13 februari 2014

Interieurtrend: Pastel

Zoet en romantisch

Pastel interieurtrend: Zoet en romantisch in je interieur
Meisjesachtig en mierzoet, dat zijn waarschijnlijk de eerste woorden waar je aan denkt bij pastel. Maar niets is minder waar. Als je het goed weet te combineren, kun je een heel mooi en subtiel pastel interieur creëren.

Interieurtrend pastel

Helemaal van nu zijn pasteltinten in je interieur. Zoete kleurtjes, die je kan toepassen door ze op verschillende manieren te combineren. Bekijk alle interieurtrends van het moment en de 15 belangrijkste interieurstijlen.

Pretty pastel

Door in het hele interieur pastelkleuren toe te passen, zorg je voor een lief en braaf effect. Voor een frisse uitstraling combineer je pastel met grijs. Zacht roze met grijs is een combinatie die in de jaren vijftig erg geliefd was. Grijs met lavendel, zachtblauw of pistache-groen, zijn ook heel mooi om samen te gebruiken. Lees ook het artikel Voeg wat kleur aan je interieur voor tips over het gebruik van kleur in je interieur.

Mint, poederroze, lila en ijsblauw

Bij de kerstversiering kwam de trend ook al naar voren en nu de lente begint, wordt de pasteltrend nog meer doorgevoerd in het interieur. Het is niet zo vreemd dat de pasteltrend vaak terugkomt. De trend stamt uit de jaren vijftig en komt nu vaak samen met meubels uit die tijd terug in de mode. Deze trend is niet seizoensgebonden, elk seizoen is te koppelen aan een pastelkleur. Lichtblauw voor de winter, zachtroze voor de lente, mintgroen voor de zomer en oranje koraalkleuren voor de herfst.

MoodboardCombineer

Een pastel interieur lijkt misschien saai, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Een pastel interieur kun je wat pittiger maken door zachte kleuren te combineren met harde tinten. Denk dan aan donkere, maar ook aan felle kleuren. Wil je geen drastische veranderingen in het interieur? Voeg dan wat details in pastel toe. Dat kunnen zachtroze kussens, een mintgroen plaid of een lichtblauw dekbed overtrek zijn. Vind je het leuker om zelf aan de slag te gaan? Verf dan een kastje of een stel boekenplanken in een mooie pasteltint.

Natuurlijk

Denk bij pastel niet alleen aan de opvallende kleuren, maar ook aan de natuurlijke kleuren. Beige, gebroken wit, champagne en zacht bruin tinten houden een pastelinterieur in balans. Daardoor voorkom je het snoepwinkel effect.

Bekijk alle interieurtrends!

Bronnen:
1: Designerho.me 2: Therelaxedhome.com 3: Blog.fjeldborg.no 4: Hearthandmadeuk.blogspot.nl
5: Livingwikii.com 6: Freeandfearless.tumblr.com 7: Ottoyanna.com

Inspiratie PastelBronnen:
1: Plus.google.com 2: Pinterest.com/residencenl 3: Etsy.com 4: 79ideas.org 5: Fabelaktive.com
6: Hearthandmade.co.uk 7: Pinterest.com/residencenl 8: Pinterest.com/residencenl 9: Etsy.com
10: Raneytown.com


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

ROTTERDAM
€ 2.950.000 k.k.
1/6
BUSSUM
€ 2.695.000 k.k.
2/6
ZIERIKZEE
Prijs op aanvraag
3/6
WASSENAAR
€ 3.500.000 k.k.
4/6
DOMBURG
Prijs op aanvraag
5/6
OLDENZAAL
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

ROOSTEREN
€ 5.900.000
1/5
EARNEWALD
€ 595.000
2/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
3/5
EINDHOVEN
€ 1.595.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.