08 juli 2014

Voeg wat kleur, aan je interieur

7 onverwachte kleurencombinaties voor in huis

Voeg wat kleur, aan je interieur: 10 onverwachte kleurencombinaties voor in huis
Wij West-Europeanen doen het vaak wat rustiger aan als het om kleur in ons interieur gaat. Wat neutrale basistinten met her en der een kleurrijke accessoire en we zijn er wel. Toch kan kleur een hoop doen. Zeven voorbeelden van hoe het ook kan, mét kleur in de basis.

Kleur in de basis van je interieur

Inmiddels is het wel principe wel bekend; bij het inrichten van een ruimte kies je voor één of twee basis-kleuren, die je combineert met een steunkleur. Zoals gezegd wordt voor de basis vaak een neutrale tint gekozen, en vinden we een aldanniet contrasterende kleur terug in de details als woonaccessoires. (Meer weten? Het kleurengamma als basis van je interieur >> en kleur- en lichttips van een expert >>) Op zich is dit geen verkeerde benadering, maar ben je het type dat van rijk gedecoreerd houdt, dan kies je voor een intensere kleur in de basis. Door dit te combineren met patronen in stoffering en behang creëer je extra veel diepte in je interieur.

1. Vrolijke combinatie van turquoise, neongeel en steengrijs


Door de mysterieuze kleur turqoise op te frissen met het felle van neon geel ontstaat een fris geheel. Het gebruik van leisteengrijs houdt het interieur in balans. Grijs wordt vaak als basiskleur in het kleurenpalet gebruikt, aangezien het gemakkelijk aanpast aan de omringende kleuren. In dit interieur zijn alle meubels effen, terwijl er textuur is aangebracht in de kussens, de bloemen en de kunst.

2. Neutrale basis met turquoise en een toefje fuchsia


Door deze eenvoudige ruimte is de basis rustig gehouden met tinten als wit en beige, en natuurlijk hout op de vloer. Grafische prints worden gecombineerd met de kleur turquoise in de bank en fuchsia in de details. Het groen van de vele planten zorgen voor een frisse touch.Kijk ook binnen bij interieurs met fuchsia >>

3. Zwart-wit prints met babyblauw


Een klassiek kleurenpalet met een zwart-wit basis wordt opgefrist door het gebruik van babyblauw op de muren. Een bijzondere combinatie, die prachtig uitpakt. Stel je ook eens voor wat zachtroze, mint en lichtgeel op de muren zouden doen.

4. Citrusgeel met natuurlijk oranje


Vrolijke tinten geel gecombineerd met natuurlijke oranje-tinten zorgen voor een behouden kleurenpalet in dit interieur. Juist door de nadruk op natuurlijke kleuren te leggen wordt het interieur niet schreeuwerig, maar ingetogen chic. Het behang tegen de achterwand maakt het interieur interessant.

5. Kunst als focuspunt


Fel geel, diep oranje rood en oranje springen uit dit minimalistische interieur. De designer heeft er voor gekozen kunst het kleurenpalet te laten bepalen. De kleuren komen zo goed uit, doordat de basis wit is. Hiermee wordt een te intens kleurenpalet in het interieur voorkomen.

6. Pastelpalet


Door mintgroen met roze te combineren ontstaat een vrouwelijk interieur, zoet als een pot snoep. Met het kleurgebruik in dit interieur wordt duidelijk een statement gemaakt. Lees meer over de interieurtrend Pastel >>

7. Mix & match met vergelijkbare tinten


Door gelijkwaardige tinten te combineren creëer je een onverwacht kleurenpalet. Gebrand oranje met citruskleuren zorgen in dit interieur voor een levendige mix. Voor de liefhebber van een natuurlijk interieur.

Bron: Hgtv.com

Bekijk ook de volgende keukenstijlen:

Keukenstijl 1: Bourgondisch chic.
Voor mensen die genieten van het leven in het hart van het huis >>
Keukenstijl 2: Urban hip.
De keuken van nu is minimalistisch, stoer en eigentijds >>
Keukenstijl 3: Toppunt van efficiëntie.
Richt de keuken op een slimme manier in en ga te werk met praktische snufjes >>
Keukenstijl 4: Matzwart.
Less is more! Door met zwarte tinten en matzwart te werken in de keuken creëer je een bijzondere stijl >>
Keukenstijl 5: Color blocking.
Voor mensen die van kleur in de keuken houden >>

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

LAREN NH
€ 2.695.000 k.k.
1/6
AMSTERDAM
€ 5.900.000 k.k.
2/6
MIERLO
Prijs op aanvraag
3/6
VINKEVEEN
€ 4.950.000 k.k.
4/6
REEUWIJK
€ 2.950.000 k.k.
5/6
Brasschaat
€ 6.100.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

AMSTERDAM
€ 3.400.000
1/5
EARNEWALD
€ 595.000
2/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
3/5
WARMOND
€ 1.425.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.