11 januari 2018

Interior addict

NIEUW: Blogger Roel Brouwer

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
In dit nieuwe jaar willen we je graag voorstellen aan onze nieuwe blogger Roel Brouwer. Vanaf vandaag zal Roel ons iedere maand op de hoogte houden van de mooiste hotspots en interieurs. Maar eerst even voorstellen natuurlijk.

Samen met mijn partner en onze hond woon ik in Laren. Voor ons appartement ben ik altijd weer op zoek naar nieuwe items voor het interieur. Een zoektocht waar gelukkig nooit een einde aan komt. Daarnaast ben ik dagelijks te vinden met een camera in de hand. Voor mijn instagramaccount fotografeer ik ons interieur en ga ik het hele land door op zoek naar interieur hotspots. En ja, daarnaast werk ik nog gewoon, ongeveer vier dagen per week ben ik werkzaam als juridisch adviseur. In opdracht werk ik voor verschillende gemeenten. Naast mijn werk en het fotograferen ben ik als thuis barista altijd te vinden achter de koffiemachine en mocht je me kwijt zijn, dan zit ik tussen de boeken op mijn werkplek.


Waar komt je passie voor interieur vandaan?

Vanaf kleins af aan ben ik altijd al bezig geweest met interieur. De bron van deze passie? Dat is toch wel echt mijn moeder. Elk seizoen kende weer een eigen aankleding in huis. Met een kleine metamorfose creëerde en creëert mijn moeder in huis nog steeds een heel andere sfeer. Ik had het geluk een grote slaapkamer te hebben, daar kon ik helemaal los gaan met mijn eigen interieur. Door de jaren heen veranderde ik deze kamer steeds weer en zo heb ik mijn eigen stijl kunnen ontwikkelen. Tegenwoordig heb ik het geluk om mijn appartement van boven tot beneden in te kunnen richten.Wat mag volgens jou echt niet ontbreken in een woonkamer?

Het eerste woord dat gelijk in mij op komt is persoonlijkheid. De woonkamer moet voor mij een reflectie zijn van wie ik ben en wat ik mooi vind. Hoe ik dit laat zien? Door de keuze van meubilair, kunst, magazines en boeken. Het tweede wat in me opkomt zijn bloemen, heel, heel veel bloemen. Met bloemen creëer ik altijd weer een andere sfeer en wekelijks breng ik hierdoor een ander kleurenpallet in huis.Heb je een favoriet item in huis?

Een lastige vraag. Achter elk item in mijn huis zit namelijk wel een verhaal. Als ik echt moet kiezen, dan is dat toch wel het gouden dressoir van de Franse designer Jean Louis Scherrer. Deze heb ik gekocht via Westwing en tot op de dag van vandaag is dit een van de pronkstukken in huis. Als ik stiekem nog één extra item mag noemen, dan is dat wel de blauw fluwelen bank. De echte eyecatcher van mijn interieur. Oké de laatste is het bureau met marmeren tafelblad. Vintage en afkomstig uit een appartement aan de Champs Élysée uit Parijs. Dit meubelstuk vormt toch wel de grote trots van mijn werkplek.Interieur designers die mij inspiratie geven?

Sinds kort volg ik de Engelse designers Luke Edward Hall en Duncan Campbell. Vooral hun extravagante kleurgebruik en toepassing van kunst spreken mij heel erg aan. Een andere inspiratiebron is toch wel de Wunderkammer. Hun creaties zijn altijd weer verrassend en kleurrijk. Recent decoreerde zij ook de stand van Residence voor PAN Amsterdam en tijdens Salon Residence had ik het geluk ze in actie te mogen zien. Tot slot is voor mij Judith van Mourik een grote bron van inspiratie. Haar werk heb ik mogen zien in Parc Broekhuizen. Zij brengt glamour, klassiek en modern op een prachtige manier bij elkaar.Wat is jouw favoriete stijl?

Eén specifieke stijl heb ik niet. Kijkend naar mijn interieur ga ik toch duidelijk voor een combinatie tussen de Shabby, Happy– en Hollywood Chic Stijl. Het doorleefde en de glans van vergane glamour maken dat een huis daadwerkelijk gaat leven. De kleurrijke meubels uitgevoerd in velours en toepassing van gouden elementen zorgen voor frisheid, warmte en een tikkeltje glamour.

Wat zijn je favoriete adressen?

Met stip op nummer 1 is dat Parc Broekhuizen in Leersum. Wat een prachthotel is dat! Een plek waar het klassieke super mooi samen gaat met een moderne inrichting. Daarnaast kom ik graag bij The Duchess in Amsterdam. Een voormalig bankgebouw dat op prachtige wijze is omgetoverd tot restaurant en lounge. Daarnaast heb ik het geluk dat er in Laren veel inspirerende woonwinkels te vinden zijn. Flamant by Laura en de lokale Sissyboy zijn plekken waar ik altijd graag even binnenloop. Daarnaast is het atelier van Brecht Murré zeker een aanrader. Voor mijn wekelijkse dosis bloemen ga ik altijd graag naar diverse bloemenmarkten in de regio. De echt bijzondere bloemen vind ik toch altijd weer bij de bloemenwinkel “Bij Jelle” in Blaricum. Tijdens mijn laatste bezoek aan Maastricht kwam ik terecht bij B1Orignal. Een prachtige interieurwinkel waar merken zoals onder andere Jonathan Adler worden verkocht.

Parc Broekhuizen in Leersum

Enfin

Maandelijks hoop ik je mee te nemen langs diverse interieurhotspots verspreidt over het land. De verhalen over de hotspots zullen gepaard gaan met eigen foto’s, zodat je thuis of stiekem op het werk alvast kunt wegdromen. En natuurlijk kun je me vinden op Instagram!

Mooiste hotel in Parijs >
Krijg hier een voorproefje van het nieuwe nummer >
Deze hotspot in Madrid mag je niet missen! >


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

MAASLAND
Prijs op aanvraag
1/6
PURMEREND
€ 3.250.000 k.k.
2/6
AALSMEER
Prijs op aanvraag
3/6
Brasschaat
€ 6.100.000 k.k.
4/6
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag
5/6
VINKEVEEN
€ 4.950.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #9 Salon
  • 5 interieurs van NEDERLANDSE designers
  • MASTERCLASS styling
  • HOTSPOTS in de hoofdstad
  • Art nouveau en fotografie

Meest bekeken

LEENS
€ 650.000
1/5
HEEG
€ 500.000
2/5
BAARN
€ 895.000
3/5
LAREN NH
€ 1.389.000
4/5
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000
5/5

Nieuw aanbod

Rijksstraatweg 117
BEEK-UBBERGEN
€ 2.200.000 k.k.
Sternlaan 31
KAMPERLAND
€ 1.595.000 k.k.
Zwaanweg 12
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag