20 april 2018

The interior addict

On y va!

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
Begin deze maand mocht ik weer even genieten van de Franse hoofdstad. In deze blog neem ik je mee naar het altijd inspirerende Parijs! Uiteraard ben ik langs een aantal niet te missen hotspots geweest.

Très chic

Parijs kent veel verschillende kanten. Wil je de chique kant van Parijs ervaren? Ga dan vooral naar het Ritz. Na een ochtendje shoppen op de Rue Saint- Honoré, kun je op het terras van het Ritz even heerlijk bijkomen. Als je er dan toch bent, werp dan ook vooral binnen een blik op het prachtige recent gerenoveerde interieur! Het fijne van het hotel is dat je er rustig kunt ronddwalen. Nog genoeg energie over om te winkelen? Ga dan vooral kijken in de winkelgalerij van het hotel! Net als ik ook verliefd op de stijl van het Ritz? Dan heb ik goed nieuws. Na de renovatie is een deel van het oude interieur overgebleven. Dit deel wordt op dit moment geveild bij het veilinghuis Artcurial. Wees er snel bij, want de veiling is bijna afgelopen. Nog een aanrader in deze categorie is het museum Jacquemart-André. Gevestigd in een oud stadspaleis vind je hier een prachtige kunstcollectie. Naast de bijzondere kunstwerken is het interieur ook zeker de moeite waard.

Hotel Ritz, 15 Place Vendôme, Parijs
Museum Jacquemart-André, 158 Boulevard Haussmann, Parijs

Instagram walhalla

Parijs kent veel multiculturele invloeden, al zal je die niet snel terug vinden in de architectuur van de stad. Verstopt in de stad is er een plek die je bijna het gevoel geeft alsof je in Marrakesh bent beland. Grande Mosquée de Paris, een van de grootste moskeeën van Europa is een waar Instagram walhalla. Het interieur bestaat uit kleurrijke mozaïeken met azuurblauwe en groene details. Een ware bron van inspiratie.

Grande Mosquée, 2bis Place du Puits de l'Ermite, Parijs

Versailles

Op ongeveer een dertig minuten van Parijs ligt het weelderige Versailles. Uiteraard vind je hier het prachtige paleis van de koningen van Frankrijk. Qua interieur zijn voornamelijk het Grand en het Petit Trianon een ware droom. Na een dag lang historische interieurs is het heerlijk om even bij te komen in een comfortabele hotelbar. Gelukkig vind je vlakbij het paleis het hotel Louis Versailles. In de hotelbar kun je heerlijk bijkomen in zachte fluwelen stoelen. Eyecatcher van dit hotel is de gouden bar in het midden van de lobby.

Paleis van Versailles, Place d'Armes, Versailles

Hotel Louis Versailles, 2 bis Avenue de Paris, Versailles

Le Printemps

Aan warenhuizen geen gebrek in Parijs. Tijdens mijn vorige reis naar Parijs had ik de volle aandacht voor Gallerie La Fayette. Deze keer bezocht ik Le Printemps. Het warenhuis besteed veel zorg aan de uitstraling en dat is duidelijk te zien. In mijn vorige blog nam ik je mee in de bloementrend die overal terugkomt en ook in Le Printemps was deze trend alom aanwezig. Naast de inspirerende uitstraling is de woonafdeling een waar genot.

Le Printemps, diverse locaties in Parijs

A bientôt Paris

Dit waren een paar van mijn hotspots in deze prachtige stad. Parijs kent naast deze selectie natuurlijk nog heel veel meer mooie plekken. Net als ik nog niet genoeg gekregen van Parijs, kijk dan vooral op mijn Instagram. Hier deel ik de komende tijd nog veel meer foto’s van deze prachtige stad.

Mediterrane sferen >
De tien favorieten in Parijs van de redactie >
Tegelmanie >

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

VROUWENPOLDER
Prijs op aanvraag
1/6
AERDENHOUT
€ 2.695.000 k.k.
2/6
Brasschaat
€ 6.100.000 k.k.
3/6
Brasschaat
€ 3.095.000 k.k.
4/6
REEUWIJK
€ 2.950.000 k.k.
5/6
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

HEEG
€ 500.000
1/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
EINDHOVEN
€ 1.595.000
4/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.