08 mei 2014

Interieurtrend: Planten

Groen in huis

Interieurtrend: Planten
Aan het begrip kamerplanten hing lange tijd een stoffig kaartje. Maar de laatste tijd maken de planten een inhaalslag en zien we de meest creatieve ideeën voorbij komen.

Bekijk meer interieurtrends en lees alles over urban gardening.

Plantenbak


Hang op

Met planten voeg je net dat beetje extra toe aan je interieur. Laat je inspireren door de gardenblogs en haal groen in huis. De hangplanten zijn dit seizoen populair en geven het huis een speels karakter. Vetplanten, cactussen en bladeren. De mooiste combinaties maak je in een hangplantenbak!

Achter glas

Ook terrariums zijn een toevoeging aan het interieur (én aan de keuken!). Richt een terrarium volledig naar eigen smaak in en creëer een mini tuin voor in huis. De glazen huisjes zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Met gouden details, houten randen of helemaal van glas. Kies planten die goed gedijen in een kleine ruimte en zorg ervoor dat je het terrarium tot aan de rand toe vult. Hoe voller, hoe beter!

Moodboard planten


Bekijk ook de andere interieurtrends mét moodboards!

Bronnen:
1. Groene do-it-yourself-tip gevonden op de blog Saifou. Koop een ophangbak van glas en een paar kleine planten. Vetplanten zijn hier geschikt voor, omdat ze weinig onderhoud nodig hebben en goed tegen de warmte van het glas kunnen. Vul de bak met aarde en zet de planten er in het midden van de bak in. Voor de finishing touch kun je nog wat kiezelstenen bovenop de aarde leggen. Gezien op Saifou.com.
2. Hangende tuinen zijn dé oplossing voor als je geen tuin hebt. Met een mooi rek en weelderige planten heb je helemaal geen tuin nodig. De planten aan deze schildersezel zijn geplant in lege slakkenhuizen. Gevonden op Urbangardensweb.com.
3. Met een antiek terrarium haal je het buitenleven de woonkamer in. Een terrarium kun je volledig naar je eigen smaak inrichten. Ga voor een mini tropisch regenwoud of juist voor een cactustuin. Gezien op Midwestliving.com. Terrariums te koop op Thebalconygarden.com.
4. Ga voor een rustiek interieur met het toevoegen van een paar planten. Door de omgeving rustig te houden, vallen de planten extra op. Planten aan het plafond zijn weer helemaal terug van weggeweest en zijn in alle soorten en maten te verkrijgen. Gezien op Flickr.com.
5. Koperen vazen voor binnen en buiten. Te koop op Gardenlife.com.au.
6. Creëer een stoer en mysterieus interieur door planten te combineren met donkere grijstinten en zwart wit motieven. Houten details maken het geheel af. Inspiratie op Pinterest.com/residencenl.
7. We kennen allemaal de paardenstaart plant die je uit elkaar kunt trekken en weer in elkaar kan zetten. Deze plant ligt niet zo voor de hand, maar kan prima in een interieur. De plant kan in de zomer in de tuin staan, maar moet in de winter naar binnen worden gehaald. Meer tuin inspiratie op Vanlieshout-visuele-ideeen.nl.
8. Weer eens wat anders is deze kast gevuld met planten. Haal de boeken eruit en zet er verschillende soorten planten in. Door te kiezen voor verschillende potten en vazen, kun je er volledig je eigen draai aan geven. Gezien op Decordots.com.
9. Ronde doorkijk als eyecatcher in huis. Dit terrarium kun je aan de muur hangen en op je eigen manier vullen. Mooi op een witte muur, maar ook goed te combineren met een donkere of gekleurde muur. Te koop op Etsy.com.

Inspiratie planten


Bronnen:
1. Witanddelight.tumblr.com 2. Blog.uncovet.com 3. Hautenature.com 4. Theaccidentalexecutive.tumblr.com
5. Trendenser.se 6. Candystorecollective.tumblr.com 7. Dropdeadgorgeousdaily.com 8. Etsy.com
9. Countryliving.com 10. Urbangardensweb.comZoek uw toplocatie

Direct naar woning

VINKEVEEN
€ 3.250.000 k.k.
1/6
BOSCH EN DUIN
€ 3.795.000 k.k.
2/6
DRUNEN
€ 3.650.000 k.k.
3/6
Brasschaat
€ 9.850.000 k.k.
4/6
ABBENES
€ 2.600.000 k.k.
5/6
BLARICUM
€ 2.997.500 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #10 Opera
  • THEATRALE interieurs
  • A day at the OPERA
  • Badkamer en suite, HOTELLUXE thuis
  • De L’EUROPE, Grande Dame in nieuwe couture

Meest bekeken

DAARLERVEEN
€ 620.000
1/5
HARDENBERG
€ 629.000
2/5
DRUNEN
€ 3.650.000
3/5
HOEK VAN HOLLAND
€ 950.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Kruserbrink
HARDENBERG
€ 629.000 v.o.n.
Amersfoortsestraat 113
SOESTERBERG
€ 1.195.000 k.k.
Wilhelminasingel 125
MAASTRICHT
€ 825.000 k.k.