27 maart 2014

Interieurtrend: Futurisme

Indrukwekkende vormen

Interieurtrend futuristisch
Een kamer die doet denken aan een ruimteschip en een trap die levensgevaarlijk lijkt. Waan je in de toekomst met felle kleuren en dynamische vormen.
Bekijk meer interieurtrends.

Kijkje in de toekomst


Futuro

We dromen allemaal weleens over de toekomst. En met deze futuristische interieurtrend haal je de toekomst in huis. Veel kleur, vreemde vormen en bijzondere lichtinvallen horen thuis in een futuristisch interieur. Futuro is Italiaans voor toekomst en dat brengt ons ook bij de oorsprong van deze trend, namelijk het futurisme. Deze Italiaanse beweging en kunststroming kwam voort uit het kubisme. Kenmerken van het futurisme zijn snelheid, energie, krachtige lijnen, vooruitgang en nieuwe technologie. Allemaal kenmerken die je kan doorvoeren in het interieur. Denk bij snelheid aan dynamische vormen, bij energie aan felle kleuren en op het gebied van technologie zijn er veel snufjes te koop voor thuis.

Karim Rashid

Deze futuristische ontwerper is geboren in Egypte, opgegroeid in Engeland en opgeleid in Canada. Ontwerper Karim Rashid staat bekend om zijn organische en geometrische vormgeving. Hij combineert technologie en materiaal met zachte en ronde vormen. Karim Rashid heeft een groot werkveld. Naast meubels, ontwerpt hij ook kleding, verlichting en interieurs. En in het weekend staat hij achter de draaitafels als dj.

Moodboard FuturistischBronnen
1. Trap met een bijzondere vorm. De treden lopen soepel in elkaar over. Doe voorzichtig, want er is geen leuning om je vast te houden. Via Nofatnowhip.com.
2. Theater Agora in Lelystad staat bekend om de architectuur. Zowel van binnen als buiten is het gebouw een futuristisch kunstwerk. Op de website van fotograaf Iwan Baan zijn meer van dit soort bouwwerken te zien. Via Archdaily.com
3. Lampen in verschillende kleuren, ontworpen door Karim Rashid. Via Karimrashid.com
4. Biome terrarium bedacht door Samuel Wilkinson. Met een smartphone of tablet kun je het klimaat binnenin de koepel regelen. Het idee erachter is om verschillende soorten klimaat na te bootsen, zoals de vochtige tropen, de droge woestijn of een koud dennenbos. Via Samuelwilkinson.com.
5. Kraan ontworpen door 1Limit. Doordat de steel doorzichtig is, kun je zien hoeveel water je verbruikt. In de steel van de kraan kan precies één liter water, genoeg voor een snelle handwasbeurt. Via Yankodesign.com.
6. Romantische openhaard achter glas. Het vuur is te regelen met een afstandsbediening. Via Radius-design.com.
7. Deze futuristische doorkijk zorgt ervoor dat de gang oneindig lijkt. Best Of Architectural Photography heeft de mooiste gebouwen op een rijtje gezet. Via Bt-images.net.
8. Nook Armchair ontworpen door Karim Rashid. Via Cloud.theredlist.com.
9. Paarse futuristische kamer ingericht door Karim Rashid. Via Karimrashid.com.

Inspiratie Futuristisch


Bovenstaande afbeeldingen komen van Pinterest.com


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

MIDLAREN
€ 2.875.000 k.k.
1/6
AMSTERDAM
€ 3.400.000 k.k.
2/6
AMSTERDAM
€ 2.750.000 k.k.
3/6
AMSTERDAM
€ 4.000.000 k.k.
4/6
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
5/6
LEUR
€ 3.600.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #5 Love Your Home
  • Dossier COLOUR YOUR HOME
  • 's Zomers Bloemen
  • KADER VOOR KUNST in Amsterdam
  • TROPISCH STADSHUIS in Rome
  • Kunst en popmuziek

Meest bekeken

NOORDWIJKERHOUT
€ 2.149.000
1/5
HEEG
€ 500.000
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
EINDHOVEN
€ 1.695.000
4/5
NEDERWEERT
€ 1.175.000
5/5

Nieuw aanbod

Wessemerdijk 2
NEDERWEERT
€ 1.175.000 k.k.
Heidemeer 6
HEERENVEEN
€ 1.195.000 k.k.
Gooweg 15
NOORDWIJKERHOUT
€ 2.149.000 k.k.