26 oktober 2017

Het huis van de toekomst

Comfortabel en gezond leven door moderne innovaties

Comfortabel en gezond leven door moderne innovaties zoals een zuiverende plantenmuur, een reinigend bed en
Moderne technische ontwikkelingen in het interieur gaan vaak over comfort. Maar steeds vaker gaan ze vandaag de dag ook over gezondheid en duurzaamheid. Het grootste luxegoed van al.

Op Salon Residence ontwierp interior designer Robert Kolenik dit jaar de Kamer van de Toekomst: gevuld met moderne hi-tech ontwikkelingen met een focus op duurzaamheid en gezondheid. Duurzaam design, zonder af te doen aan een gevoel van luxe en comfort, iets wat hij met zijn bedrijf Eco Chic Design eigenlijk al jaren doet. ‘Iedereen die nu ontwerpt moet denken aan de toekomst, duurzaam design is de nieuwe standaard. Maar tegelijk vind ik dat we teveel bezig zijn met vooruit kijken en niet met het hier en nu. Daarom zijn mijn ontwerpen tempels van rust. Alleen dan kun je genieten van het hier en nu.’ Deze drie innovaties maken je leven alvast wat makkelijker, gezonder en duurzamer.

Douche-wc AquaClean met app van Geberit

Het is voor ons in Europa nog even wennen, maar in Azië is het aan de orde van de dag: de douche-wc. Het gebruik van wc-papier is daar totaal passé, je was je auto toch ook niet met papier? Daar hebben ze wel een punt: is het niet veel hygiënischer om je billen meteen even te wassen na een toiletbezoek? De eerste keer is misschien even gek, maar ondergetekende moet toegeven: het voelt daarna wel lekker schoon. Het schijnt bovendien beter te zijn voor het milieu, omdat de hoeveelheid water met het douchen en spoelen beperkt is en minder voetafdruk nalaat dan papier. Geberit lanceert in november bovendien een app voor de AquaClean douche-wc waarmee het gebruik nog makkelijker wordt en je je persoonlijke instellingen (sproeistand, waterwarmte, sterkte van de straal, etc) overal kunt meenemen. Handig in hotels en als in 2020 iedereen een douche-wc in huis heeft.Zuiverende plantenmuur van Green Art Solutions

Gezien in de Kamer van de Toekomst op Salon Residence: een muur vol groen met een luchtzuiverende werking. Niet alleen de planten werken natuurlijk zuiverend, in de muur zit een reinigingssysteem verstopt dat fijnstof uit de lucht filtert. De lucht, in optimale kwaliteit, wordt weer terug de kamer in geblazen en zorgt voor een fris gevoel. En dan hebben we het nog niet eens over het rustgevende effect van al het groen om je heen en het esthetische aspect, want botanische interieurs zijn helemaal van nu.


Ultieme luxe: een groene, reinigende plantenwand in de badkamer. Foto van Salon Residence 2018 via Robert Kolenik.


Bezoekers op Salon Residence bewonderen de ademende muur van Green Art Solutions. Foto: Maaike Vergouwe.

Hypoallergeen bed met klimaatbeheersing van FreshBed

We zijn al langer bekend met het innovatieve concept FreshBed, maar op Salon Residence werd weer duidelijk dat dit concept helemaal past in het gezonde, duurzame interieur. Niet alleen slaap je lekkerder en dieper (wat voor je gezondheid wonderen doet) door de constante temperatuur, het FreshBed is ook hypoallergeen en reinigt door de ventilatie je matras van huisstofmijt en ziektekiemen. Bovendien stoot het bed gefilterde lucht uit, waardoor de hele omgeving kan meegenieten van schone zuurstof.


FreshBed. Foto: Thijs de Leeuw.

Green Living: een duurzame kantoorjungle >
Het duurzame interieur ABC >
Slaapspecial: hoe kies je het juiste matras? >


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 2.795.000 k.k.
1/6
EINDHOVEN
Prijs op aanvraag
2/6
WESTBROEK
€ 2.500.000 k.k.
3/6
AMSTERDAM
€ 3.400.000 k.k.
4/6
NOORDWIJK ZH
Prijs op aanvraag
5/6
AMSTERDAM
€ 2.500.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

WARMOND
€ 1.425.000
1/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.