24 december 2017

Boutique hotel Residence

Terugblik op event van het jaar

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
Samen met ruim 11.000 bezoekers, de 18 beste interior designers van Nederland en de mooiste high-end merken ontvluchtten we de werkelijkheid om te verdwalen in de droomwereld van 's lands meest inspirerende boutique hotel.

Ruiken, proeven, kijken, voelen en horen: alle zintuigen werden geprikkeld tijdens de tweede editie van Salon Residence met deze keer als thema: het boutique hotel. Hotelinterieurs zijn vandaag de dag spannender en inspirerender dan ooit. Daarmee zijn ze niet alleen een ultieme inspiratiebron voor het publiek, maar ook een visitekaartje voor de interior designers die deze hotels inrichten en de merken die zij toepassen. Je ontdekt er de nieuwste materialen, slimme en op maat gemaakte constructies en hoe je een sfeer neer zet met de juiste kleuren, verlichting en meubels. Vertaal de inspiratie die je op hebt gedaan tijdens je verblijf naar je eigen interieur of, beter nog, neem een van de interior designers van Salon Residence in de arm. Welke suite of lounge sprak je het meest aan? Dan weet je wie je moet hebben om het perfecte interieur voor jou op maat te maken.

The Lobby

HIP Studio
Een warmer welkom kun je je niet wensen: poederig roze, diep bordeaux, sfeervolle goudkleurige verlichting en bloemkunst van Menno Kroon die taartjes van roze rozen trakteerde. Een waardig entree voor de kosmopolitische smaakmaker die boutique hotel Residence bevolkt.
hipstudio.nl

La Bibliothéque Salon

Framework Studio
De hotelbibliotheek was ingebed in een serene cocon van ruw travertin. Framework Studio toonde hierin, volledig op maat gemaakt, een visie op het
interieur van de toekomst met ingetogen kleuren, natuurlijke materialen, vintage design en imponerende zwart-wit fotografie. Voor een intiem moment van rust tijdens je verblijf in het boutique hotel.
framework.eu

Room of Elegance

Remy Meijers
Remy Meijers liet de materialen en vooral ook zijn nieuwe ontwerpen (bed, gordijnen, boek) spreken. Rustig en eenvoudig, waarbij de rijkdom uit de details en materialen sprak. Een kalme oase voor de drukke zakenman die de Room of Elegance bewoont.
remymeijers.nl

Kamer van de Toekomst

Robert Kolenik
Door planten gezuiverde, fijnstofvrije lucht, een ventilerend bed, een accu op zonne-energie; de Kamer van de Toekomst gebruikte moderne technologie voor het creëren van de ultieme luxe: een gezonde, duurzame leefomgeving.
kolenik.com

The Funky Suite

Stock Interiors
Van boekenkast tot bed, van televisiemeubel tot kaptafel; Leonie Hendrikse en Jeroen Stock ontwerpen graag zelf. Ze lanceerden vier nieuwe producten én een boek. In de Funky Suite schitterden de nieuwe ontwerpen naast iconen in een uitbundige mix van kleuren, dessins, kunst en rijke materialen.
stockinteriors.nl

The Office

Linda Lagrand
Werken, ontmoeten, filosoferen en creëren; je kon het allemaal voor je zien in de omhelsende, warme ontmoetingsplek die Linda Lagrand optoog in
het boutique hotel. Met geluid, geur, kleur en licht schiep ze een ruimte waar je niet meer wilde vertrekken.
lindalagrand.nl

Penthouse Suite

Ruud van Oosterhout
Tijd om te ontspannen is het nieuwe ultieme luxegoed. Ruud van Oosterhout optimaliseerde dit in de Penthouse Suite die van alle comfort was
voorzien. Van sauna en wijnkoelkast tot een nieuw ontworpen bed van suède. En daar hoeft geen opdringerig design aan te pas te komen.
rvodesign.com

Junior Suite

Kees Marcelis
Fluweel tegen het plafond, leer op de muur; in de Junior Suite van Kees Marcelis werden materialen op verrassende wijze toegepast. Innovatie staat voorop bij de architect die graag met materialen experimenteert en dit dan ook uitgebreid toonde aan de bezoekers van het hotel.
keesmarcelis.nl

