31 augustus 2016

Voetenwerk

De mooiste vloerkleden van dit moment

De mooiste vloerkleden van dit moment
De wereld aan je voeten, zo kan het soms voelen als je op dat ene geweldige vloerkleed stuit. Ineens komen alle puzzelstukjes van je interieur samen en wordt je huis een geheel. Dit zijn de mooiste kleden van het moment en hun designers.

Een vloerkleed verankert een kamer en heeft de kracht om meubelstukken aan elkaar te verbinden. Veel ontwerpers voegen dan ook vroeg of laat een vloerkleed toe aan hun design-oeuvre. Sommige ontwerpers beginnen ermee, andere eindigen met het ontwerpen van een stuk voor op de vloer.


Madeline Weinrib
Madeline Weinrib begon als kunstschilder om zo ver mogelijk weg te blijven van het familiebedrijf ABC Carpet & Home, maar kon het uiteindelijk toch niet laten en ontwerpt nu met succes vernieuwende patronen voor op de vloer. (Lees een profiel van Madeline Weinrib in het september-nummer van Residence en vind hier haar New Yorkse insider-tips.)


Patricia Urquiola
Ook het Spaanse multitalent Patricia Urquiola bracht onlangs een collectie vloerkleden uit voor Cc-tapis. De handgeknoopte tapijten worden met traditionele, ambachtelijke technieken gemaakt in Nepal, maar hebben een hele moderne uitstraling door het abstracte, grafische ontwerp.
Visioni van Patricia Uquiola voor Cc-tapis. Prijs op aanvraag.


India Mahdavi
Interior designer India Mahdavi is niet vies van wat felle kleuren en clashende materialen. In haar projecten combineert ze er lustig op los en de vloerkleedcollectie Jardin Intérieur die ze voor het Franse Cogolin ontwierp is dan ook een feest voor oog en voet. Zachte hoogpolige fluwelen in onstuimige kleuren. De geomterische vormen zijn geïnspireerd op klassieke kelims, maar in de uitvoering van Mahdavi op volledige nieuwe wijze toegepast.
Jardin Intérieur van India Mahdavi voor Cogolin. Prijs op aanvraag.


Valerio Sommela (links)
Optisch bedrog, want dit geprinte kleed van Valerio Sommela voor Moooi is helemaal niet zo langpolig als het eruit ziet.
Lilihan van Valerio Sommela voor Moooi Carpets. € 1898.

Edward van Vliet (rechts)
Edward van Vliet, van oorsprong textielontwerper, begon juist met het tuften van tapijten voor de meubels in beeld kwamen. Hij gebruikt nog steeds veel grafische (kamerbrede) ontwerpen op de vloer om een ruimte tot een geheel te maken en zijn unieke signatuur mee te geven.
Uit de nieuwe collectie voor BIC Carpets: Milek Star carpet. € 750.


Tricia Guild (links)
Geïnspireerd door de botanische studies van ontdekkingsreizigers en de botanische tuinen in Parijs en Londen, ontwikkelde Tricia Guild weelderige, florale patronen. Dit exemplaar is voor Moooi Carpets en heet Couture Rose Fuchsia.
Couture Rose Fuchsia van Tricia Guild voor Moooi Carpets. € 1899.

Anthropologie (rechts)
Oorspronkelijk een waterverfschilderij van een van de ontwerpers van Anthropologie, dit gebloemde werk met een nachtblauwe achtergrond. Door tuft-techniek ontstaat een tactiele, pluche tekening.
Bloomstudy van Anthropologie. € 233 - € 1057 afhankelijk van formaat.


Jan Kath
Een belangrijke naam in de vloerkledenbranche is Jan Kath. De Duitse ontwerper en ondernemer rolde toevallig het vak in na een verblijf in Nepal. Hij raakte bevlogen van het vak en ontwikkelde, zonder enige opleiding of training, zijn eigen visie en succesvolle ontwerpstrategie. De ‘Erased Heritage’-collectie, is een moderne bewerking van hele klassieke, antieke karpetten. De ideale schakel tussen bijvoorbeeld oude erfstukken die dierbaar zijn, maar een plek moeten vinden in een modern interieur. Deze collectie is ook de basis geweest voor de nu breed uitgemeten trend van bewust vervaagde en versleten Perzische tapijten. Hoewel de copycats welbekend zijn bij Kath, was de verrassing toch groot toen hij op een beurs op de bewegwijzering de sectie ‘JK-stijl’ zag aangeduid. In ieder geval erkenning zullen we maar zeggen.
Erased Heritage en Le Maroc Blanc. Prijs op aanvraag.


The Rug Company
De meest prachtige, kleurrijke vloerkleden met rijke prints en patronen vind je bij The Rug Company. Niet alleen van eigen ontwerp van eigenaresse Suzanne Sharp, maar ook van de groten der aarde. Van Paul Smith tot Jonathan Adler. We keken onlangs bij hen binnen en vonden daar nog meer kleurenpracht. >>
Key Shadow van Suzanne Sharp, Cobalt Motif van Rodarte voor The Rug Company. Prijzen op aanvraag.


Vivienne Westwood & Diane von Furstenberg
Niet alleen interieurontwerpers zetten hun ontwerptalent in voor vloerstukken, ook modeontwerpers gebruiken graag hun kennis van patronen en oog voor esthetiek voor een kleed voor de vloer.
Thistle Gold van Vivienne Westwood, Climbing Leopard van Diane von Furstenberg voor The Rug Company, prijs op aanvraag.


Vloerkleed-tips

De juiste afmetingen van een vloerkleed
Blikvanger: Boucherouite vloerkleed
Verbeter de inrichting van je interieur tip 4: plaats meubels op de juiste manier om een vloerkleed
Traploper als blikvanger
Kleuradvies voor de vloer


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

OIRSCHOT
Prijs op aanvraag
1/6
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
2/6
BOXTEL
€ 2.695.000 k.k.
3/6
BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
4/6
DOKKUM
Prijs op aanvraag
5/6
NAARDEN
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #10 Opera
  • THEATRALE interieurs
  • A day at the OPERA
  • Badkamer en suite, HOTELLUXE thuis
  • De L’EUROPE, Grande Dame in nieuwe couture

Meest bekeken

DAARLERVEEN
€ 620.000
1/5
HARDENBERG
€ 629.000
2/5
HOEK VAN HOLLAND
€ 950.000
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
DRUNEN
€ 3.650.000
5/5

Nieuw aanbod

Kruserbrink
HARDENBERG
€ 629.000 v.o.n.
Amersfoortsestraat 113
SOESTERBERG
€ 1.195.000 k.k.
Wilhelminasingel 125
MAASTRICHT
€ 825.000 k.k.