29 mei 2017

Verslag: Masterclass Kleur Farrow & Ball

Tips van kleurexperts

Verslag van de Masterclass kleur met Farrow & Ball
De perfecte verf vinden voor in huis is nog best een lastige klus. De verfkleur moet niet alleen mooi zijn, hij moet ook goed in het geheel passen. Patrick O’Donnel, International Manager Colour Consultancy van Farrow & Ball gaf tijdens de Residence Masterclass Kleur in het Arita House in Amsterdam tips & tricks.

Tijdens de presentatie van het Engelse verf en behangmerk Farrow & Ball vertelde Patrick O’Donnel als over de zes verschillende neutral families. Je maakt een keuze voor een van de families en hieruit kies je verschillende tinten. Door een combinatie van meerdere kleuren te gebruiken uit dezelfde familie, creëer je een sterk geheel.Drie regels

O’Donnel gaf drie belangrijke basisregels: verf je de muren donker, dan is het belangrijk om dit te combineren met licht houtwerk en andersom: verf je de muren licht combineer het dan met donker houtwerk. Als tweede regel mag je de muren en het houtwerk ook in dezelfde kleur verven, hiermee creëer je rust. De laatste regel: meng de verfkleuren niet met elkaar, zo verliezen ze hun pigment. Ook is het belangrijk om voor het verven de Farrow & Ball Primer te gebruiken. Dit is een voorbehandeling voor alle soorten ondergronden waarmee een betere hechting en optimale kleurbeleving ontstaat.Licht

Niet alleen het tijdstip van de dag heeft invloed op de weergave kleur, ook lampen zorgen voor verschillende belevingseffecten. Zo geven sommige lampen een blauwer effect aan een kleur (bijvoorbeeld TL-verlichting) en maken andere lampen kleuren duidelijker en scherper (bijvoorbeeld halogeen). Ook de lichtinval van buiten en zelfs het mooie groen in de tuin kunnen er ook voor zorgen dat de kleur anders wordt waargenomen in de zomer- en winterperiode.

Als onderdeel van de Masterclass mochten de deelnemers een lampenkap maken met behang van Farrow&Ball

Tips & tricks

Met zelf meegenomen foto’s kregen de deelnemers van de masterclass een persoonlijk advies. Kleurconsulenten en importeurs van Farrow & Ball probeerden erachter te komen welke kleuren het beste paste en gaven inspirerende tips. Zo wordt de keuze uit de 132 kleuren van Farrow & Ball net iets makkelijker.Nieuwsgierig geworden naar het persoonlijke kleuradvies van Farrow & Ball? Je maakt nu kans op een Colour Consultancy aan huis! Klik hier voor meer informatie.

Bekijk ook:
De mooiste houten meubels >>
Hotspot: verse vis bij Pesca >>
Interieurtrend: terrazzo >>


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

PURMEREND
€ 3.250.000 k.k.
1/6
BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
2/6
EINDHOVEN
Prijs op aanvraag
3/6
BRUINISSE
Prijs op aanvraag
4/6
NOORDWIJK ZH
Prijs op aanvraag
5/6
DOKKUM
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

ROOSTEREN
€ 5.900.000
1/5
WARMOND
€ 1.425.000
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.