12 maart 2018

Designers in de dop 5: Groter worden

Een achtbaan met soms zenuwslopende obstakels

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
Volg een jong koppel interieurjunkies op het avontuur van hun leven: het opzetten en uitbouwen van hun eigen interieurmerk House Raccoon. Vandaag deel 5 van de serie ‘Designers in de dop’, waarin Nathan en Anneleen op zoek gaan naar een nieuwe werkplek.

Lees hier blog 4: Tussenstand >

Toen we ongeveer zes maanden geleden onze oorspronkelijke planning voor Residence doorstuurden, planden we rond deze tijd een blog over het verkopen van onze producten in een eerste winkel. Iets wat we toen amper durfden op te schrijven. Wat als er helemaal niemand geïnteresseerd zou zijn? Wat als niemand iets gaf om de combinatie van interieur en natuur?Achtbaan

Ging dat gelukkig even anders! De afgelopen maanden stonden we voor het eerst in ons leven op interieurbeurzen. We hebben super veel sympathieke mensen ontmoet die geïnteresseerd zijn. Het is dankzij hen dat we nu ongeveer toe zijn aan onze twintigste winkel. We hadden het nooit gedacht, maar alles blijft dus versnellen. Het lijkt alsof we ons in een achtbaan bevinden met heel veel hoogtepunten, dieptepunten, scherpe koerswijzigingen en af en toe zenuwslopende obstakels. Een van de dingen waar we heel trots op zijn bij House Raccoon is dat we écht alles zelf doen. Geen enkele stap van ons productieproces is uitbesteed en daardoor heeft elk object een verhaal. Eentje van heel hard perfectioneren op 3D ontwerp, grafisch design, 3D-printing, mallen maken, betontechnologie, webdesign, productfotografie, boekhouding, sales en marketing. Allemaal dingen die we ons zelf moesten aanleren, omdat we geen achtergrond hadden.

Confituurfabriek

Om dat alles te blijven doen voor meer dan twintig verkooppunten moet je wel iets efficiënter gaan werken. En bij voorkeur iets meer plaats tot beschikking hebben. Voor het eerst gingen we dus op zoek naar een plek waar we echt zouden kunnen groeien. Deze keer wilden we geen consessies doen (het was al de derde keer dat we zouden verhuizen in drie maanden). De zoektocht begon... Na diverse pogingen vonden we uiteindelijk in een oude heringedeelde confituurfabriek de perfecte atelierplek dat maar liefst zes keer groter is, dan de plek waar we nu zitten. En als bonus vonden we op 200 meter afstand ook nog een nieuwe woonplek!De komend maand zullen we gebruiken om het atelier helemaal klaar te stomen voor House Raccoon. Dat wordt heel veel klussen. We kijken er in elk geval heel erg naar uit en zijn benieuwd wat de komende maanden zullen brengen!

De 10 mooiste interieurwinkels, deel 2, deze shops mag je niet missen >
Restaurant van de toekomst >
Wij zetten deze maand de leukste evenementen voor je op een rij >


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

WASSENAAR
€ 5.950.000 k.k.
1/6
AMSTERDAM
€ 2.500.000 k.k.
2/6
VINKEVEEN
€ 4.950.000 k.k.
3/6
Brasschaat
€ 9.850.000 k.k.
4/6
GOES
Prijs op aanvraag
5/6
NAARDEN
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

NIJMEGEN
€ 3.300.000
1/5
HEEG
€ 500.000
2/5
WARMOND
€ 1.425.000
3/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
4/5
EARNEWALD
€ 595.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.