The Breakfast Club

Mariska Jagt
Het was zacht ontwaken in de donkere en intieme ontbijtkamer van Mariska Jagt. Het elegante interieur liet zien hoe donkere kleuren juist heel warm en sfeervol uit kunnen pakken. Met aaibare materialen als suède en fluweel hou je de koude harde wereld nog even buiten.
mariskajagt.com

Powder Room

Judtih van Mourik
Halverwege de ontdekkingstocht door boutique hotel Residence was het tijd voor een ontspanningsmoment. In de Powder Room van Judith van Mourik
adviseerde Sisley de bezoekers over make-up en huidverzorging en kon je even, net als vroeger met moeders sieraden, uitproberen hoe goed je er uit zou zien met de juwelen van Bron Jewelry.
judithvanmourik.nl

Cocktailbar

Eveline Interieur
Hoe je meerdere patronen en kleuren met elkaar mixt en toch eenheid creëert leerden we in de Cocktailbar. Behang op alle muren ging moeiteloos samen met meubels en kussens met verschillende dessins en kleuren tot één sfeervol geheel waar de gin-tonics als zoete broodjes over de toonbank gingen.
eveline-interieur.nl

Lounge

Wolterinck Laren
Hoewel de Lounge van Wolterinck Laren een flink formaat had, maakte de indeling in verschillende hoekjes en zitjes het tot een ingetogen schuil- en ontmoetingsplaats. In pure en aardse kleuren en materialen tekende de studio verschillende omgevingen die goed te vertalen zijn naar je eigen
interieur.
wolterinck.com

Genever Lounge

Roelfien Vos
In de Genever Lounge presenteerde Roelfien Vos een moderne herinterpretatie van onze rijke Nederlandse geschiedenis met een knipoog naar koloniale erfenissen. Ontdek bijvoorbeeld de wilde tulp in het behang en vloerkleed dat Vos lanceerde - samen met nog veel meer eigen ontwerpen zoals het kabinet hiernaast, hedendaagse kunst geïnspireerd op oude meesters en natuurlijk: jenever - van een jonge, frisse stokerij.
roelfienvos.com

Iconic Sunburst Suite

RA Studio
De stof Golden Sunburst van Jim Thompson was de inspiratiebron voor de kleurrijke kamer van Reineke Antvelink. Ze combineerde het iconische textiel met moderne stoffen en patronen tot een fotogenieke, mysterieuze suite.
ra-studio.nl

Presidential Suite

Decoration Empire
Een complete suite met maar liefst drie verschillende ruimtes waar - in onze fantasie - een filmster of president zijn dagen kan slijten. Anne Noordam en Thong Lei gebruikten veel eigen designs om de media-, eet- en slaapkamer in te richten.
decorationempire.nl

Collector's Suite

Clairz Interior Design
Anne-Claire Winkelhagen dook in haar schatkamer en vulde de suite met verzamelde vondsten van verre reizen, én een zelf ontworpen bank
en bed met een grafisch hoofdbord in neutrale kleuren.
clairz.nl

Jachthut

Brecht Murré Atelier
In de tuin van boutique hotel Residence bouwde Brecht Murré een extra verblijf: de Jachthut. Een aanzienlijke safaritent met een bohemien interieur en een grote keuken was gedurende het event de plek om even bij te komen van alle indrukken. En zoals dat altijd gaat met feestjes: tijdens de avondprogramma’s verzamelde het borrelende publiek zich 0hier, rond het kookeiland.
brechtmurreatelier.nl

Glass Suite

Kate Hume
Een hotel dat internationaal mee wil tellen heeft tegenwoordig een werkplek in huis voor een ‘artist in residence’. Zo ook boutique hotel Residence, waar Kate Hume in een glazen kas in de tuin een atelier neerzette waar menig kunstenaar graag zou resideren.
katehume.com

Fotografie Thijs de Leeuw, Tekst Roos Schoemaker

Hier krijg je een Hollywood vibe >
De print is terug! >
Poëtisch en praktisch tegelijk kan >Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 2.750.000 k.k.
1/6
LEIDSCHENDAM
Prijs op aanvraag
2/6
OLDENZAAL
Prijs op aanvraag
3/6
AMSTERDAM
€ 7.500.000 k.k.
4/6
BUSSUM
€ 2.695.000 k.k.
5/6
AMSTERDAM
€ 2.500.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

NIJMEGEN
€ 3.300.000
1/5
EARNEWALD
€ 595.000
2/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
WARMOND
€ 1.425.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.