08 november 2014

Interieurtrend: Black & Gold

Stoer met een vleugje glamour

Interieurtrend: Black & Gold
De combinatie stoer en glamour is niet vanzelfsprekend, maar wel interessant. Het gebruik van goud is niet uit de interieurwereld weg te denken , maar hoe combineer je goud en zwart op een elegante manier? Dat zochten wij voor je uit!

Meer inspiratie voor het interieur? Bekijk dan ook de andere interieurtrends mét moodboards!

A touch of gold


Less is more

Oud-zilver en brons maken plaats voor het elegante goud. Als je goud in het interieur toe wilt passen luidt de beginregel: Less is more. Zorg ervoor dat het bling bling gehalte niet te hoog wordt en combineer goud met donkere, mysterieuze kleuren. Zwart is daar helemaal geschikt voor. Hierdoor zorg je voor een interessante mix tussen het stoere zwart en het elegante goud.

Industriële glamour

Rijkdom, voorspoed, succes en gezondheid zijn woorden die met goud geassocieerd worden. Goud creëert rust in chaos en straalt luxe en stijl uit. Zwart en goud halen het beste bij elkaar naar boven en zijn daardoor goed te gebruiken in het interieur. Neem deze twee grootheden als basis en voeg naturellen, wit en een vleugje kleur toe om het af te maken. In een mum van tijd heb je een industrieel interieur met een glamour touch.

Moodboard Black & GoldBronnen:
1. Een badkamer hoeft niet wit te zijn, dat bewijst dit voorbeeld. Zwart is hier gebruikt als basis en door de gouden details til je de badkamer naar een hoger level. Gezien op Pinterest.com/residencenl. 2. Dit kun je zelf! Geef een witte kaars een mysterieuze uitstraling door hem eerst zwart te spuiten en vervolgens met goud afplak-tape een creatie naar keuze aan te brengen. Zo krijgt een simpele witte kaars een hele andere look. Via Hankandhunt.com/home. 3. Industriele hanglamp met gouden en zwarte details. Op Hannasinspo.com. 4. Gouden accessoires mogen niet ontbreken bij deze interieutrend. Gezien op Trendenser.se. 5. Zwart marmer met een netwerk van goud. Gezien op Stonehousetiles.co.uk. 6. Deze deurknop is een ontwerp van Jean-Louis Denoit. De gouden deurknop heeft een groot contrast met de deur van zwart hoogglans. Via Denoit.com. 7. Het grafische lijnenspel op het plafond en de muur in combinatie met gouden en zwarte details is voor de interieurliefhebbers met lef. Gezien op Elledecor.com. 8. Het contrast tussen de zwarte muur en de gouden schilderijen is groot en geven de ruimte een mysterieuze sfeer. Gezien op Preciouslyme.com. 9. Goud en zwart voor op tafel. Deze koppen en schotels zijn ontworpen door Christina Re. Haar liefde voor ontwerpen begon vroeg. Eerst maakte ze vooral unieke handgemaakte cadeau's voor familie en vrienden, maar dit groeide al snel uit tot een webshop met allerlei producten met decoratieve en ornamentele patronen. Meer op Christinare.com


Inspiratie Black & Gold


Bronnen:
1. Casavogue.globo.com 2. Franchyfancy.com 3. Hm.com/home 4. Pinterest.com/residencenl 5. Annagillar.se
6. Admagazine.fr 7. Thevaultfiles.com 8. Colincowieweddings.com 9. Pinterest.com/residencenl
10. Newravenna.com 11. Pinterest.com/residencenl 12. Etsy.com

Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

ZIERIKZEE
Prijs op aanvraag
1/6
LOOSDRECHT
€ 7.500.000 k.k.
2/6
ROOSTEREN
€ 5.900.000 k.k.
3/6
BUSSUM
€ 2.695.000 k.k.
4/6
REEUWIJK
€ 2.950.000 k.k.
5/6
BERGEN NH
€ 2.950.000 k.k.
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #6 Terracotta Goddess
  • Totaal Terracotta INSPIRATIE
  • Anne Agbadou-Masson
  • HOMMAGE aan Italiaanse vrienden
  • 5 interieurs WARMTE in je eigen huis
  • SECRET ESCAPES van de redactie

Meest bekeken

BLARICUM
Prijs op aanvraag
1/5
NIJMEGEN
€ 3.300.000
2/5
OUD-BEIJERLAND
€ 1.199.000
3/5
HEEG
€ 500.000
4/5
AMSTERDAM
€ 1.495.000
5/5

Nieuw aanbod

Sophiaweg 89
NIJMEGEN
€ 3.300.000 k.k.
Menuet 7
NIEUW-VENNEP
€ 925.000 k.k.
Randduinweg 31
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag