23 december 2014

De hal: een goede binnenkomer

5 tips voor een sfeervolle, elegante hal

5 tips voor een sfeervolle, elegante hal
Bij het inrichten van het huis wordt de hal vaak vergeten. Dit terwijl het een essentiële ruimte is, waar je je bezoek als eerst ontvangt. De hal is als het ware een visitekaartje. Residence helpt je een handje bij het inrichten van de hal met vijf tips.

Tip 1: Ruimtelijk inzicht in de hal


Benadruk de eigenschappen van een ruimte. Heb je een lange hal? Breek dan het diepe zicht door een kunstobject aan het einde van de hal te plaatsen. Dit zorgt voor een bijzonder effect. Bij een hoog plafond, werkt het goed om met hanglampen in verschillende hoogtes te werken. Zie ook het artikel geclusterde verlichting. Bij een laag plafond is het verstandig om de basis rustig en licht te houden en een bepaald kunstwerk of object uit te lichten.


Tip 2: Houd de hal overzichtelijk

De hal is al snel een rommelige ruimte. Je hangt er jassen op, zet snel je tas weg en doet je schoenen uit. Dit kan makkelijk voorkomen worden, door te werken met inbouwkasten of kasten met gesloten deuren. Geen ruimte voor grote kasten? Ga dan voor bijzondere ophangsystemen, bijvoorbeeld strak vormgegeven haken voor jassen en elegante schoenenkasten. Tip: Ga na welke jassen je nog gebruikt en welke niet. Het is onnodig om zomerjassen nog aan de kapstok hebben hangen tijdens deze winterse dagen.


Tip 3: Kies voor de juiste verlichting in de hal

Licht suggereert ruimte. Het kiezen van de juiste verlichting is erg belangrijk. Een lamp die heel lang op gang moet komen, voordat je ziet welke jas je pakt werkt niet. Er zijn tal van mogelijkheden wat betreft licht en elke ruimte is weer anders. Bij een smalle doorgang is een grote hanglamp, zoals een kroonluchter, geen goed plan. Dit maakt de ruimte alleen maar smaller. Wat in dit geval wel goed werkt is led verlichting of wandlampjes. Meer over verlichting.


Tip 4: Vloer van de hal als eyecatcher

Geef de hal een huiselijk gevoel door er een kleed of loper neer te leggen. De echte waaghals gaat voor een felgekleurd kleed die door de hele hal loopt. Liever een subtiel vloerkleed? Ga dan voor een vloedkleed met een ingetogen print. Tegels met een bijzonder patroon dienen ook als blikvanger in de gang en zorgen meteen voor een sfeervol geheel.


Tip 5: Hangt kunst aan de muur

Kunst is een echte sfeermaker in huis. Daarnaast maakt het een interieur persoonlijk en kan het als inspiratiebron dienen voor anderen. Sommige mensen worden zo gegrepen door een bepaald werk, dat zij het een centrale plek in hun interieur geven en hun interieur daarop aanpassen. Dit kan ook in de gang. Laat de kleuren uit een bepaald kunstwerk terugkomen, verf een muur in de kleur of pas het subtiel toe met accessoires. Zorg er wel voor dat de kunstwerken op een geschikte plek in huis worden neergezet of opgehangen. Het is zonde als een kunstwerk niet goed belicht is of te hoog aan de muur hangt. Mysterieuze deuren kunnen ook dienen als kunst.


Beelden: Pinterest.com

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

DOORN
€ 2.675.000 k.k.
1/6
OOSTVOORNE
€ 2.895.000 k.k.
2/6
VINKEVEEN
€ 6.750.000 k.k.
3/6
Brasschaat
€ 3.350.000 k.k.
4/6
DOMBURG
Prijs op aanvraag
5/6
AMSTERDAM
€ 2.500.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1&2
  • Startups
  • Natuurlijk Schotland
  • Decoration Empire
  • Axel Vervoordt
  • Gabriele Salvatori
  • Wolterinck in Uruguay
  • Montblanc
  • BRAFA, Art Stories, Haute Photography

Meest bekeken

AMSTERDAM
€ 750.000
1/5
DOMBURG
Prijs op aanvraag
2/5
VINKEVEEN
€ 4.950.000
3/5
HEEMSTEDE
€ 1.249.000
4/5
BUSSUM
€ 1.750.000
5/5

Nieuw aanbod

Turfstraat 36
SPRUNDEL
€ 989.000 k.k.
Hageveld
HEEMSTEDE
€ 1.249.000 k.k.
Domburgseweg 26
DOMBURG
Prijs op aanvraag