01 augustus 2016

Een streepje voor

Strepen in je interieur

Interieurtrend strepen in je interieur
Niks schreeuwt de zomer als blauwwitte marinestrepen of een citroengele variant. Buitenkussens, zonneschermen, tafelkleedjes, die typische producten die je voornamelijk in de zomer gebruikt; ze zijn vaak uitgedost in een gestreept pak. De streep is echter niet voorbehouden aan de zomer. Als je de volgende tips toepast, kan hij het hele jaar goede sier maken.

Optisch bedrog

Het mooie aan strepen is dat je ze kunt inzetten om de ervaring van een ruimte te beïnvloeden. Dunne verticale strepen kunnen een laag plafond optisch hoger laten lijken. Op diezelfde manier kunnen brede horizontale lijnen de lengte van een ruimte benadrukken.

Beeld: Apartment Therapy, hgtv.com, Dedar, Histor.

Op de vloer

Als je het wat te heftig vind om vast te zitten aan een gestreepte muur, maar wel een statement durft te maken dan is strepen op de vloer een goede optie. Met een kleed druk je een grafisch stempel op je interieur, maar omdat het op de vloer ligt is het niet te aanwezig. En ben je het zat, dan vervang je het kleed heel makkelijk. Ook in een vaste vloer kun je op strepen integreren door bijvoorbeeld verschillende kleuren hout te gebruiken – een wat subtielere optie - of gestreepte tegels.


Beeld: My Domaine, Apartment Therapy, Senato Hotel Milaan, Coastal Living.

Reliëf

Een speelse manier om strepen te gebruiken is door te spelen met reliëf of fysieke lijnen. Het grafische effect is zo wat subtieler, maar je kunt alsnog gebruik maken van de optische effecten. Ook maken voelbare structuren te interieur spannender en meer levendig, omdat er wat te ontdekken valt.

Beeld: Made a Mano, Kelly Wearstler, Flos.

Meubels

Strepen zijn een echte klassieke basic, ze hebben een tijdloze en sophisticated uitstraling. Ze springen in het oog en laten zich ook goed combineren met andere prints en met kleuren. Ideaal dus voor een bijzonder meubel zoals een beklede fauteuil of sofa. Heb je gekleurde strepen, dan kun je andere elementen van je interieur laten aansluiten door kleuren te kiezen die dichtbij elkaar liggen in het kleurenpalet.

Beeld: Ralph Lauren Home, Design is Wolf.

Kiekeboe

De streep leent zich ook heel goed voor een onverwachte peek-a-boo op een plek waar normaal niet zoveel aandacht aan wordt besteed. Denk aan een hal of toilet, maar ook het plafond. Dit soort extra’s geven je interieur net wat meer finesse omdat er duidelijk aan details is gedacht en je lef toont voor iets bijzonders. Hier kun je juist kiezen voor een wat brutalere, meer contrasterende streep, omdat je er toch niet de hele tijd naar hoeft te kijken.Accessoires

Gestreepte accessoires zijn altijd een goed idee. De streep verdwijnt eigenlijk nooit uit het tijdsbeeld, dus je kunt ze altijd blijven hergebruiken. Ben je zelf even klaar met al die lijnen dan is een accessoire makkelijk opgeborgen.1. Fauteuil Obecca wordt voor elke nieuwe eigenaar op maat gemaakt. Prijs op aanvraag. williamyeoward.com via wva.nl
2. Servies Cote d’Azur met schilderachtige blauwe strepen. € 71 per couvert, ralphlaurenhome.com
3. Special edition Rigatoni van de fifties koelkast FAB28 van SMEG. Prijs op aanvraag, smeg.nl
4. Kussen Leavings van Auping zijn gemaakt van stoffen die overblijven bij de productie van bedtextiel en het stofferen van bedden. Vanaf € 39, auping.com
5. Philippe Starck en Eugenie Quitllet ontwierpen het vrolijke kastje Ghost Buster voor Kartell. € 766, kartell.com
6. Handgeweven vloerkleed van Ralph Lauren. Vanaf € 265, ralphlaurenhome.com


Meer interieurtrends

Interieurtrend: pastel
Interieurtrend: Memphis
Interieurtrend: Black & Gold
Interieurtrend: Nude
Interieurtrend: MarmerZoek uw toplocatie

Direct naar woning

BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
1/6
DOMBURG
Prijs op aanvraag
2/6
BLOEMENDAAL
€ 2.795.000 k.k.
3/6
AMSTERDAM
€ 2.830.000 k.k.
4/6
VINKEVEEN
€ 6.750.000 k.k.
5/6
ABCOUDE
€ 2.700.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #1&2
  • Startups
  • Natuurlijk Schotland
  • Decoration Empire
  • Axel Vervoordt
  • Gabriele Salvatori
  • Wolterinck in Uruguay
  • Montblanc
  • BRAFA, Art Stories, Haute Photography

Meest bekeken

AMSTERDAM
€ 750.000
1/5
LOENEN AAN DE VECHT
€ 5.850.000
2/5
VINKEVEEN
€ 4.950.000
3/5
EERSEL
€ 1.050.000
4/5
PURMEREND
€ 3.250.000
5/5

Nieuw aanbod

Groenlandse kade 69-71
VINKEVEEN
€ 4.950.000 k.k.
Loseweg 290 - 292
APELDOORN
€ 1.350.000 k.k.
Westerweg 5
PURMEREND
€ 3.250.000 k.k.