23 september 2014

Tips om een interieur persoonlijk te maken

Show your personality!

Drie tips om een interieur persoonlijk te maken
Wil je van je huis een thuis te maken? Ga dan na of je persoonlijkheid naar voren komt in je interieur. Je wilt je tenslotte thuis voelen in je eigen huis. Residence geeft tips om het je zo makkelijk mogelijk te maken.

Persoonlijkheid is nauw verbonden met je interieurstijl. Vaak kun je al veel over een persoon zeggen als je naar zijn interieur kijkt. Niet alleen de geordendheid komt naar voren; ook de kleur, meubels en accessoires zeggen veel over de bewoner. Hieronder drie tips die ervoor zorgen dat jouw interieur persoonlijk(er) wordt.

1. Kies een kleur die bij je past

Elke kleur heeft zo zijn betekenis. De kleur van je voorkeur zegt veel over je persoonlijkheid. Ga daarom na welke kleur jouw voorkeur heeft en laat deze terugkomen in je interieur. Op deze manier creëer je een sfeervolle omgeving die bij je past en waar jij je prettig bij voelt. Nu hoef je niet meteen drastisch een grote muur te schilderen in je favoriete kleur, je kunt er ook voor kiezen om interieuraccessoires in die kleur toe te passen. Lees meer over kleur en persoonlijkheid.

Veel mensen kiezen voor wit en grijs in het interieur in plaats van uitgesproken kleuren, terwijl kleur juist veel kan betekenen voor de sfeer in huis. Lichte en donkere kleuren kun je goed combineren, zo krijg je mooie contrasten. Wit is een mooie basis voor het interieur, maar een huis met alleen maar witte muren kan erg onpersoonlijk en klinisch aanvoelen. Probeer en durf dus eens met kleur te werken.


2. Verzamel kunst en foto’s in je interieur

Kunst is er in verschillende soorten en maten. Het is daarom lastig om te bepalen welk kunstwerk bij je interieur past. Ga eerst goed na welk gevoel een bepaald kunstwerk bij je los maakt en ga dan na of dit een fijn gevoel is voor thuis. Ben je niet meteen overtuigd? Dan past het kunstwerk waarschijnlijk niet bij je interieur. Ga goed na of je liever een abstract, modern kunstwerk wilt of juist een bonter exemplaar. Daarnaast is de functie van kunst belangrijk. Houd je de basis neutraal en wil je kunst als eyecatcher gebruiken? Dan kun je voor een kleurrijk, bont kunstwerk gaan. Als je wilt dat de kunst juist niet zo opvalt, dan kun je beter voor een iets minder uitgesproken kunstvorm gaan. Lees hier over hoe je kunst het beste tot zijn recht komt, door het op de juiste manier neer te zetten of op te ophangen.

Ook foto’s in het interieur zorgen voor een sfeervolle, persoonlijke toevoeging. Verzamel je leukste kiekjes en plak ze op de muur, lijst ze in of print ze uit op canvas. Je zult je meteen thuis voelen, nu je omgeven bent met fijne herinneringen.


3. Werk met persoonlijke vondsten en erfstukken

Vaak hebben mensen de neiging om alle meubels en accessoires in één keer te kopen, maar dit is niet altijd een succes. In sommige gevallen is het alsof de bewoner van zijn huis een showroom heeft gemaakt. Dit is wellicht smaakvol, maar altijd minder persoonlijk. Kijk daarom welke meubels je reeds hebt en laat sommige meubels terugkomen in je geüpdate interieur, dit zorgt meteen al voor een persoonlijke touch. Spullen die je bijvoorbeeld op reis tegen het lijf loopt kun je dan sneller toevoegen aan je interieur, zonder het geheel te breken. Bovendien werkt het toevoegen van erfstukken uit de familie aan het interieur ook bevorderend.


Tekst: Jackie Oomen
Beelden: Pinterest

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag
1/6
OISTERWIJK
€ 4.950.000 k.k.
2/6
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
3/6
SCHILDWOLDE
Prijs op aanvraag
4/6
Everbeek
Prijs op aanvraag
5/6
WASSENAAR
€ 3.400.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #10 Opera
  • THEATRALE interieurs
  • A day at the OPERA
  • Badkamer en suite, HOTELLUXE thuis
  • De L’EUROPE, Grande Dame in nieuwe couture

Meest bekeken

DRUNEN
€ 3.650.000
1/5
HEEG
€ 500.000
2/5
HOEK VAN HOLLAND
€ 950.000
3/5
HARDENBERG
€ 629.000
4/5
DAARLERVEEN
€ 620.000
5/5

Nieuw aanbod

Kruserbrink
HARDENBERG
€ 629.000 v.o.n.
Amersfoortsestraat 113
SOESTERBERG
€ 1.195.000 k.k.
Wilhelminasingel 125
MAASTRICHT
€ 825.000 k.k.