30 december 2017

5x de hoogte in met oud&nieuw

De mooiste locaties met het beste uitzicht

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
Het nieuwe jaar is in zicht. Of je nou met vrienden of familie dit feest viert, kijken naar vuurwerk kan dan soms een welkome afleiding zijn. En waar kan je dat niet beter doen dan ergens op grote hoogte. Wij geven je tips om het jaar in stijl en op hoogte af te sluiten.

SKY Restaurant PI, Amsterdam

Voor een minder voor de hand liggend, maar net zo indrukwekkend uitzicht over Amsterdam, moet je bij het Fletcher Hotel in Zuid-Oost zijn, gelegen aan de A2. Op de achttiende verdieping van dit designhotel, ontworpen door het architectenbureau BenthemCrouwel dat ook het Stedelijk Museum Amsterdam en Ziggo Dome voor hun rekening nam, bevindt zich het smaakvol ingerichte SKYrestaurant Pi. Wie wil nagenieten van de verfrissende kijk op de stad kan daarna aanschuiven aan de elf meter lange bar in de SKYlounge, op de zeventiende etage.


Fletcher Hotel, Schepenbergweg 50

WT Urban Café & Kitchen, Utrecht

Vroeger was het een wateropslag met miljoenen liters water, nu een restaurant. Op de top van de watertoren in Utrecht ligt WT Urban Café & Kitchen. Door de ramen rondom het restaurant heb je een grandioos uitzicht over de stad: het station in aanbouw, de verlichte kantoorkolos van de Rabobank, de harpbrug naar Leidsche Rijn en natuurlijk de Domtoren. Het restaurant heeft twee verdiepingen met ieder een eigen sfeer. De negende is voor intimiteit - knusse zitjes aan kleine ramen rond de open keuken - en de tiende heeft een modern interieur: grijze vloer, gloeilampen aan het plafond, zwarte draadstoelen van de Nederlandse meubelontwerper Pastoe.


Heuveloord 25a, Utrecht

W Hotel & MR Porter, Amsterdam

Naast een trendy conceptstore, hotel en restaurant Mr Porter, ben je bij het ultramoderne designhotel W Amsterdam ook aan het juiste adres voor een indrukwekkend uitzicht over het kloppend hart van Amsterdam. In de stijlvolle W Lounge op de zesde verdieping kijk je in een luxe setting en onder het genot van een fijne cocktail uit over het Paleis op de Dam en de binnenstad.


Spuistraat 175, Amsterdam

The Penthouse, Den Haag

De Zilveren Ooievaar, de prijs voor uitzonderlijk ondernemerschap, is afgelopen november uitgereikt aan The Penthouse. En dat is niet voor niks. The Penthouse is gelegen in de Haagse Toren op de 42e verdieping. Dit is 135 meter hoog. Vanaf hier kan je 45 km ver kijken. The Penthouse is niet alleen een restaurant: verdeeld over 11 verdiepingen vind je hier luxe business & private dining suites.


De Haagse Toren, Rijswijkseplein 786, Den Haag

The Suicide Club, Rotterdam

De naam klinkt niet zo gezellig, maar op de top van het Groothandelsgebouw in Rotterdam is The Suicide Club. De inrichting is in jaren '70 stijl, het uitzicht is anno nu; je kijkt op het net verbouwde centraal station. Er is alleen nog één ding: je moet lid zijn van The Suicide Club om naar binnen te mogen. Een membership kan je aanvragen op de website en is gratis.


Stationsplein 45, RotterdamZoek uw toplocatie

Direct naar woning

AALSMEER
Prijs op aanvraag
1/6
LAREN NH
€ 3.450.000 k.k.
2/6
Everbeek
Prijs op aanvraag
3/6
OOSTVOORNE
€ 2.895.000 k.k.
4/6
ROTTERDAM
€ 2.950.000 k.k.
5/6
VINKEVEEN
€ 3.250.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

HEEG
€ 500.000
1/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
2/5
AMSTERDAM
€ 800.000
3/5
RIJSWIJK ZH
€ 1.320.000
4/5
EARNEWALD
€ 595.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.