17 april 2014

Interieurtrend: Boysroom

Stoere jongenskamer

Interieurtrend: Boysroom. Alles voor de stoerste jongenskamers.
Verstoppertje spelen, wandklimmen en voetballen. In de perfecte jongenskamer zou dit allemaal zorgeloos moeten kunnen. Voor ouders lijkt dat onmogelijk, maar met wat inspiratie kun je dé droomkamer creëren voor stoere jongens.

Meer inspiratie voor het interieur? Bekijk dan ook de andere interieurtrends mét moodboards!

Jongensdroom


Jongenskleur

Een kinderkamer is geen kinderkamer als er weinig kleur te bekennen is. Groen en blauw zijn populaire kleuren bij de jongens. Deze zomer zijn mintgroen en zeeblauw een trend, kleuren die goed passen in een jongenskamer. Door deze kleuren te combineren met hout, zorg je ervoor dat de kamer een stoere uitstraling krijgt.

Inrichting

Een kinderkamer inrichten lijkt het leukste wat er is. Maar vergis je niet, het kan ook lastig zijn. Een kinderslaapkamer moet multifunctioneel en praktisch zijn. In de kamer hoort een bed, een kast, een bureau, opbergruimte en er moet ook genoeg ruimte overblijven om te spelen. Houd de kamer zelf zo rustig mogelijk en zorg voor een aantal eyecatchers. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de gordijnen of het behang opvallen. Zo zal de kamer minder rommelig ogen. Een andere tip is om niet al het speelgoed in de kinderkamer op te bergen. Scheelt ruimte en het is veel leuker om af en toe van speelgoed te wisselen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk de veiligheid van de slaapkamer. Kijk of er geen scherpe hoeken aan het bed zitten en controleer alle snoeren en stopcontacten. Als alles veilig is, kun je de jongens loslaten in hun nieuwe slaapkamer.

Moodboard Boysroom


Bekijk ook de andere interieurtrends mét moodboards!
Bronnen:
1. Lamp in de vorm van een vogelhuisje is niet zomaar een lamp, maar één met een verantwoorde gedachte. Onlangs bleek uit onderzoek dat natuurlijke materialen en vormen in het interieur voor ontspanning en een goede nachtrust zorgen. En dat geldt ook voor dit lamphuisje. Gevonden op Decopeques.com en te koop via Etsy.com.
2. Klim in bomen, bouw een kasteel en vang een vis. Dit handgemaakte schilderij is een eyecatcher aan de muur van een stoere jongenskamer. Gezien op Etsy.com.
3. Goed idee voor aan een wand. Een levensgroot krijtbord. Zo hoef je niet bang te zijn dat de net behangen muren worden versierd met viltstift. Gezien op Miluccia.tumblr.com.
4. Spelen, stoeien, zitten en slapen. Het kan allemaal in dit multifunctionele vogelnest met kussens, ontworpen door O*GE CreativeGroup. Kijk voor meer informatie op Oge-group.com.
5. Do It Yourself ruimtebesparende bedden. Hang het bed op aan het plafond, zodat de vloer eronder als speelruimte gebruikt kan worden. Het hangende bed is ook praktisch met schoonmaken, want je kunt er gemakkelijk onder stofzuigen. Gezien op Hohoy.com.
6. Stel je eigen dierenmuur samen met deze dierenfoto’s. Ga voor een schattige lama of een stoere leeuw. Via Theanimalprintshop.com
7. Schip ahoy behang van het merk Mini Modernen. Het merk werd in 2006 opgericht door de in Londen gevestigde ontwerpers Keith Stephenson en Mark Hampshire. Het duo is gespecialiseerd in patronen voor onder andere behang, stoffen, kussens en tapijten. Het golvenbehang behang is verkrijgbaar op Minimoderns.com.
8. Welk kind droomt nou niet van zijn eigen reuzenrad in de slaapkamer? Om dit idee te realiseren kun je een stalen frame kopen en de hulp van een technische man inschakelen. De bakjes kun je als opbergvakken gebruiken voor speelgoed of knuffels. Gezien op Myidealhome.tumblr.com.
9. Magnetisch dino behang van Sian Zeng. Maak je eigen prehistorische verhaal met de bijgeleverde magneten, die je kunt inkleuren. Te koop via Sianzeng.com.
10. Ook stoere jongens hebben nog knuffelbeesten. Deze vos is van Antropologie.com.

Inspiratie Boysroom


Bronnen:
1. Etsy.com 2. Apartmenttherapy.com 3. Fermliving.com 4. Spearmintbaby.com 5. Jonesdesigncompany.com 6. Oge-group.com 7. Sianzeng.com 8. Sianzeng.com

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

ROOSTEREN
€ 5.900.000 k.k.
1/6
BUSSUM
€ 2.695.000 k.k.
2/6
WASSENAAR
€ 2.750.000 k.k.
3/6
REEUWIJK
€ 3.950.000 k.k.
4/6
OISTERWIJK
€ 4.950.000 k.k.
5/6
KOUDEKERKE
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #12 Castle

  • Zes INSPIRERENDE interieurs
  • Dossier: Het VROLIJKE thuisdiner
  • Dress your HOME
  • EXCLUSIEF huizenaanbod

Meest bekeken

EARNEWALD
€ 595.000
1/5
BERGEN NH
€ 1.825.000
2/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
3/5
DOMBURG
€ 2.500.000
4/5
AMSTERDAM
€ 3.500.000
5/5

Nieuw aanbod

Nehalenniaweg 14
DOMBURG
€ 2.500.000 k.k.
Herengracht 594
AMSTERDAM
€ 3.500.000 k.k.
Singel 146
AMSTERDAM
€ 1.800.000 k.k.