25 januari 2017

5 trends voor verlichting

Turn on the lights

5 trends voor verlichting
Hoewel de dagen traag maar gestaag langer worden, zijn sfeervolle lampen nog steeds hard nodig. De keuze op het gebied van verlichting is ruim, dus er is voor ieder interieur wel een passend peertje te vinden. Residence geeft vijf verlichtingstrends zodat je tijdens deze donkere maanden niet in het duister hoeft te tasten.

Colour your home

Licht en kleur zijn een gouden combinatie. Lampen mogen een knallende kleur hebben zodat ze een statement maken in je interieur. Niet alleen de kleur van het design, maar ook de kleur van het licht mag opvallen. De kristallen tafellamp van Qis Design heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om de kleur van het licht te veranderen – van zakelijk wit naar een warmere kleur voor meer sfeer. Daarnaast kunnen verschillende kleuren lampen ook makkelijk naast elkaar hangen, in hetzelfde model of op verschillende hoogtes aan het plafond.

Foto's via: Tom Dixon en Disenobos.


Old meets new

Oude lampen kunnen een nieuw leven krijgen door het gebruik van modernere technieken, zoals LED-licht. Het oude design kan dan behouden worden, maar wordt aangepast aan huidige systemen. Oude fabriekslampen, pianolampjes van messing en bronzen kroonluchters zijn klassieke designs die blijven terugkomen. Een tandje moderner zijn de retro bolle tafellampen die mooi staan in een zithoek of vensterbank

Foto's via: westminsterpres.us en roomed.nl

App het licht aan

Via de nieuwste app ‘Casambi’ is het mogelijk om met je telefoon het licht te regelen. Lampen die een bluetooth schakelaar hebben van Casambi kunnen zo op afstand worden bediend. Via de app kan je verschillende lampen in- en uitschakelen en dimmen, maar je kan ook lampen groeperen en zo met één touch een bepaalde sfeer laten ontstaan. Daarnaast is het mogelijk de timer functie te gebruiken, zodat lampen elkaar op verschillende tijdstippen kunnen afwisselen. Handig voor als je op vakantie bent en het huis veilig en ‘bewoond’ wilt achterlaten!

Foto via yellowtrace.com.au

Material world

Opvallende materialen komen we steeds vaker tegen bij verlichting. Koper, messing, beton, maar ook natuurlijke materialen zoals hout, riet en wol geven een lamp een bepaalde uitstraling. De roodbruine kleur van koper past perfect in een warm interieur, maar is eigenlijk met elk interieur te combineren. Beton is een geschikt materiaal voor een minimalistisch interieur. Een houten model heeft een neutraal en natuurlijk karakter, terwijl opengewerkte rieten lampen lichte vormen en patronen op de muren teweegbrengen.

Foto's via: llotllov en marloe.co.uk

Draadje los

De draadlamp is een nieuwkomer wat betreft trends voor verlichting. De draden zijn gemaakt van touw, plastic of metaal en worden gemaakt in verschillende vormen en kleuren. Deze lampen zijn ideaal om gegroepeerd boven de eettafel te hangen. Doordat draadlampen open aan de zijkant zijn en het peertje goed zichtbaar is, ontstaat er een helder en diffuus licht. Een kooldraad peertje is uitermate geschikt voor draadlampen.

Foto's via: lizmarieblog.com en House Doctor.

Bekijk ook: de 5 meest gemaakte lichtfouten >>
Verlichting in de slaapkamer >>
Een lichtplan in 5 stappen >>

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

WASSENAAR
€ 6.000.000 k.k.
1/6
WASSENAAR
€ 2.950.000 k.k.
2/6
ZOUTELANDE
Prijs op aanvraag
3/6
Brasschaat
€ 6.100.000 k.k.
4/6
WASSENAAR
€ 6.850.000 k.k.
5/6
AMSTELVEEN
€ 2.675.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8
  • Relax...
  • Bohemian strandhuis
  • Zomer in Zeeland
  • retraite in designklooster
  • superjachten
  • vakwerk van Louis Vuitton
  • wellness voor thuis

Meest bekeken

Sint-Martens-Voeren
€ 1.095.000
1/5
SCHOONHOVEN
€ 1.275.000
2/5
ALMERE
€ 629.000
3/5
ZANDVOORT
€ 3.950.000
4/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
5/5

Nieuw aanbod

C.G. Roosweg 10
SCHOONHOVEN
€ 1.275.000 k.k.
Peeloërweg 4
LOON
€ 1.200.000 k.k.
Daal 1+3
Sint-Martens-Voeren
€ 1.095.000 k.k.