20 oktober 2017

Bloemen- en plantentrends voor 2018

Dit doen we volgend jaar op het gebied van bloemen en planten

Bloemen en planten trend 2018 Residence
Het einde van het jaar nadert en daarmee nemen de trendvoorspellingen voor het komende jaar toe. Tijdens de jaarlijkse trendlunch van Mooiwatplantendoen.nl en Mooiwatbloemendoen.nl, krijgen we een vooruitblik van Aafje Nijman van Bureau Nijman + Van Haaster, die ons meeneemt door drie stijltrends die volgens haar in 2018 leidend worden.

Trend 1 Re-Assemble

Letterlijk vertaald: opnieuw verzamelen en dat is ook precies waar het hier om draait. Oud gecombineerd met nieuw, nieuwe samenstellingen van verschillende producten en diverse patronen gecombineerd met elkaar. Creativiteit staat voorop in deze trend. Niks is gek en alles kan, is dan ook het motto. In deze trend is de omgeving een grote collage. Op het gebied van bloemen is deze trend terug te zien in bijvoorbeeld hangende boeketten en losse arrangementen. Buiten in de tuin is het speels en een niet bedacht geheel. De tuin in deze stijl is nooit af en dat maakt het vervangen van een onderdeel makkelijk.

Links: Re-Assemble van mooiwatbloemendoen.nl en mooiwatplantendoen.nl, Rechts: Presentatie Kartell tijdens de Salone del Mobile 2017

Trend 2 Romance 3.0

Rijke kleuren, luxe materialen en vormen die vol en weelderig zijn, geven Romance 3.0 een gezicht. De economie trekt aan, de welvaart groeit en tegelijk leven we steeds meer in een digitale bubbel. Het leven wordt uitvergroot en dat zie je terug in deze trend. Een warme uitstraling in het interieur is belangrijk door het gebruik van aaibare stoffen, zoals fluweel en nubuck. Buiten ontstaat er een luxueuze uitstraling met volle, bloeiende borders, glooiende vormen en bestrating in rijke materialen zoals marmer. Binnen staan weelderige boeketten in grote vazen. Het luxe gevoel mag de overhand nemen.

Links: Romance 3.0 van mooiwatbloemendoen.nl en mooiwatplantendoen.nl, Rechts: Mural via Surface View

Trend 3 Punk Rebooted

Opstandig, hard en rauw. Zwart speelt een dominante rol. De materialen zijn krachtig en hebben bijna iets agressiefs. Het onderliggende gevoel van Punk Rebooted is dat van protest. Het afzetten tegen de gevestigde norm. Dessins worden vorm gegeven vanuit dit protestgevoel door middel van teksten, spetters, vlekken en krassen. Het interieur krijgt een stoer uiterlijk en is niet gebonden aan de gevestigde regels. Een scherp randje of een extreem karakter hoort er bij. Bloemen en planten worden gebruikt om het gevoel te versterken en worden ook op een niet gebruikelijke wijze ingezet. Cactussen in de huiskamer en de kleur rood bij kamerplanten als statement. Voor de buitenruimte betekent dit dat de tuin bijna een onontgonnen gebied wordt.

Links: Punk Rebooted van mooiwatbloemendoen.nl en mooiwatplantendoen.nl, Rechts: Via cjdellatore.com


De 'grijze wereld' zonder bloemen en planten vóór de trendonthullingen tijdens de trendlunch.

Tricia Guild doet een boek(je) open over kleur >>
Interieurtrend bloemenpracht >>
Het duurzame interieur >>

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

Brasschaat
€ 6.100.000 k.k.
1/6
VINKEVEEN
€ 3.250.000 k.k.
2/6
ROOSTEREN
€ 5.900.000 k.k.
3/6
AMSTERDAM
€ 4.000.000 k.k.
4/6
PURMEREND
€ 3.250.000 k.k.
5/6
ZIERIKZEE
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

ROOSTEREN
€ 5.900.000
1/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
WARMOND
€ 1.425.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.