26 juni 2018

De zon aan je voeten

Naia Ceschin x Havaianas

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
In het prachtige Valverde Hotel in Lissabon ontmoetten we de jonge Braziliaanse grafisch ontwerper en illustrator Naia Ceschin. Aanleiding? Haar samenwerking met Havaianas.

Sinds 1962 brengt Havaianas vrolijke en kleurige slippers op de markt. Wereldwijd worden de flipflops door jong en oud gedragen. Om de Braziliaanse cultuur internationaal nog meer op de kaart te zetten is het zonnige merk begonnen met het kunstzinnige project ‘Retratos Do Brasil’ (Portretten van Brazilië). Naia Ceschin werd gevraagd de tweede gelimiteerde collectie in deze reeks te ontwerpen.


Eigen studio

Bij de totstandkoming van de samenwerking was geen hogere wiskunde nodig. Ceschin heeft 2,5 jaar met veel plezier bij het merk gewerkt en vond het daarna tijd om haar vleugels uit te slaan en de sprong in het diepe te wagen. In 2013 begon ze haar eigen studio in haar eerste eigen appartement. Haar illustraties en schilderijen zorgden al snel voor enkele kleine opdrachten, waardoor ze zich een aparte studio kon veroorloven. En toen kwam de vraag van Havaianas om voor hen een exclusieve collectie te ontwerpen. Daar hoefde ze niet lang over na te denken. ‘Het is heel erg fijn dat ik volledig de vrije hand heb gekregen en dat ik mijn eigen identiteit kwijt kan in dit product.’Illustraties

Natuur

Ceschin stapte met een aantal ontwerpen naar Havaianas. ‘Zij hebben er twee uitgekozen die in productie zijn gegaan. De Braziliaanse natuur is een van mijn grote inspiratiebronnen. Als ik even vrij ben ga ik graag de natuur in, onder andere om materialen te verzamelen die ik bewerk en een tweede leven geef. Zoals kokosbladeren, die door de regen of de wind naar beneden vallen.’ In haar studio bewerkt ze deze op verschillende manieren om er kleurrijke wandobjecten van te maken. ‘Soms is het net een kleine bladerenfabriek, waar ik met diverse processen tegelijkertijd bezig ben.’ Behoefte aan een assistent? 'Ja, heel erg,' zegt Ceschin, ‘maar ik vind het ook moeilijk om werk uit handen te geven.’

Naast haar grote project met Havaianas heeft ze diverse andere projecten waar ze haar creativiteit in kwijt kan. Of het nu het bedenken van een patroon voor een tas is of een illustratie voor in een magazine.


Tas gemaakt door vrouwen in Bahia, patroon van Naia Ceschin. naiaceschin.com.br, havaianas-store.com

The interior addict >
Hotspot: Swan café, een beetje Europa in Zuid-Afrika >
De 5 mooiste tronen voor buiten...of toch binnen >Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 3.500.000 k.k.
1/6
NOORDWIJKERHOUT
Prijs op aanvraag
2/6
WASSENAAR
€ 3.400.000 k.k.
3/6
BERGEN NH
€ 2.650.000 k.k.
4/6
DOMBURG
Prijs op aanvraag
5/6
Brasschaat
€ 3.095.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

ROOSTEREN
€ 5.900.000
1/5
WARMOND
€ 1.425.000
2/5
HEEG
€ 500.000
3/5
EARNEWALD
€ 595.000
4/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.