11 oktober 2014

Interieurtrend: Azië

Inspiratie uit het verre Oosten

Interieurinspiratie uit het verre Oosten
Al eeuwen dient Azië als inspiratiebron in Nederland. Zo leerden we het Delfts Blauw schilderen van China en haalden we kruiden uit alle delen van het Oosterse continent. Ook voor het interieur raken we niet uitgekeken op het altijd levendige Azië!

Meer inspiratie voor het interieur? Bekijk dan ook de andere interieurtrends mét moodboards!

Interieurtrend: Op naar Azië

Oosterse invloeden

Het verre Oosten heeft een grote invloed op de Westerse maatschappij en andersom. De inspiratie die de werelddelen met elkaar uitwisselen heeft zelfs een eigen naam gekregen: Eurasian. In de Nederlandse interieurwereld betekent dat onder andere een rustig kleurenpalet, origami-achtige vormen en uiteenlopende patronen. Qua materiaal wordt er veel gebruik gemaakt van porselein en van natuurlijke materialen. Minimalisme, eenvoud en soberheid zijn de sleutelwoorden. De meubels die hier perfect bij aansluiten zijn eenvoudig, strak met veel grafische lijnen.

Kleurenpalet

In een Oosters kleurenpalet voeren blauwtinten de boventoon. Vooral indigo blauw hoort thuis in een Aziatisch interieur. Gecombineerd met porseleinwit, gitzwart en chocoladebruin heb je al een stevige basis voor een Oosterse mix. Door aan dit kleurenpalet matte en glanzende oppervlaktes toe te voegen, zul je Azië gemakkelijk in huis halen. Het is belangrijk dat een Aziatisch interieur in balans is. Dit is tenslotte de filosofie achter de Oosterse levenswijze; spiritualiteit, rust en natuurlijk evenwicht.

Moodboard AziëBronnen:
1. Deze geborduurde stof fleurt een sober interieur op. Via Flickr.com 2. Een kast voor schatten uit de oceaan. Vooral de felle kleuren in combinatie met de chocoladebruine kast geven een Oosterse twist aan het interieur. Gezien op Papercitymag.com 3. Aquarel tekeningen zijn typerend voor Aziatische kunst. In combinatie met een aantal kleuraccenten en Chinese tekens is een Oosters kunstwerk compleet. In het interieur zal het kunstwerk mooi uitkomen op een indigo blauwe muur. Via Yama-bato.tumblr.com 4. Aziatischer kan niet. Deze stoel met glanzende stof en strakke lijnen. Inspiratie van Shopad.net 5. Een goed voorbeeld van een Oosters kleurenpalet; porseleinwit, indigo blauw, gitzwart en chocolade bruin zijn kleuren die elkaar versterken. Via Plusmood.com 6. Een Aziatisch interieur hoeft niet perse donker en sober te zijn. Een aantal mooie Aziatische items passen ook goed bij een lichte achtergrond. Ana-rosa.tumblr.com 7. Een tapijt met Oosterse afbeeldingen zal niet misstaan in een Eurasian interieur. Gezien op Richardafkarirugs.com 8. Hier kunnen we natuurlijk niet omheen. Deze porseleinen vaas, inclusief draak, zal een echte eyecatcher op tafel zijn. Gezien op Instyle-decor.com 9. Mooi voor op de veranda, deze rode lampion. Via Oriental-decor.com 10. Stoffen met koikarpers zien we steeds vaker voorbij komen. Dit exemplaar pronkt op een kimono. Te koop via Etsy.com

Oriëntale stoffen

Glanzende stoffen, bloesemdessins en drakenprints. Eigenlijk vormen de Aziatische stoffen de grootste inspiratiebron voor een Oosters interieur. Kimono's, die worden gedragen tijdens traditionele gelegenheden en theeceremonies, zijn de meest herkenbare items uit Azië. De kimono's hebben prachtige geborduurde- en patchworkpatronen. Koikarpers zwemmen steeds vaker voorbij. Ook op stoffen en behang worden deze van oorsprong Japanse vissen steeds populairder.

Inspiratie Azië


Bronnen:
1. Flickr.com 2. Pinterest.com/residencenl 3. Paintandpattern.com 4. Owi.bz 5. Decordesignreview.tumblr.com
6. Archive.feedblitz.com 7. Thedesignfiles.net 8. Davidmus.dk

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

DIRKSLAND
Prijs op aanvraag
1/6
ABCOUDE
€ 2.700.000 k.k.
2/6
Brasschaat
€ 3.095.000 k.k.
3/6
WASSENAAR
€ 2.975.000 k.k.
4/6
MIERLO
Prijs op aanvraag
5/6
HEDEL
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #7/8 Hit The Road
  • ROADTRIP door Europa
  • 7 INSPIRERENDE interieurs
  • Muurschilderijen van Gijs Frieling
  • Stockholm en online KUNST kopen
  • Huizen om THUIS te blijven

Meest bekeken

AMSTERDAM
€ 3.400.000
1/5
WARMOND
€ 1.425.000
2/5
HEEG
€ 500.000
3/5
EARNEWALD
€ 595.000
4/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
5/5

Nieuw aanbod

Strijbeek 1
MEERLE
€ 2.690.000 k.k.
Bosweg 9
NOORDWIJK ZH
€ 3.795.000 k.k.
Hoofdweg 1372
NIEUW-VENNEP
€ 1.100.000 k.k.