieuwbouwspecialist bij Broersma Nieuwbouw
SPECIALITEIT: Bestaande bouw, herontwikkeling en nieuwbouw
WAAR: Aan de Koningslaan 14 in Amsterdam-Zuid
broersma.nl | depotzuid.nl | hautamsterdam.nl

Beeld: Thijs de Leeuw

Hotspot: Disrepute, soho London
Hotspot: XYZ Lounge in Gent
Hotspot: Bar Palmier in Antwerpen


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 3.400.000 k.k.
1/6
GOES
Prijs op aanvraag
2/6
ROOSTEREN
€ 5.900.000 k.k.
3/6
NAARDEN
Prijs op aanvraag
4/6
WASSENAAR
€ 3.400.000 k.k.
5/6
ABBENES
€ 2.600.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1/2 Terug naar de BRON

  • Vier INSPIRERENDE interieurs
  • UPCYCLE & RECYCLE
  • A Family AFFAIR
  • MODERN en TIJDLOOS wonen in TOPLOCATIES


Meest bekeken

ROOSTEREN
€ 5.900.000
1/5
OISTERWIJK
€ 6.000.000
2/5
BLARICUM
Prijs op aanvraag
3/5
EARNEWALD
€ 595.000
4/5
BEEKBERGEN
€ 2.900.000
5/5

Nieuw aanbod

Burgvliet 76
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
Duinweg 48
OOSTKAPELLE
€ 1.100.000 k.k.
Brouwerijstraat 52
OOSTKAPELLE
€ 1.000.000 k.k.