19 maart 2018

The interior addict

Funky Floral

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
Interior addict Roel Brouwer gaat voor ons iedere maand op pad, op zoek naar de mooiste plekken en interieurs. Ook al is het nog koud en wil het nog niet helemaal lukken met het voorjaar, Roel haalt alvast voor ons de lente in huis.

Deze keer neem ik je zoals gewoonlijk mee langs verschillende hotspots. Centraal bij deze hotspots staat deze keer de bloementrend en het vele gebruik van de kleur roze. Ik laat je zien hoe je deze trend zelf op een toegankelijke wijze thuis kunt toepassen. Wist je trouwens dat deze trend door de eeuwen heen al veel vaker voorbij is gekomen?

Trend van nu maar toch ook een beetje van toen

De bloemenprint komt al sinds lange tijd terug in de interieurs. Wat te denken van de vele Nederlandse schilderijen waar bloemen een belangrijke rol in spelen? Bloemen worden al eeuwen gebruikt om het huis op te vrolijken. Gelukkig zijn er veel voorbeelden bewaard gebleven in de Nederlandse landgoederen en kastelen. Wat te denken van bijvoorbeeld Landgoed Sparrendaal. Dit landgoed kent prachtige kamers met een heel kleurrijk bloemenbehang.Nu

Waar vroeger de prints vrij klassiek waren worden ze nu steeds uitbundiger en meer tropisch. Onlangs opende er weer een nieuwe hotspot in Nederland. De Poké Markt in Amsterdam. Wat te denken van de onwijs funky print die daar is gebruikt?! Opvallend genoeg wordt de bloemenprint steeds vaker gemixt met de kleur roze. De flamingo en andere tropische elementen vormen de kern van dit gave en unieke behang.
Als je denkt dat dit al bloemrijk genoeg was, dan heb je de Bolia winkel in Utrecht nog niet gezien. De showroom kent één wand met een heel kleurrijk bloemenbehang. Durf jij het aan? Kan het wat jou betreft nog kleurrijker en bonter, neem dan ook zeker een kijkje bij Comptoir Libanais. In de mozaïeken op de muur en vloer vind je allerlei soorten bloemen.

Beeld: Poké Markt, Amsterdam


Beeld: Comptoir Libanais, Utrecht

Maar nu thuis?!

Een florale wilde thuis creëren? Bijvoorbeeld de bloemen uit het behang van Bolia vers in huis halen. Dat scheelt je weer een hoop klus- en plakwerk. Elke vrijdag vind je mij in Amersfoort bij de Groot Broekhof. Deze kraam op de bloemenmarkt heeft een groot aanbod, waaronder ook veel tropische bloemen. Een echte aanrader. H&M Home heeft dit seizoen veel fijne bloemenprints in haar collectie. Het leuke hiervan is dat je met een paar accessoires een frisse vibe geeft aan je woon- of slaapkamer. Recent kocht ik hier deze licht roze kussenhoezen met tropische print. Kleine details maken een groot verschil!


Beeld: Blue garden behang, verkrijgbaar bij Bolia.Beeld: Thuis bij Roel.

Beeld: H&M

Meer zien?

Onlangs kwam blogger Elisah, beter bekend als Interiorjunkie.com, bij mij langs voor een vlog en een blog over het interieur. In de vlog die inmiddels online staat op haar Youtubekanaal zie je hoe ik in huis de bloementrend toepas. Daarnaast geef ik in deze vlog vier interieurtips! Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje op haar kanaal!

Roel neemt je mee naar Boutiquehotel Staats >
Hemels overnachten >
Het nieuwe nummer ligt nu in de winkel! >Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

LEUR
€ 3.600.000 k.k.
1/6
WASSENAAR
Prijs op aanvraag
2/6
DOORN
€ 2.675.000 k.k.
3/6
AMSTERDAM
€ 3.200.000 k.k.
4/6
LOOSDRECHT
€ 7.500.000 k.k.
5/6
BLARICUM
€ 2.975.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

ROOSTEREN
€ 5.900.000
1/5
EARNEWALD
€ 595.000
2/5
HEEG
€ 500.000
3/5
RIJSWIJK ZH
€ 1.320.000
4/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.