19 augustus 2017

NIEUW: Designers in de dop

Het A tot R van House Raccoon

We volgen de oprichters van het jonge interieurmerk House Raccoon tijdens het opzetten en uitbouwen van hun groene accessoiremerk
Volg een jong koppel interieurjunkies op het avontuur van hun leven: het opzetten en opbouwen van hun eigen interieurmerk House Raccoon. Vandaag deel 1 van de serie ‘Designers in de dop’. Wie en wat is House Raccoon?

'We hadden dit graag A tot Z genoemd, maar die Z zat er gewoon niet in en R is ook al een heel eind naar achteren in het alfabet. Toch in het westerse, over het Chinese doen we geen uitspraken. Dit is het verhaal over hoe wij als jong koppel besloten dat interieur ons zodanig boeit dat we er wel iets moesten mee doen. Een designlamp kopen, de uitgelezen Residence recyclen tot origami-versiering of een interieurmerk starten bijvoorbeeld. Uitgebreid visueel onderzoek heeft aangetoond dat we ondertussen nog steeds geen designlamp hebben en origami kan best lastig zijn, dus kozen we voor het laatste.

Wie is zijn wij?

‘Wij’, dat zijn Anneleen (vooral gekenmerkt door haar liefde voor onze kat Oscar, haar fotografie van Oscar en het lokken van andere katten wanneer ze Oscar mist op vakantie) en Nathan (vooral getypeerd door zijn liefde voor Anneleen, het geduldig bekijken van huisdierfoto’s en het onbedoeld verstoren van het lokken van andere katten wanneer Anneleen Oscar mist op vakantie).


Poes Oscar met de op de achtergrond kussen The Leaf en Feline.

How it all began…

Ons verhaal begint in de zomer van 2016. We waren er helemaal klaar voor: onze langverwachte roadtrip langs de westkust van de USA en daarna gaan samenwonen in Brussel. Trekkend door gortdroge landschappen zoals Joshua Tree, al mijmerend over de inrichting van ons appartementje, kwamen we tot het volgende inzicht: je kan maar beter voldoende water meenemen in de woestijn. Maar ook: terwijl we onze vrije tijd het liefst doorbrengen in de natuur - die machtige verbondenheid met alles - houden we er ook enorm van om ons thuis gezellig in te richten en daar hele avonden te vertoeven. Zou het dan niet fantastisch zijn om die twee te combineren?

Connectie met de natuur

Enkele weken later in San Francisco, toen het risico op watertekort niet langer in de weg zat van creatief denken, werd houseraccoon.com dan vastgelegd. Voortaan zou het ons doel zijn om interieurdesign te ontwerpen met aandacht voor de natuur. Zowel wat betreft het ontwerp als de uitvoering proberen we ervoor te zorgen dat de connectie vanuit onze gebouwde (gesymboliseerd door House) met onze natuurlijke (vertegenwoordigd door de speelse Raccoon) habitat, bewaard blijft.

Designers in de dop

Hoe we dat sinds drie maanden doen - vooral heel down to earth en met een gezonde dosis humor en zelfrelativering -, kan je hier op Residence volgen. We nemen jullie mee op ons avontuur in de interieur- en plantenwereld en geven jullie een heel jaar lang een kijkje achter de schermen van ons piepjonge merk: House Raccoon. houseraccoon.com
Kussen Moustache.
Kussen Helix.


Anneleen en Nathan tijdens hun reis door de VS waar het allemaal begon.

Interieurtrend: Bright eyes >
Schilderachtige Marrakech Walls: zo bereik je thuis het effect >
De nieuwe collectie van Ikea voor 2018 >


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 5.900.000 k.k.
1/6
AMSTERDAM
€ 2.500.000 k.k.
2/6
REEUWIJK
€ 2.950.000 k.k.
3/6
OSS
Prijs op aanvraag
4/6
LEUR
€ 3.600.000 k.k.
5/6
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

EARNEWALD
€ 595.000
1/5
WARMOND
€ 1.425.000
2/5
AMSTERDAM
€ 3.400.000
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.