28 augustus 2017

Artemest: schakel tussen design en ambacht

Online Italiaans designcollectief

Artemest is een Italiaans designplatform dat de online schakel wil zijn tussen traditioneel Italiaans ambacht en luxe design voor thuis
Buongiorno! Maak kennis met Artemest, een online platform het beste van Italiaans ambacht met een internationaal publiek van kunstprofessionals en liefhebbers van interieur, design en lifestyle verbindt. Wij zijn fan.

Met een selectie van meer dan 7000 producten gemaakt door 310 verschillende Italiaanse kunstenaars en designers is online designcollectief Artemest er eentje om te onthouden. De groep kunstenaars varieert van gerenommeerde glasmeesters tot Florentijnse goudsmeden, maar ook werken van grote namen zoals Giuseppe Rivadossi, Antonio Sciortino en Giacomo Moor worden gepresenteerd op het online designplatform. Met video's, foto's en een uitgebreide beschrijving over de geschiedenis van de maker en het productieproces wordt elk object op de website van Artemest aangeboden. Daarnaast bieden de designers online ook de mogelijkheid aan om custom-made objecten te maken voor particulieren en interior designers, om zo die ene kers op de taart voor je interieur te vinden.

Te vinden op Artemest: Folies Armchair and Ishtar Coffee Table by NB Milano.

Artistiek duo

Artemest is in 2016 opgericht door Marco Credendino en Ippolita Rostagno. Wat was hun motivatie om het online platform op te zetten? Een van de redenen was het promoten van de groei van het vakmanschap in de huidige, digitale wereld. Daarnaast wilden de twee creatievelingen middels Artemest de schoonheid en de culturele wijsheid van het Italiaanse vakmanschap behouden en het authentieke concept van luxe herstellen op basis van erfgoed en compromisloze kwaliteit. Ippolita Rostagno heeft een achtergrond in beeldhouwwerk, lanceerde haar eigen juwelencollectie en werkt tegenwoordig in New York waar zij lid is van de raad van bestuur van de New York Academy of Art. Marco Credendino kan meer worden gezien als het zakelijke brein achter Artemest. In Shanghai en Milaan was hij al verantwoordelijk voor het opzetten van verschillende start-ups op het gebied van duurzame en sociale apps. Een gouden combinatie, zo blijkt, want Artemest is inmiddels een groot en toonaangevend online platform geworden voor handgemaakte, hedendaagse luxe designstukken.


The Pupil Sculptural Mirror by Gianluca Pacchioni.


Dots Chandelier by MM Lampadari.


Mondrian Glass Chandelier by VeniceM.


Ballotton Disk Chandelier by MM Lampadari.

Foto's: de oprichters van Artemest met op links Ippolita Rostagno, rechts Marco Credendino.

Bekijk hier meer van Artemest.

Coming up: Salon Residence 2017! >
De nieuwe Residence: La dolce vita! >
5 tips voor een Italiaans interieur >

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

LEUR
€ 3.600.000 k.k.
1/6
LOENEN AAN DE VECHT
€ 5.850.000 k.k.
2/6
BRUINISSE
Prijs op aanvraag
3/6
DIRKSLAND
Prijs op aanvraag
4/6
OSS
Prijs op aanvraag
5/6
Everbeek
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

WARMOND
€ 1.425.000
1/5
EARNEWALD
€ 595.000
2/5
HEEG
€ 500.000
3/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
4/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.