08 januari 2013

Multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels
Design met een twist, het is niet wat het lijkt. Een opbergmeubel dat u kunt omtoveren tot een bank en a la minute de vorm van een bed aanneemt. Soms bestaan er van die meubelstukken. Meubelstukken met oneindig veel functies. Toplocaties spotte de volgende grapjes voor uw interieur.

Vaas of lamp?

Het laboratorium was maandenlang zijn tweede thuis. De Rotterdamse industrieel ontwerper David Derkse stond lange tijd met zijn neus bovenop de vele glaasjes en buisjes in het lab. De vorm, de schoonheid en de productie fascineerde Derkse zo, dat hij het heeft verheven tot kunst. De ronde vormen liet hij terugkomen in zijn 'Dewar glaswerk' Zijn gloeilamp brengt een oranje licht en is bovendien ook te gebruiken als vaas. Mits je het ontwerp omdraait natuurlijk.

Multifunctioneel kleed

Een kleed is een kleed zou u zeggen. Maar een vloerkleed is zoveel meer: het kleedt de woonkamer aan, verbindt meubelstukken met elkaar, brengt warmte en zorgt voor een goede akoestiek in huis. Maar soms hoeft een kleed niet alleen te zijn waar het voor is bedoeld. De Franse ontwerpster Lise El Sayed bedacht het kleed als ‘schoenenrek’. Als u zich niet kunt herinneren waar u uw slippers heeft gelaten, kijk dan even naar het kleed. U vindt uw zachte stappers zo weer terug.

Multifunctioneel ladekastje

Multifunctioneel is deze ‘Oturakast’ wel te noemen. De ladekast van de kersverse ontwerpster Rianne Koens is geïnspireerd op haar Turkse schoonfamilie waar gastvrijheid een doodnormale zaak is. ‘Otur’ staat voor ‘neem plaats’ en oturok’ betekent 'krukje’. Het ladekastje bestaat uit een opstapeling van losse lades met uitklapbare poten. Bij ontvangst van gasten zijn de lades stuk voor stuk neer te zetten als stijlvolle krukjes en wanneer zij vertrekken stapelt u de krukjes op elkaar zodat zij weer één meubel vormen.

Fantastierijk meubestuk

Een ander jong talent bedacht het ontwerp NAiF: een serie van vijf meubels dat is ontstaan vanuit een haast kinderlijke naïviteit. De simplistische meubelstukken van Carina van den Bergh functioneren los van elkaar, maar kunnen ook samengevoegd worden tot één geheel. Dat laat Van den Berg aan de fantasie van de gebruiker over. Ook kan de gebruiker de functie van het meubel zelf bepalen.

Lees meer:
Hoe verbeter ik de akoestiek in huis?
De juiste verlichting in uw woonkamer

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

WENUM WIESEL
Prijs op aanvraag
1/6
BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
2/6
VROUWENPOLDER
Prijs op aanvraag
3/6
KAATSHEUVEL
Prijs op aanvraag
4/6
LAREN NH
€ 3.450.000 k.k.
5/6
AMSTERDAM
€ 2.750.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1&2
  • Startups
  • Natuurlijk Schotland
  • Decoration Empire
  • Axel Vervoordt
  • Gabriele Salvatori
  • Wolterinck in Uruguay
  • Montblanc
  • BRAFA, Art Stories, Haute Photography

Meest bekeken

VINKEVEEN
€ 4.950.000
1/5
PURMEREND
€ 3.250.000
2/5
MEIJEL
€ 637.000
3/5
VOORBURG
€ 2.695.000
4/5
AMSTERDAM
€ 750.000
5/5

Nieuw aanbod

Peelweg 6
MEIJEL
€ 637.000 k.k.
Groenlandse kade 69-71
VINKEVEEN
€ 4.950.000 k.k.
Loseweg 290 - 292
APELDOORN
€ 1.350.000 k.k.