19 mei 2014

Interieurtrend: Mid-Century Modern

Design uit de jaren zestig

Interieurtrend Mid-Century Modern
Hout, goud en veel licht. In de jaren zestig een hit en nu terug in de wereld van interior design. De stijl Mid-Century Modern is weer helemaal van deze tijd.

Meer inspiratie voor het interieur? Bekijk dan ook de andere interieurtrends mét moodboards!

Vintage en modern

Hout

De term Mid-Century zegt het al. De trend speelde zich af tussen 1935-1965. In deze periode draaide het om ambacht en originaliteit. Het sleutelwoord bij de Mid-Century Modern interieurtrend is hout. En naast hout kan een contrasterende kleur niet ontbreken. Verder wordt er in een Mid-Century Modern huis veel lucht gecreëerd. Dit houdt in dat er veel licht gekleurde oppervlakken zijn aangebracht en dat er veel natuurlijk licht naar binnen schijnt. Mid-Century, dat bekend staat om vintage design, wordt gecombineerd met moderne details. Nog meer inspiratie opdoen? Zet de populaire serie Mad Man eens op. Dit decor is één grote Mid-Century inspiratiebron.

Terug in de tijd

De stijl Mid-Century Modern ontwikkelde zich na de Tweede Wereldoorlog. Het Scandinavische design, met zijn eenvoud en natuurlijke vormen, heeft grote invloed gehad in de Mid-Century Modern-trend.
De constructie van meubels werd niet langer verstopt, maar juist geaccentueerd. Verder valt de materiaalkeuze op. Zonder hout is een Mid Century Modern interieur niet compleet. Afgewisseld met kleur en gouden details maken het tot een echt Mid-Century Modern interieur.

Moodboard MCM


Bekijk ook de andere interieurtrends mét moodboards!

Bronnen:
1. Deel een opbergkast met open vakken op een creatieve manier in en maak hem onderdeel van het interieur. Omdat je door de kast heen kunt kijken, is het mooier om deze niet tegen een muur aan te zetten, maar als afscheiding te gebruiken. Gezien op Dwell.com.
2. Ook in de keuken voer je Mid-Century Modern door. De hoge barkrukken en opvallende hanglampen zijn de eyecatchers van deze keuken. Er is gekozen voor een contrasterende kleur voor een fris effect. Meer informatie op Apartmenttherapy.com.
3. Een sputnik lamp mag niet ontbreken in een Mid-Century Modern interieur. Deze opvallende lampen worden vaak in de goudkleurige uitvoering in een Mid-Century Modern kamer opgehangen. De designer Jonanthan Adler haalt inspiratie uit Mid-Century Modern en op zijn website zijn veel meubels en accessoires te koop die perfect in een Mid-Century Modern interieur zouden passen. Gezien op 1stdibs.com. Te koop via Jonathanadler.com.
4. Hout gecombineerd met mosgroen geeft een vintage effect aan de ruimte. Door dit af te wisselen met witte muren, geef je de kamer juist een Mid-Century Modern uitstraling. Via Etc-alltherest.blogspot.nl.
5. Hang iets aparts aan de muur voor een speels effect. De kleuren van de klok zouden niet misstaan in een Mid-Century Modern interieur. Gezien op Ballbisquit.tumblr.com.
6. De witte vloer en het kleed geven de vintage kamer een moderne uitstraling. Dit laat zien dat je de trend niet in het hele huis hoeft door te voeren, maar dat je ook een vleugje Mid-Century aan kunt brengen. Via Copperandwalnutblog.com.
7. Stoel ontworpen door Edward Wormley. Het klassieke ‘A-frame’ design heeft een gevlochten rieten rugleuning, een blauwe zitting van leer en gouden details bij de poten. Via 1stdibs.com.
8. De Mid-Century Modern kast van mahoniehout valt extra op door het contrast met de achtergrond. Gezien op The-brick-house.com.
9. Bijzettafeltje van hout met een bijzondere vorm. Er wordt gespeeld wordt met de constructie in plaats van deze te verstoppen. Gezien op Antiquesnavigator.com.
10. Ronde stoelen van hout met een frisse gele bekleding. Via Pinterest.com/residencenl.

Inspiratie Mid-Century Modern


Bronnen:
1. Pinterest.com/residencenl 2. Sfgirlbybay.com 3. Pinterest.com/residence 4. Sfgirlbybay.com 5. Houzz.com
6. Flickr.com 7. Artfinding.com 8. Pinterest.com 9. Flickr.com 10. Midcenturymodernfreak.tumblr.com

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

EINDHOVEN
Prijs op aanvraag
1/6
LAREN NH
€ 2.695.000 k.k.
2/6
OOSTVOORNE
€ 2.895.000 k.k.
3/6
BUSSUM
€ 2.695.000 k.k.
4/6
GOES
Prijs op aanvraag
5/6
WASSENAAR
€ 2.586.000 v.o.n.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

NIJMEGEN
€ 3.300.000
1/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
BLARICUM
Prijs op aanvraag
5/5

Nieuw aanbod

Sophiaweg 89
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
Menuet 7
NIEUW-VENNEP
€ 925.000 k.k.
Randduinweg 31
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag