21 april 2017

Nieuwe collectie Piet Boon

Organische vormen en gemixte materialen

Nieuwe collectie Piet Boon met Organische vormen en gemixte materialen
In Milaan presenteerde Studio Piet Boon een nieuwe collectie meubels en accessoires in zijn showroom aan de Via Tortona 37. Zachte, ronde vormen met aaibare materialen kenmerken de asymmetrische collectie die draait om intuïtie en het samenbrengen van mensen op een moderne manier.

Bijzettafel Klink diende als muze voor de nieuwe collectie van Studio Piet Boon. De asymmetrische, ovale bijzettafel met een organische poot die met de hand wordt gevormd in brons, staat voor de fascinatie die de studio heeft met het intuïtieve vormgevingsproces. De bronzen poot en de onregelmatige ovale vorm keren dan ook terug in de nieuwe ontwerpen, waardoor een samenhangende familie ontstaat.

Elle & Ode

Heel uitnodigend is de nieuwe bankenserie Ella. Rond, zacht in verschillende aaibare materialen vraagt ze erom om in gezeten te worden. Door leuning en zitting in verschillende materialen uit te voeren, ontstaat een speels en dynamisch effect wat de asymmetrie vergroot. De grote ovale koffietafel Ode, bestaande uit twee grote houten schijven met een speciale afwerking waardoor de schijven van opgeschuurd metaal lijken te zijn, past qua vormentaal heel mooi bij de sofa.

Boven de nieuwe chaise longue Elle met rechts bijzettafel Klink. Onder de organische duidelijke vormen van koffietafel Ode en de bankenserie Ella zijn van boven duidelijk zichtbaar.

Olifantenpoten

Dezelfde ronde vorm zien we terug in het blad van de nieuwe eettafel Olle. Een democratische eettafel: ‘We wilden een tafel creëren die geen dominante kant heeft, geen vast hoofd van de tafel’, vertelt Cris Bartels, creative director bij Studio Piet Boon. ‘Elk stuk van de tafel heeft een andere vibe. Waar je ook zit, je praat op een andere manier met je tafelgenoten.’ Het is een signaal tegen de uniformiteit van design. Zo zijn ook de stoelen die om de tafel staan allemaal net anders qua uitvoering. Tafel Olle oogt elegant omdat het blad slanke randen heeft, maar daarna rond afloopt naar een dik en stevig blad. Vier dicht bij elkaar geplaatste stevige poten - een beetje als olifantenpoten en daarom de naam Olle - houden de tafel sterk en stabiel, terwijl ze niemand in de weg zitten.

Links de nieuwe tafel Olle met daarboven de eerst Piet Boon-lamp: Luna. Rechts een detail van koffietafel Ode.

Eerste Piet Boon-lamp

Boven de tafel hangt de eerst lamp van Studio Piet Boon, een moderne kroonluchter met wederom de organische, ovale vorm. Dit was geen gemakkelijke opgave, want eigenaar en oprichter Piet Boon is van mening dat een lamp moet functioneren in alle gelegenheden, ‘anders kun je het beter niet doen’. Dus sfeervol borrelen, lezen en dineren, het kan allemaal bij lamp Luna. Twee lagen staal en verschillende lichtbronnen, direct en indirect, bieden inderdaad vele verlichtingsmogelijkheden in één armatuur.

De geur van de morgen

Wie zijn neus gebruikte, kon in de showroom aan de Via Tortona ook een nieuwe samenwerking ruiken. Samen met Serax lanceerde Piet Boon voor het eerst een serie geurkaarsen. Mooie, strakke potten met vier geuren, voor elk moment van de dag. Van fris in de ochtend tot intens en zoet in de avond.

Residence connects

Wat gebeurt er als je een Nederlands designmerk koppelt aan een Italiaans stoffenhuis? Residence maakt graag onverwachte connecties en matchte Studio Piet Boon en Dedar Milano voor de gelegenheid van Milaan Design Week. De nieuwe chaise longue Ella werd uitgevoerd in een lichtblauwe Dedar-stof Proust Aqua met een zachte, geometrische textuur en stoffen met prints kwamen terug als kunstwerken in de showroom. Wij hopen dat dit een aanzet is geweest voor een verdere samenwerking tussen de twee merken, want wij zijn fan van het resultaat.Meer opmerkelijke samenwerkingen: SMEG en Dolce & Gabbana >>
Ikea werkt samen met het Franse warenhuis Colette >>
Elegant sanitair van Edward van Vliet voor Pom d'Or >>Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

DOMBURG
Prijs op aanvraag
1/6
AALSMEER
Prijs op aanvraag
2/6
WASSENAAR
€ 2.975.000 k.k.
3/6
DIRKSLAND
Prijs op aanvraag
4/6
AMSTERDAM
€ 3.400.000 k.k.
5/6
OLDENZAAL
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #5 Love Your Home
  • Dossier COLOUR YOUR HOME
  • 's Zomers Bloemen
  • KADER VOOR KUNST in Amsterdam
  • TROPISCH STADSHUIS in Rome
  • Kunst en popmuziek

Meest bekeken

ZUID-SCHARWOUDE
€ 995.000
1/5
HEERENVEEN
€ 1.195.000
2/5
HEEG
€ 500.000
3/5
EINDHOVEN
€ 1.695.000
4/5
EARNEWALD
€ 595.000
5/5

Nieuw aanbod

Heidemeer 6
HEERENVEEN
€ 1.195.000 k.k.
Gooweg 15
NOORDWIJKERHOUT
€ 2.149.000 k.k.