21 maart 2019

Interior update

Met deze nieuwe eyecatchers geef je je interieur een powerboost!

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.

Zin om je interieur een make-over te geven? Dan kun je natuurlijk all the way gaan en je hele woonkamer grondig gaan verbouwen: een nieuwe vloer, muren in een hele andere kleur en nieuwe meubels. Je bent wel even bezig, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Je kunt ook kiezen voor kleinere ingrepen. Met trendy accessoires en nieuwe raamdecoratie bereik je vaak ook al een enorm resultaat.


De vloer – je basis

Een vloer ga je niet zo snel vervangen en moet dan ook een neutrale basis zijn. Een klassieke parketvloer blijft mooi en van een gladde gietvloer krijg je ook niet snel spijt. Parket in visgraat of Hongaarse punt motief – de laatste is wat breder en oogt rustiger dan de smallere visgraatplankjes – zijn klassiekers die weer helemaal terug zijn.

Kies voor kleur

Spiced Honey van Flexa, een warme, amberkleurige muurverf, is uitgeroepen tot trendkleur van het jaar. Maar ook wijnrood, beige, roze, goud, pastel, donkergroen, paars en okergeel doen het goed in 2019. Omdat je muren snel en gemakkelijk een nieuwe kleur kunt geven, kun je je hierop uitleven.

Duurzaam

De meubels worden groter en comfortabeler. Bij het kiezen van meubels speelt duurzaamheid steeds vaker een grote rol. Daarom zijn natuurlijke materialen zoals rotan en (duurzaam) hout heel populair. Ook in de keuze van meubels mag je kleur bekennen.


Accessoires

Geen tijd of budget voor een complete verbouwing? Met accessoires kun je ook een complete metamorfose bereiken. Hiervoor geldt: less is more. Kies liever voor één opvallend item dat alle aandacht trekt dan heel veel kleinere accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een opvallend grote gouden kandelaar of een mega kamerplant.

Raamdecoratie

Vergeet vooral ook de gordijnen, vitrages en zonwering niet. Ze hebben niet alleen een praktische functie, maar zijn ook enorme sfeerbepalers in huis. Het fluweel dat je nu overal tegenkomt op meubels is ook prachtig voor het raam en geeft je huis een heel luxe uitstraling. Plisségordijnen zijn niet alleen functioneel, maar filteren ook het zonlicht heel mooi en dat doet wat met de sfeer in je huis. Houten of aluminium jaloezieën passen dan weer heel goed in een modern interieur. Van nieuwe raamdecoratie knapt je hele huis meteen op. Kijk voor meer inspiratie op veneta.com.

The Interior Addict goes London
Win 300 euro shoptegoed bij WestwingNow
Residence 3: Romantic Dinner
Duitse charme
Nieuwe Kit Miles collectie

Dit artikel is tot stand gekomen aan de hand van een samenwerking met Veneta.com.Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

AMSTERDAM
€ 3.400.000 k.k.
1/6
MAASLAND
Prijs op aanvraag
2/6
ZIERIKZEE
Prijs op aanvraag
3/6
WASSENAAR
€ 3.500.000 k.k.
4/6
AMSTERDAM
€ 4.700.000 k.k.
5/6
BEEKBERGEN
€ 2.995.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

EARNEWALD
€ 595.000
1/5
HEEG
€ 500.000
2/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
3/5
EINDHOVEN
€ 1.595.000
4/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.