14 augustus 2017

Coming up: Salon Residence 2017

Hét interieurevenement van het jaar

Coming up: Salon Residence 2017, hét interieurevenement van het jaar
Van 28 september t/m 1 oktober 2017 wordt museum Singer Laren omgetoverd tot een magisch pop-up boutique hotel. 18 interior designers richten op geheel eigen wijze een ruimte in. Het resultaat? Ultieme inspiratie voor je eigen interieur! Maar daarnaast heeft Residence nog veel meer voor je in petto... Ontdek hier meer over Salon Residence 2017!

Na de succesvolle editie van 2015, waar maar liefst 11.000 interieur- en kunstliefhebbers op afkwamen, komt Residence dit jaar opnieuw tot leven tijdens Salon Residence. So, why change a winning team? Dit najaar is Salon Residence terug! Vier dagen vol interieurinspiratie, masterclasses, boeklanceringen en interviews van de professionals, olifanten in de museumtuin en een hotelshop vol interieuraccessoires om je vingers bij af te likken. Kom jij ook?

Museum wordt boutique hotel

Hotels zijn actueler dan ooit. We slapen er niet alleen in, maar we clubben er de nacht in, laten onze smaakpapillen strelen en komen tot rust in de spa. Op verschillende manieren proberen hotels een home away from home feeling op te wekken. Wat is het geheim? Een interieur dat aanvoelt als een perfect passend maatpak. Het hotel inspireert meer dan ooit voor ons eigen interieur. Het is daarom dat de tweede editie van Salon Residence in het teken staat van het boutique hotel. Het onlangs gerenoveerde museum Singer Laren zal de achtergrond zijn van deze vierdaagse hotelbeleving. In het kersverse theater zullen interviews en masterclasses plaatsvinden waar grote namen en jong talent hun kennis over interieur, kunst, design en fotografie zullen delen.

Het vernieuwde museum Singer Laren.

18 top interior designers

Van minimalistische hotelsuite en tijdloze lobby tot glamourous cocktailbar, seventies bibliotheek en intiem home office. Alle kamers zijn stuk voor stuk ontworpen door een andere interior designer met ieder een eigen, inspirerende stijl. In samenwerking met de mooiste merken en kunstgaleries zullen deze 18 smaakmakers jou inspireren met hun stijlvol ingerichte ruimtes. De deelnemende interior designers zijn: Anne-Claire Winkelhagen, Brecht Murré, Decoration Empire, Eveline Interieur, Framework Studio, HIP Studio, Judith van Mourik, Kate Hume, Kees Marcelis, Linda Lagrand, RA Studio, Remy Meijers, Robert Kolenik, Roelfien Vos, Ruud van Oosterhoud, Stock Interiors, Studio Mariska Jagt, Wolterinck Design Studio. Lees hier meer over de 18 interior designers en hun plannen voor Salon Residence 2017.

Links: Anne Noordam en Thong Lei vormen samen Decoration Empire. Rechts: Wim en Maxine Hoopman voeren samen de directie van het creatieve bureau HIP Studio.


Sneak peek: wat is er te doen?

Voor je 'verblijf' in het boutique hotel heeft Residence naast de inspirerende kamers nog veel meer moois in petto. Masterclasses, boeklanceringen en interviews van onder andere Tricia Guild (Designers Guild), Pierre Frey en Remy Meijers, maar ook de internationaal vermaarde Elephant Parade strijkt neer in Laren. In samenwerking met PAN Amsterdam en Young Collectors Circle wordt er een crash course ‘verzamelen voor je Wunderkammer’ georganiseerd, Maison & Objet geeft tijdens de professionalsdag een exclusieve trendpresentatie en op de laatste dag kunnen onze petit Residence-bezoekertjes een miniatuur van de olifant uit de Elephant Parade beschilderen. Vergeet niet op weg naar huis nog even een kijkje (en koopje) te nemen in de hotelshop, waar stijlvolle stationery, handbeschilderde serviezen, fijne plaids en linnengoed worden aangeboden. Naar huis gaan met lege handen wordt lastig…

Linksboven: Tricia Guild, bekend van het internationale designlabel Designers Guild. Rechtsboven: Stoffenontwerper Pierre Frey van het gelijknamige Parijse stoffenhuis. Onder: Op Decoration Lane maak je kennis met de 25 mooiste stoffenhuizen.

You’re invited!

Het volledige programma onthullen we binnenkort. Kijk voor het allerlaatste nieuws, bezoekersinformatie en tickets op salonresidence.nl.


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 2.750.000 k.k.
1/6
LOOSDRECHT
€ 7.500.000 k.k.
2/6
BRUINISSE
Prijs op aanvraag
3/6
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
4/6
AMSTERDAM
€ 3.200.000 k.k.
5/6
NOORDWIJK ZH
€ 2.900.000 v.o.n.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

EARNEWALD
€ 595.000
1/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
2/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
3/5
WARMOND
€ 1.425.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.