05 mei 2014

10 x kleur in huis

Zo creëer je sfeer!

Breng op een gemakkelijke manier kleur in huis, zonder dat je met potten verf en kwasten in de weer hoeft te gaan.
Diepblauwe kussens op het bed in de slaapkamer, meubels in pastel voor de babykamer of jungle-prints met diepe tinten voor in de serre. Kleur is bepalend voor de sfeer in huis!

1. Stoelen makeover

Steek eettafelstoelen, houten terrasstoeltjes of een groot fauteuil in de huiskamer in het nieuw. Doe dit door het hout te schilderen of de bekleding te vervangen. Hout schuur je eerst op, voordat je het in je favoriete kleur schildert of spuit. Het opnieuw bekleden van stoelen kan je zelf doen, maar is niet weggelegd voor mensen met twee linker handen. Zoek in dat geval een goede meubelstoffeerder.
Bronnen Momiq en Pinterest.com

Ga je aan de slag met kleur in huis? Lees ook het interview met een kleur- en lichtexpert.

2. Oude kasten herleven

Blaas oude kasten nieuw leven in, door met een verf en kwast in de weer te gaan. Een verrassend effect creëer je door de binnenkant van je (antieke) kledingkast te voorzien van een neon-kleur, terwijl je de buitenkant voorziet van een lichte tint. Lichtblauw staat bijvoorbeeld in prachtig contrast met fluoriserend oranje. Voor een meer klassieke sfeer kies je voor een bloemig behang.
Bronnen keltainentalorannalla.uk en Pinterest.com

3. Fleur op!

Bloemen, planten en cactussen maken het leven mooier en kleurrijker. Houd je van afwisseling? Haal om de week een mooi kleurrijk boeket en laat je verrassen door het (seizoens)aanbod. Planten brengen veel groen, maar geen of weinig bloemen. Het voordeel is dan weer dat ze weinig verzorging nodig hebben. Ben je het type dat het huis in en uit vliegt en niet denkt aan plantenverzorging? De cactustrend is een verlossing.

Bron Camillesstyles.com en Architectureartdesigns.com

4. Spiegelend effect

Spiegels zet je in om een ruimte optisch groter te laten lijken. Mogen de spiegels in je huis wel wat meer in de spot light komen te staan? Geef dan het frame een kleur. Ook erg mooi is gebruik te maken van donkerder spiegelglas, zoals die van Lex Pott.
Bron Lex Pott

Wat doe jij op een dag met slecht weer? 10 tips!

5. Color up your floor

Doop je houten vloeren in een mooie tint en het hele interieur verandert. Net zoals vaak kleurvlakken op wanden worden geschilderd, kan je dit ook op de vloer doen. Ook grappig: schilder zelf een tapijtje op de vloer!
Bron Little Greene

6. (Tuin)kleden

Vloerkleden zorgen voor sfeer. Kies in de lente- en zomermaanden voor lichte kleuren. Buiten dat een vloerkleed zorgt vor en prettige sfeer, hebben ze ook een goed effect op de akoestiek. Ze nemen holle klanken weg en dempen voetstappen.

Bron Pinterest.com en Basiclabel.com

Tegenwoordig mogen kleden ook in de tuin. Door kleden die bestand zijn tegen de weersinvloeden in de tuin, of serre neer te leggen breng je veel kleur.

7. Haal natuur in huis

De natuur creëert de mooiste dingen. Haal hier je voordeel uit en ontdek de schatten die de natuur te bieden heeft. Kleine vondsten neem je mee naar huis en gebruik je in je decoratie. Stel moodboards samen met veertjes, steentjes en schelpen, die je vervolgens ophangt of neerlegt. Een afgehakte boomstam kan dienst doen als tafel of kruk.
Bronnen Refinery29.com, Trendir.com, Casasugar.com en Trendsenser.se


8. Kussengevecht

Leg een paar gekleurde kussens op de bank en je ziet direct verschil. Ga voor één of twee basiskleuren en kies stoffen met verschillende texturen en patronen. Ook tuinstoeltjes zien er een stuk vrolijker uit met een eenvoudig kussentje erop. In de slaapkamer creëer je een gevoel van luxe door grote sierkussens achter je hoofdkussen te plaatsen.

Bronnen Designmom.com en Sulia.com

9. Kleurrijke blikvanger

Houd je je interieur graag minimalistisch, maar zie je wel graag kleur? Ga dan op zoek naar een groot kleurrijk object. Door deze een centrale plek in het interieur te geven, heb je binnen no time een blikvanger die zorgt voor kleur in je interieur. (PS: lees ook de tips voor het creëren én onderhouden van een minimalistisch interieur).
Bron Pinterest.com


10. Ornamenten en sierlijsten

Mensen die zijn gezegend met een huis met ornamenten en sierlijsten hebben een streepje voor: Deze originele versieringen brengen vrijwel altijd sfeer. Combineer de vaak witte versieringen met kleur op de wand. Kies hier voor kleurrijk behang uit het enorme aanbod. Behoor je niet tot de gelukkigen, dan kan je ze laten ontwerpen, produceren en plaatsen. Zoek dan wel een ervaren partner op. Rozetten komen niet in elk huis tot hun recht!
Bron Thefundamentalshop.com en Heartbeatoz.tumblr.com

Foto artikel: Bhg.com

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

WASSENAAR
Prijs op aanvraag
1/6
BLARICUM
€ 2.975.000 k.k.
2/6
DOORN
€ 2.675.000 k.k.
3/6
AMSTERDAM
€ 3.400.000 k.k.
4/6
LOOSDRECHT
Prijs op aanvraag
5/6
PURMEREND
€ 3.250.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

ROOSTEREN
€ 5.900.000
1/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
RIJSWIJK ZH
€ 1.320.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.