04 augustus 2017

Zomericoon: de Peacock Chair

Een pronkstuk in je interieur

Iconisch: de Peacock Chair, een blikvanger in je interieur
De iconische Peacock Chair is is onze favoriete zomerse klassieker. Zowel binnen als buiten steelt deze zetel de show. In de jaren zeventig werd de stoel onsterfelijk toen Brigitte Bardot zich er in liet fotograferen. De artistieke, hippie-achtige, boho-stijl is sindsdien onlosmakelijk verbonden aan de Peacock Chair.

Waarschijnlijk komt de Peacock Chair uit China. Amerikanen en Britten namen de stoelen in de negentiende eeuw mee terug van hun handelsmissie naar de Chinese theeplantages. De van rotan geweven stoel paste perfect in de weelderige Victoriaanse mode van die tijd. De Amerikaanse firma Heywood Wakefield bleef ‘wicker’ weven tot pauwenstoelen, die tot 1900 in het modebeeld bleven. Houten versies van de stoel, zoals die van Hans J. Wegner en die van het Britse Ercol, waren enorm populair in de jaren vijftig. Ze laten zien dat romantiek en modernisme goed samen kunnen gaan.

Met de klok mee: Brigitte Bardot in een klassieke peacock chair. De peacock chair van Nika Zupanc tijdens Salone del Mobile 2017. Een klassiek model van rotan via thefamilylovetree.com. Crinoline van Patricia Urquiola voor B&B Italia.

Vele verschijningen

Inmiddels bestaat de stoel al meer dan een eeuw en zijn er vele ontwerpen op voortgeborduurd. Een bekende versie is ontworpen door Patricia Urquiola voor B&B Italia, de Crinoline. Deze stoel bestaat uit twee delen waarmee ze de scheiding zandloper-waaier verandert zonder het beeld van de pauwenstoel geweld aan te doen. Hiermee vertaalt Urquiola het oude ontwerp naar een nieuwe tijdgeest. De meest recente versie spotte we dit jaar in Milaan tijdens de Salone del Mobile, van Nika Zupanc. Een rosé gouden frame van staal met een roze kussens. Wij kunnen inmiddels niet meer kiezen welke uitvoering onze favoriet is. Wat is die van jou?1. De houten pauwenstoel van Hans J. Wegner 2. Re-trouvé van Patricia Urquiola voor Emu 3. Cala van ontwerpduo Doshi Levien voor Kettal 4. Patricia Urquiola krijgt geen genoeg van het icoon, Pavo Real ontwierp ze voor Driade 5. Terecht pronken, Peacock by Dror van Dror Bershetrit voor Cappellini 6. Gouden Peacock Lounge met kussens naar keuze van Bend Goods

Nieuw keukenicoon: Iconic Fridge van KitchenAid >
Nieuwe hotspot in Rotterdam: By Jarmusch >
Nieuw boutique hotel Relais Christine in Parijs >


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

NAARDEN
Prijs op aanvraag
1/6
LOOSDRECHT
€ 7.500.000 k.k.
2/6
NOORDWIJKERHOUT
Prijs op aanvraag
3/6
DOMBURG
Prijs op aanvraag
4/6
BEEKBERGEN
€ 2.995.000 k.k.
5/6
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

HEEG
€ 500.000
1/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
2/5
EINDHOVEN
€ 1.595.000
3/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
4/5
EARNEWALD
€ 595.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.