02 oktober 2014

Hotspot in Amsterdam: Stek

Industriële look aan de Wibaut

Hotspot in Amsterdam: Stek
Aan houten tafeltjes genieten kunstenaars, creatievelingen en hipsters van hun gezonde lunch, wellicht blijven ze straks wel hangen voor een borrel. Verwacht bij hotspot Stek aan de Amsterdamse Wibautstraat geen chique tafellopers en zilveren kandelaren. Hier kom je voor de industriële sfeer en de ruige look!

Do it yourself

Restaurant Stek is ontstaan vanuit een grote passie voor eten en gastvrijheid. Na zeven jaar op kantoor te hebben gewerkt, gooiden initiatiefnemers Harriet van Utenhove en Liselotte Ouwerling het roer om. ‘Bijna alle gerechten maken we zelf, van de mayonaise op de frietjes tot het koekje bij de koffie,’ zegt Van Utenhove. Ook het interieur komt van eigen hand. De meubels zijn stuk voor stuk zelf gemaakt of opgeknapt.

Kijk ook binnen bij hotspots als The Loft, Libertine Gallery van Casper Reinders en stijlvol Archipelago.

Industriële look

De nieuwe Amsterdamse hotspot is ingericht in een hedendaagse stijl en heeft een ruig randje. Het industriële karakter van de ruimte is in tact gehouden en wordt op verschillende manieren extra benadrukt. Zo liggen leidingen in het zicht en is de bekabeling van elektra te zien. De betonnen vloer en stoere houten meubels passen goed bij de industriële look van het interieur. Toch zorgden de initiatiefnemers voor een vrouwelijke touch: De krukken aan de bar kregen een fris tintje en op de ruwe tafeltjes branden kaarsen en staan vaasjes gevuld met kleurrijke bloemen.

Benieuwd naar meer hotspots in Amsterdam? Kijk binnen bij The Loft, Libertine Gallery van Casper Reinders en de tweede winkel voor Anna + Nina.


Restaurant met een knipoog

De liefde waarmee Stek is ingericht, weerspiegelt het karakter van de eigenaressen. ‘Het interieur is net als de kaart onze persoonlijke smaak; het is wat wij mooi en leuk vinden,’ zegt Van Utenhove. 'Het is een restaurant met een knipoog. Bij Stek kan je je laten verwennen met pure, simpele gerechten die gemaakt zijn met mooie producten. Iets uitgebreider dan een Hollands broodje kaas en een glas melk, maar ook niet te ingewikkeld.’

Binnenkijken


Bekijk meer hotspots:
- Pizzeria Orso in Antwerpen
- Gourmethamburgerbar Il Cardinale in Mechelen
- Bar stan in Leuven

Meer info: stek-amsterdam.com

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
1/6
NOORDWIJK ZH
€ 2.900.000 v.o.n.
2/6
MIERLO
Prijs op aanvraag
3/6
AMSTERDAM
€ 3.500.000 k.k.
4/6
ZEIST
Prijs op aanvraag
5/6
MONTFOORT
€ 3.900.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9 Salon
  • 5 interieurs van NEDERLANDSE designers
  • MASTERCLASS styling
  • HOTSPOTS in de hoofdstad
  • Art nouveau en fotografie

Meest bekeken

BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000
1/5
HEEG
€ 500.000
2/5
LEENS
€ 650.000
3/5
BAARN
€ 895.000
4/5
DOKKUM
€ 795.000
5/5

Nieuw aanbod

Rijksstraatweg 117
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000 k.k.
Sternlaan 31
KAMPERLAND
€ 1.595.000 k.k.
Zwaanweg 12
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag